domownicy ze smętną miną gapiąc się w talerze , oczekują cudu . Wtedy można spróbować np. panierowanych pieczarek . Fajna , prosta potrawa , a do tego mega uniwersalna . Doskonale, sprawdzi się nawet na zimno jako przekąska, na imprezie lub lekka kolacja . Tak przyrządzone pieczarki są smaczne , prawie jak kotlety schabowe ..no , nie oczywiście ,że przegięłam , nic nie jest tak smaczne jak schabowe " class
Ogrodnik w podróżyjednej i drugiej strony. Podajemy z surówką i ulubionymi dodatkami. Kotlety są bardzo smaczne i soczyste, pyszne zjadane na ciepło lub zimno, polecam
Kulinarne Fantazje Mariolimiałam czasu i ochoty na tworzenie sałatki, a lubię mieć świeży dodatek do obiadu. Ogórki z sosem winegret świetnie pasują do dań mięsnych podawanych na ciepło, jak i na zimno. W sałatce wykorzystałam ogórki sałatkowe, ale mogą to być gruntowe lub szklarniowe, aby tylko były w miarę młode, niezbyt wodniste i bez dużych, twardych nasion w środku. U mnie ogórki
Kuchcik gotujeZnacie metodę parzenia kawy na zimno ???. Fachowo nazywa się ona "Cold Brew" . ja nie znałam, dowiedziałam się o niej od Pani Agnieszki ze sklepu tommycafe.pl . Tez się zdziwiłam, ale jak to ja musiałam wypróbować :-). "Cold Brew" to nic innego jak ekstrakt (w wypadku kawy) uzyskiwany w niskiej temperaturze. Do zaparzania takiej kawy są odpowiednie przyrządy - klik , ja niestety takowego
kruche babeczkitortownicę 22 cm): Spód : – 220 g mąki pszennej – 120 g zimnego masła – 2 łyżki kakao – 3 łyżki cukru pudru – szczypta soli – zimna woda według uznania Mąkę łączymy z kakao, cukrem pudrem i solą. Masło siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Zagniatamy tak długo, aż składniki się połączą. Gdyby ciasto było zbyt kruche i się
RelaxtimeUwielbiam takie serniczki na zimno. Mam nadzieję że na upalne dni, każdy się skusi na taki zimny deserek Sernik na jogurtach Składniki: ser biały tłusty - 450 g jogurt naturalny - 800 ml bita śmietana ( śnieżka ) - 1 opak galaretki truskawkowe - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo: biszkopty podłużne - 200g maliny borówki amerykańskie listki mięty Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w szkl wody, odstawić
Kuchnia Danusiwersja szarlotki jest stanowczo jedną z moich ulubionych. Dziś w wersji trochę odbiegającej od oryginału , bo z budyniem lekko kokosowym. Idealna na ciepło, zimno, z lodami, bez lodów, do kawy i bez kawy. Z tej ilości wychodzi szarlotka o średnicy 27cm. 200 gram masła 2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki mleczka kokosowego 2 żółtka 1/2 łyżki
Czerwony Gupikoliwki i odsączone kalmary. Podsmażamy około 7 minut. Dodajemy sos np. 2 szklanki i dodajemy makaron. Sos ma się połączyć z makaronem. Danie świetnie smakuje na gorąco, oraz na zimno. Pełni smaku doda odrobina parmezanu i świeżej bazylii
ClauditteMissCookingOstatnio upały doskwierają więc na ochłodę stworzyłam oto taki oszukany sernik na zimno. Do jego przygotowania wykorzystałam tylko jogurt naturalny i galaretki bo akurat w domu były pustki przed zakupami. Na dno wykorzystałam resztki podłużnych biszkoptów. Taki deser na upały jest idealny, przyjemnie chłodzi a lekko kwaskowy smak orzeźwia. Po kosteczce i jogurtowiec poszedł nie wiadomo kiedy. Galaretkowego jogurtowca zrobiłam
Monia miesza i gotujechce jeść (ha, ha, mnie to nie dotyczy), no w każdym bądź razie nic ciężkiego i broń gorącego. Moja propozycja na lekkie, danie z cukinią, wspaniale smakuje na zimno. Można podać z ulubioną kaszą lub ryżem. Danie jest lekkie i przez bardzo krótkie duszenie cukinii orzeźwiające. Składniki na 6 porcji: około 1 kg cukini 400 g ugotowanej ciecierzycy (może być
greenscarfaromatyczna i łatwa do zrobienia. Idealna jako przekąska na imprezę! Polecam – ten hummus jest idealny! SKŁADNIKI: * ciecierzyca ( sucha ) – 1 szkl * pasta tahini jasna – 1 szkl * bardzo zimna woda – 1/3 szkl * czosnek – 3 ząbki * sok z cytryny – 3 łyżki * sezam – 3 łyżki * soda oczyszczona – 2 łyżeczki * oliwa z oliwek * sól * pieprz * świeży rozmaryn
Ostra na Słodkominut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 160 C piec z 10 minut kurczak jest bardzo soczysty, aromatyczny z wypieczoną skórką, można podać na ciepło do ziemniaków, ryżu, na zimno do pieczywa................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPolecam Wam ten schabik. Super na chleb, podać można również na zimno z różnymi sosami. Schab umyć i osuszyć, odciąć tłuszcz i wyrzucić. W moździerzu zmiażdżyć wszystkie przyprawy i wymieszać z oliwą z oliwek. Natrzeć dokładnie mięso. Włożyć do miski, przykryć i wstawić do lodówki. Co najmniej na 12 godzin. Taki schabik na przepysznym chlebku to niebo, mniam. Przepis
Kuchnia Pokoleńkrólewskie śniadanie, że ludzie sukcesu codziennie zaczynają od niej dzień, postanowiłam dać jej jeszcze szansę. Długo szukałam inspiracji, wypróbowałam mnóstwo wariantów: na mleku, na wodzie, na ciepło, na zimno, na słodko, na słono i w końcu opracowałam swój własny sposób na owsiankę idealną. Stało się. Pokochałam owsianą breję i często zajadam ją na śniadanie. Sposób, w który przygotowuję swoja owsiankę
Zawsze głodna!Moim numerem jeden w tym czasie jest koktajl z jeżyn, których zapach mam zawsze zamrożony. Dzisiaj przygotowałam taki z dodatkiem musli i nasion chia. Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna. Koktajl jeżynowy z musli i chia Składniki: 1 l maślanki 400 g - 500 g jeżyn, mogą być mrożone 2 łyżki musli 2 łyżeczki nasion chia cukier do smaku Przygotowanie
Moja smaczna kuchnia