na zimno - 10906 przepisów (strona:209/728)

Krucho-orzechowe z kremem waniliowym i wiśniami 162

nuta w placku to jest to co uwielbiam, a do tego krem waniliowy i wiśnie to już obłęd. Takie właśnie jest to ciacho, pyszne na ciepło jak i na zimno. Fantastycznie kruche i lekko chrupiące. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 - ja do wypieków użyłam blaszki o wym. poniżej jednak zwężyłam ją do długości 30 cm. Ciasto kruche: 2,5 szklanki

Kubki smaku
zdrowa i smaczna bio herbata owocowa z trawą cytrynową... 180

delektować się smakiem skład: ekologiczne cząstki jabłka, ekologiczne kwiaty hibiskusa, ekologiczna skórka cytrynowa, ekologiczny kwiat dzikiej róży, ekologiczne wyłoki jabłka, ekologiczna trawa cytrynowa herbatka smakuje na ciepło i na zimno, można posłodzić miodem, cukrem, stewią lub gorzka - herbatka ma wyjątkowy smak owoców przełamany kwaskowatą trawą cytrynową- pobudza trawienie, poprawia krążenie krwi...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krem z dyni z dodatkiem tahini 150

przypraw, chili lub dodać ziarenka pieprzu i odstawić na kilka dni. Wówczas olej nabierze charakterystycznego smaku i zapachu, dzięki czemu świetnie nada się również do sałatek oraz dań na zimno. Składniki (na 2 -3 porcje): 400 gram dyni hokkaido 2 małe marchewki 1 ziemniak 1 cebula 1 lampka Cydru 500 ml bulionu 50 ml mleka 1 lyżka pasty Tahini (pasta

Mango Papaja
Stek wołowy krojony w marynacie cebulowej 154

soczyście zielone brokuły, przypieczono na złoto bakłażany tworzą prawdziwy koncert na talerzy. Warto wiedzieć, że stek wołowy krojony w marynacie cebulowej może być podawany na gorąco, a także na zimno. Takie danie zawiera chude mięso, krótko grillowane warzywa i oprócz tego, że rewelacyjnie smakuje i pięknie wygląda, jest po prostu zdrowe. Dlatego postanowiliśmy, że przepis weźmie udział w konkursie portalu

Pociąg Do Kuchni
rogaliki z musztardą w 30 minut 107

rogalik. Umieścić rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia .Każdy rogalik posmarować rozbełtanym żółtkiem z łyżeczka wody. Piec około 20 minut,do złotego koloru. Podawać na ciepło lub na zimno ,lub jako drugie śniadanie do pracy ,szkoły

w mojej kuchni
Barszcz. 152

Witajcie :) na dworze zimno więc powinniśmy teraz w okresie jesienno zimowym jeść więcej rozgrzewających zup. Dzisiaj ma dla Was pyszny barszczyk z jajkiem. Rodzina go uwielbia jest bardzo syty i może wystarczyć jako jedno danie. Zapraszam :) Składniki: 2 żeberka lub jedna noga z kurczaka 2,5 l wody 6 ziemniaków 5 małych buraczków 2 marchewki kawałek selera i pora zielenina

Sama słodycz i szczypta chili
Biszkopt z masą krówkową i galaretką 328

innym wg uznania). Masę karpatkową z torebki ubić z mlekiem. Przełożyć na herbatniki. Galaretkę przygotować w 2 szklankach wody. Odczekać do lekkiego stężenia i zalać na placek. Odłożyć do zimna na ok. 2 godziny

Gotuję Testuję
Biszkopt kakaowy z truskawkami 184

oraz kakao i delikatnie wmieszać łyżką do masy jajecznej. Piec około 25 min w 180st. MASA: Śmietanę ubić, dodać Śnieżkę, fixy oraz żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Na zimno ciasto wyłożyć śmietanę, na śmietanie położyć truskawki, zalać tężejącą galaretką, wcześniej ugotowaną w połowie wody podanej na opakowaniu

Gotuję Testuję
Fale Dunaju po mojemu 177

zimny upieczony placek wyłożyć gotowy krem. POLEWA: Wszystkie składniki na polewę dać do rondelka. Postawić na ogniu, ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia. Przestudzoną polewą polać placek, odstawić do zimna, aby stężało

Gotuję Testuję
Piernik wigilijny 166

cukru kilka łyżeczek wody DODATKOWO 3-4 łyżki skórki kandyzowanej CIASTO: W większym naczyniu roztopić margarynę. Dodać cukier (uważać, aby cukier się nie skarmelizował). Następnie wmieszać miód. Odstawić do zimna. W mleku rozpuścić sodę, a następnie takie mleko wylać do masy miodowej. Dodać jajka i mąkę. Na koniec dodać przyprawę do piernika. Tak przygotowaną masę na ciasto przykryć ściereczką

Gotuję Testuję
Hiszpanska tortilla z lekka salatka 162

mamy możliwości zrobienia zakupów, albo po prostu nam się nie chce nigdzie wychodzić. W Hiszpanii omlet ten może być serwowany na śniadanie, obiad i kolację, a także już na zimno, jako element tapas (niewielkie przekąski,). Jak widać opcji jest wiele, dlatego odmian tej potrawy też nie może być mało. W zależności od tego, co, kto lubi może sobie do takiego

Kuchnia od dwojga
Jabłecznik z budyniem i kruche ciasto. 79

trzeba być zawodowym kucharzem aby dobrym w tym co się robi, bo najważniejsza jest pasja. Jeszcze raz dzięki. :) Czym sobie poprawić humor, poza słodkościami dla duszy jak na dworze zimno i ponuro? Ano najlepiej się pocieszyć pysznym ciastem, pachnącym cynamonem . A do tego filiżanka gorącej herbaty z cytryną i imbirem. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki mąki krupczatki

Dieta moja pasja
Kotlet mielony ze śliwką. 117

mnie do śliwki aby zapanował kontrast dobrze jest mięso doprawić dość mocno. Takie pikantniejsze lepiej kontrastuje ze słodyczą owocu. Ogólnie bardzo smaczne danie, wyborne na ciepło jak i na zimno

Dieta moja pasja
Filet kurczaka w pikantnej marynacie z truskawkami i mozzarellą. 122

jednak nie można pominąć walorów zdrowotnych. Tak jak wcześniej dodałam olej kokosowy do sosu truskawkowego z leniwymi. To nie jest bez znaczenia, tłuszcz z zwłaszcza ten dobry, tłoczony na zimno jest nam bardzo, bardzo potrzebny. Aby witaminy rozpuszczalne w tłuszczach mogły zostać przyswojone. Jego działanie jest porównywalne z walorami mleka matki. To roślinny tłuszcz który jest zaliczany do naturalnych antybiotyków

Dieta moja pasja
Strudel z ciasta francuskiego i mięsa, czyli pomysł na resztki. 119

dołu. Całość smarujemy resztką jajka i cienkim nożem, robimy delikatne nacięcia na powierzchni rolady. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 30 - 40 minut. Doskonale na zimno, jak i na ciepło. Jako dodatek do barszczyków, żurków i innych takich. Równie dobrze można podać z sałatką, albo zjeść samo.  I tak to można wykorzystać dowolne gotowane mięso

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania