na zimno - 10906 przepisów (strona:222/728)

Kotlety sojowe ” Jing-jang „ 261

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> , będzie się nimi zajadał i męczył mnie ,żebym je robiła ..uf … Polecam jako ciekawą odmianę w kuchni . Pyszne , chrupiące , nawet na zimno nie są złe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 10 suchych kotletów sojowych 2 l bulionu ( można użyć kostek rosołowych , ja też nie zawsze mam własny

Ogrodnik w podróży
Dwupiętrowy tort na chrzciny dla dziewczynki 194

zewnątrz i dotlenienia organizmu. Ubrałam się więc ciepło, bo za oknem szaro i pochmurno, i wybrałam się na spacer. Jakieś było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak bardzo jest zimno! Jeszcze w niedzielę wieczorem, gdy przyjechałam na miejsce, było owszem, chłodno, ale do zniesienia. A wczoraj? Lodowaty wiatr sprawił, że zaczęłam żałować, że nie mam ze sobą czapki! Jak tylko wrócę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Fit tortilla z tuńczykiem i świeżymi warzywami 137

tortilla z tuńczykiem, która pozwoli Ci zaspokoić chęć na szybkie jedzenie. Prosta w przygotowaniu, ale także zdrowa i pożywna. W wersji na zimno idealnie pasuje jako przekąska, a w wersji na ciepło śmiało można ją podać na obiad. Tuńczyk, świeże warzywa, papryczka chilli i sos miętowy świetnie się komponują tworząc przepyszny posiłek. I nie obawiaj się papryczki, sos miętowy doskonale

ale Pysznie
Pomysł na śniadanie – frittata ze szpinakiem 1353

smaż do momentu, kiedy liście szpinaku zaczną więdnąć. Teraz możesz wlać jajka na patelnie, wymieszać i smażyć pod przykryciem całość, do momentu ścięcia się frittaty. Podawaj na gorąco lub zimno z dodatkiem świeżego szczypiorku. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 641,7 kcal Białko: 56,4 g Tłuszcze: 42 g Węglowodany: 9,6 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 320,9 kcal

ale Pysznie
Japoński bulion cebulowy 158

Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem do smaku.  Wyjmujemy warzywa. Na chwilę przed podaniem dodajemy do zupy cienko pokrojone pieczarki. Serwujemy z pokrojonym szczypiorkiem.  Kiedy na dworze zimno, rozgrzewające, pikantne zupy stają się niezastąpione. Uwielbiamy je i często przygotowujemy. Taki bulion można pić też w kubku, kiedy to wraca się z dworu, gdzie szaleje deszcz i wichura

two broke sisters
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 146

degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga Raj podniebienia .     W restauracji przed podaniem posiłków z menu goście częstowani są świeżym chlebem z dodatkiem regionalnych olejów tłoczonych na zimno. Jest to olej rzepakowy i słonecznikowy: ciekawie, smacznie i aromatycznie.     W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel

Mała Cukierenka
Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą 146

posypujemy kakao i płatkami czekoladowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut. Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą podajemy jako deser na ciepło lub na zimno.  Warto wiedzieć, że dynia jest bogata w różne składniki odżywcze i witaminy. Zawiera beta-karoten, fosfor, wapń, potas, magnez i żelazo. Znajdziemy w niej witaminę A, PP, C oraz

My Chcemy Jeść
Sałatka z tuńczykiem, pieczarkami, groszkiem, jajkiem, kukurydzą i papryką 368

dwóch dniach ciągłego deszczy, dziś w Rzeszowie sucho i trochę słońca. Zimno nadal, ale lepszy ten chłód niż ciągły deszcz. Cieszyć się za bardzo nie ma co, bo od jutro podobno znowu deszcz :(. Jesień, nic tylko ciepła kawusia i jakie dobre ciacho. No ciacha dziś u mnie nie ma, ale dobrą sałatkę mam :-). Tak na smaka, na szybko, na śniadanie

kruche babeczki
Kapuśniak ze słodkiej kapusty 136

słodkiej kapusty to tradycyjna zupa polskiej kuchni. Wspaniała zupa na chłodne i deszczowe dni. Co prawda u nas deszczu jak na lekarstwo ale za to jest słonecznie i zimno. Rano temperatura schodzi już do 2 stopni. Moje dziecko poszło dziś do szkoły w ciepłej kurtce i czapce. Nic dziwnego, że czas zacząć sezon na rozgrzewające zupy . Mam szczęście, bo moje

codojedzenia
Sałatka z kurczakiem, ryżem, rodzynkami i warzywami 108

Polecam na kolację, a nawet na obiad. Dodatków nie potrzeba, za to można ją lekko podgrzać w piekarniku. Generalnie smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Składniki: 1 pierś kurczaka 3/4 szklanki ryżu + szczypta imbiru do gotowania 6 kwiatów brokułów garść rodzynek 1 średnia cebula 1 czerwona papryka 1 pomidor sól, pieprz, curry, słodka papryka, vegeta natur Przygotowanie: Pierś

Zasmakuj Kuchni
Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią 112

pojawią się brązowe plamki. Podajemy posmarowane hummusem, posypane cukinią, ziarnami czarnuszki i posiekaną natką z pietruszki. Można skropić dobrej jakości oliwą z oliwek. Doskonale smakują na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Kotlety z cukinii 155

jeśli jeszcze takich kotletów nie jedliście musicie koniecznie spróbować.  Kotlety z cukinii są bardzo smaczne, szczególnie jak cukinia jest jeszcze młoda. Kotlety można jeść na ciepło i zimno, jako dodatek do obiadu lub po prostu same. Mi smakują zawsze. :) Przepis:  Składniki: 2 małe cukinie mąka 3 jajka bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany

Mój pomysł na
Szybkie pizzerinki (z ciasta bez wyrastania) 1048

Pizzerinki to nic innego jak pizza w bardziej poręcznej wersji:). Świetne na imprezy lub do zabrania na wynos, smakują dobrze także na zimno lub odgrzane. Przygotowałam je z mojego ulubionego ciasta na pizzę, które nie musi wyrastać.  Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanka ciepłego mleka 25g świeżych drożdży 2 łyżki oleju  1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczka

Szefowa kuchni
Tortilla z tuńczykiem 119

Niespodziewani goście ? Nic nie przygotowane ? Nic prostszego. Przekąska na zimno, szybka, prosta i pyszna. PS. najlepsza sałata lodowa, ale my takowej nie mieliśmy w domu, wykorzystaliśmy taką jaka była. I też się sprawdziła.  Składniki 2 ugotowane na twardo jajka tuńczyk z puszki w sosie własnym 3 ogórki konserwowe pół czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych 2 łyżki majonezu zielona sałata

R'n'G Kitchen
PIECZONE JABŁKO – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – jabłko nadziewane bakaliami z sosem karmelowym 175

jest pomarszczona. Dodatkowo można sprawdzić ich miękkość widelcem i w razie potrzeby podpiec nieco dłużej. PODANIE Jabłka można serwować od razu po upieczeniu (takie są najlepsze), ale także na zimno. Każde z nich obficie oblewamy karmelowym sosem. Po spożyciu jabłko regeneruje 50 punktów życia oraz odnawia motywację do walki z potworami. * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania