na zimno - 10906 przepisów (strona:213/728)

Grzybobranie 123

dwie minuty. Powszechnie znanym faktem jest, że najlepiej risotto zjeść od razu- wtedy konsystencja jest najlepsza, lekko klejąca i aksamitna. Potrawa wręcz rozpływa się w ustach. Ale na zimno, następnego dnia, też czaruje grzybowym aromatem. Zdecydowanie punkt obowiązkowy na jesienny obiad. To jedno z tych dań, za które można polubić jesień. Choćby na czas machania widelcem. Obiecane linki pierwotne

les mirabelles
Jestem luźny, jestem luźny tak... - Kurczak nadziewany, czyli risotto nel pollo 171

Natomiast przygotowanie nadziewanego kurczaka dzień wcześniej,  pozwala na podzielenie go na  skromniejsze   plasterki, upieczony tak kurczak z mięsnym farszem może nawet być na zimno dzielony jak wędlina. Pokrojony zimny przed podaniem wędruje przykryty na krótkie podgrzewanie do piekarnika. Można dzięki temu grzać tylko wybraną liczbę porcji albo całość. Smacznego!!! #kurczaknadziewany #kurczakfaszerowany #nadzienieryzowe #niedzielnyobiad #itbmtt

I tu będę miała takie te
Dyniowa babka na Halloween 200

wskroś; niepostrzeżenie zostaje na ubraniach, włosach, dłoniach. Nienasycona, zaraz po powrocie namawiam C., żeby i on napalił w kominku. Ciepły, pomarańczowy ogień to idealny sposób, żeby oswoić ciemności i zimno. Przedwczoraj na wieczornym spacerze spotkałyśmy jeża. Przycupnął na chodniku przed bramą parku, rozglądając się ciekawie. Prychnął ostrzegawczo na Ptysię, gdy ta zbyt blisko podsunęła ciekawski nos. Zostawiłyśmy go jego jeżowym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kasza gryczana – Jak ugotować kaszę gryczaną 162

innego czasu gotowania. Jak ugotować kaszę gryczaną? Gotowana kasza z powodzeniem zastąpi ryż lub ziemniaki. Nadziewam nią gołąbki, pierogi, faszeruję warzywa lub dodaję do sałatek na ciepło i na zimno. Drobne kasze z powodzeniem zastępują mąkę w zagęszczaniu sosów i zup jako jej bezglutenowa alternatywa Używa jej się również do gotowania kleików zamiast tradycyjnej owsianki. Jak ugotować kaszę gryczaną? Kaszę

codojedzenia
8 POMYSŁÓW NA NIEBANALNĄ KOLACJĘ 333

pyszną kolację- ślimaczki z ciasta francuskiego z farszem z szynki, sera i pomidorów suszonych. Idealnie pasują do sałatki np. greckiej zamiast pieczywa. Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Czytaj więcej >> 2)  SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO Przeglądając internet przed świętami natknęłam się na przepis Pani Doroty W na sałatkę na krakersach ( tu ), który mnie zainspirował. Postanowiłam

Kuchnia MagdaLeny
Grzybki marynowane z miodem 82

Uwielbiam zbierać grzyby, ale w tym roku trudno było je zebrać! Najpierw mało deszczu, potem zimno! Udało się jednak trochę skraść tych skarbów lasu i zamknąć ich smak w słoiczkach. Oczywiście suszonych i zamrożonych też nie brakuje! Jakaż byłaby Wigilia bez ich smaku. SKŁADNIKI: 1 kg. świeżych grzybów: podgrzybki, borowiki, maślaki 1 mała cebule 1,5 łyżeczki soli

Kuchnia Beaty
Słodki mus z pieczonej dyni 170

przypaliła) około 50 minut w 180 stopniach. Składniki na mus: - 1 szklanka zblendowanej pieczonej dyni hokkaido - 1 banan - 1 łyżka miodu - szczypta cynamonu Wszystko blendujemy. Podajemy na ciepło lub zimno. Wybornie smakuje zarówno jako dodatek do naleśników, placuszków, płatków czy pieczywa, jak i jako samodzielny deser

Smakuje zdrowo
Kolorowy zawrót głowy, czyli placuszki z warzywami 195

ciastem, mieszamy. 2. Masa powinna być gęsta. Na patelni smażymy małe placki, dokładnie z obu stron, aby dobrze upiekły się w środku. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno

Apetyczna babeczka
Śmietankowo bananowy deser warstwowy 231

składników ułożonych w apetycznych warstwach potrafi zdziałać cuda i poprawić humor nawet w tak brzydką deszczową pogodę. Taki deser możecie jeść zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Spróbujcie i umilcie sobie jesienne dni Składniki: (na 2 porcje) 1 średni banan 1 szklanka budyniu śmietankowego* 2 łyżki płatków migdałowych 2 opakowania herbatników regionalnych owsianych z żurawiną

Słodkie okruszki
Bigos staropolski, pyszny i aromatyczny. 137

bigosem i zalewamy wodą do 3/4 wysokości, jeśli do słoików wkładaliście jeszcze ciepły bigos to woda którą wlewacie do garnka musi być ciepła jeśli zimny bigos to woda zimna. Od zagotowania wody w garnku gotujemy na małym ogniu około 30 minut, wtedy macie pewność że słoiki dobrze się zagotowały i nie puszczą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Szynka indycza z szynkowra 116

trochę tu 900 g sol czosnkowa 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią  4 łyżki majeranek 2 łyżki sól 1 łyżeczka  żelatyna 1 łyżka woda zimna 1 szklanka Wykonanie:   Mięsko z indyka umyłam ( udka ,pierś) pokroiłam w drobną kostkę, przełożyłam do miski. Dodałam przyprawy ( sól, sól czosnkową suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, majeranek

Różowa kuchnia
Wrapy z łososiem i sosem chrzanowym 118

serkiem chrzanowym. Powstałym sosem smarujemy placki tortilli. 2. Na połowie placka układamy łososia, paski papryki oraz rukolę i całość ściśle zawijamy. 3. Tak przygotowane wrapy można zjeść na zimno lub wstawić do naczynia żaroodpornego i podpiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 5 minut. W podobny sposób przygotujecie również mini roladki z łososiem . SMACZEGO

Bez Cebuli
Kasza gryczana z warzywami i serem feta 122

postaciami. Dzisiejsza propozycja to jedna z jej wariacji, a w dodatku to jeden z moich ulubionych bezmięsnych obiadów do pracy, który możecie zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ja zdecydowanie wolę go w pierwszej wersji – wtedy feta delikatnie się rozpuszcza nadając całemu daniu ciekawego charakteru. Polecam szczególnie teraz – w sezonie na paprykę :) Składniki na 3: 200g kaszy gryczanej

Fabryka pomysłów
3 proste sałatki makaronowe do pracy 2571

studia, sałatki makaronowe stanowiły jedne z czystszych moich posiłków. Robiłam je z tego, co było akurat w lodowce. Dobrze się przechowywały i mogłam je zjeść na uczelni na zimno. Teraz też często do nich wracam. Gdy chcę zrobić coś szybkiego lub nie mam lepszego pomysłu na posiłek do pracy, gotuję makron, dorzucam do niego warzywa i kawałek sera. Sałatki

Chilli Czosnek i Oliwa
Grzybki marynowane z miodem 71

Uwielbiam zbierać grzyby, ale w tym roku trudno było je zebrać! Najpierw mało deszczu, potem zimno! Udało się jednak trochę skraść tych skarbów lasu i zamknąć ich smak w słoiczkach. Oczywiście suszonych i zamrożonych też nie brakuje! Jakaż byłaby Wigilia bez ich smaku. SKŁADNIKI: 1 kg. świeżych grzybów: podgrzybki, borowiki, maślaki 1 mała cebule 1,5 łyżeczki soli

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania