gospodarstwie Państwa Majlertów. 4 – 5 kwiatów cukinii (męskie, na gałązce), 3-4 kolby kukurydzy, 30 g masła, sól, cukier, tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, zimna woda mineralna gazowana, szczypta soli, olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), Z 2 - 3 kolb kukurydzy o bciąć ziarna (ustawić kolbę pionowo i ostrym nożem odcinać ziarna). Ja otrzymałam
królestwo garówurozmaicić przez dodanie różnych dodatków. Ja mam dla Was dzisiaj kotlety mielone z sezamem. Rewelacyjne w smaku, a najlepiej smakują podane prosto z patelni. Ja takie najbardziej lubię. Na zimno idealne do kanapek. Pycha! Można podawać z ziemniakami lub frytkami. Do tego polecam mizerię z ogórków Składniki: 500 g mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku
O kuchni z uczuciembyło ich szkoda i odkładam do kosza na śmieci na przystanku delikatnie, bo je chciałem wyjąć jak Cejrowski pójdzie. Stoję na śniegu w samych skarpetkach, nogi aż pieką od zimna, autobus powoli nadjeżdża, chciałem szybko buty złapać i wskoczyć do środka, ale jak się rzuciłem do śmietnika to Wojciech mi zagrodził drogę i powiedział, żebym miał trochę godności. Wsiadłem bosy
Marder&Marder ManufactureOstatnio były tylko przetwory, więc dzisiaj dla odmiany chcialam zaproponować pyszną rybkę w warzywach. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam! Składniki: 4 filety ryby morskiej 2 średnie czerwone lub kolorowe papryki 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1/2 niedużego selera około 15 cm pora 1 puszka pomidorów krojonych pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej sól
kuchnia doskiforemek silikonowych włożyć masę do pełna, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół i piec około 40 minut - smakują wybornie i na ciepło i na zimno, z barszczem, śmietaną, sosami jakie się lubi............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzez około 30-40 minut w 180 stopniach, lub do czasu aż będą miękkie, a skorka przypieczona. Przełożyć do miski, szczelnie przykryć i odstawić do ostygnięcia. Gdy papryka będzie zimna, zdjąć z niej skórkę i odstawić. W międzyczasie zgrillować ser halloumi - pokroić go na plastry grubości około 1cm i grillować do czasu aż będzie rumiany. Sałatę ułożyć na dużym talerzu
Codzienne Gotowaniemojej półce, jak inne powieści, które mnie zachwyciły i po które jeszcze kiedyś sięgnę. A w przerwie między jednym rozdziałem a drugim przygotowałam dla moich bliskich owocowy serniczek na zimno. Podstawą był przepis znaleziony w Internecie (nie zapisałam strony, przepraszam), który zmodyfikowałam. Deser okazał się pyszny: niezbyt słodki, wyraźnie owocowy, doskonały na upalne dni. Może zrobicie go na zakończenie wakacji
W mojej kuchniPrzepyszny serniczek na zimno, przygotowany z jeżyn malin, oblany czekoladą. Takiego deserku chyba nikt nie odmówi. Sernik malinowo-jeżynowy Składniki : Spód ciasta herbatniki kakaowe - 200 g masło - 120 g Masa serowa
Kuchnia Danusiszczypta soli, 1 łyżka masła, 4 całe żółtka (jajka od zielononóżki), 3 -4 łyżki świeżo tartego hucuła, pecorino lub parmezanu, tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, zimna woda mineralna gazowana, szczypta soli, olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), sałatka: garść listków rukwi wodnej, kilkanaście malin, 1 łyżka miodu (u mnie faceliowy), 3 łyżki octu owocowego
królestwo garówrozmieszać z cukrem i mlekiem. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, ułożyć kawałki chałki i całość zalać mlekiem z jajkiem i cukrem. Piec 15 minut w 180 stopniach. Podawać na zimno lub na ciepło z sokiem malinowym. Przy okazji chciałabym złożyć najlepsze życzenia imieninowe dla mojej Ukochanej Mamusi! Już za 18 dni będę w Gdyni
Magiczne Życie Martywlać 3/4 masy, dodać tuńczyka i wlać pozostałą masę na wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni z termoobiegiem ok. 30 minut. Podawać na gorąco lub na zimno z sosem czosnkowym
pieprzny smaczekumieścić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Piec 45 - 60 minut do zrumienienia wierzchu i "suchego patyczka". Podawać po lekkim przestudzeniu, pokrojone w kwadraty, z mieszanymi sałatami. Doskonałe na zimno na drugi dzień
zadanie-gotowaniedużych smakoszy pizzy. Paluchy są lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Doskonale nadają się zarówno na kolację jak i na przekąskę na wycieczkę. Doskonałe na ciepło i zimno. Koniecznie wypróbujcie :) Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szkl ciepłego mleka Nadzienie: 6 plastrów żółtego
Smakołyki AsiPrzedstawiamy kolejną wersję roślinnych nuggetsów - tym razem "rybne", a to za sprawą połączenia selera oraz płatków nori. Idealnie sprawdzą się na obiad czy na przekąskę, na ciepło i na zimno, z dodatkiem sosów i bez :) "Rybne" nuggetsy z selera / seleryba Przepis na ok. 15 sztuk Potrzebujemy: 1 i 1/2 średniej wielkości selera 6 łyżeczek suszonych wodorostów nori w płatkach
Bananowe PolePyszne danie obiadowe, które można również wziąć do pracy czy szkoły, gdyż smakuje fantastycznie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ok 250 g makaronu rigatoni, penne lub innego ulubionego 200 g fasolki szparagowej ok 100 g jarmużu 50 g słonecznika 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku kilka pomidorków koktajlowych sól himalajska, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie
e-PrzepisyKulinarne