na zimno - 10906 przepisów (strona:208/728)

Drożdżowy róg obfitości z rzepą brokułową i kiełbaską 160

kształt półksiężyca. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10 minut, potem zmniejszyłam temperaturę do 180 i piekłam 10-15 minut. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno

Pichceniomania
Rurki z kremem pomarańczowo-dyniowym 164

się świetnie jako dodatek do zup, sosów, kluseczek, kremów, ciast itp. Krem, który przygotowałam do tych rurek wyszedł naprawdę bardzo dobry i można użyć go również do ciast na zimno, biszkoptów czy innych deserów. Na pewno ten smak mile zaskoczy Waszych bliskich :)  Zamiast galaretki możecie użyć soku pomarańczowego i żelatyny a ciasto francuskie oczywiście przygotować sami :) Ja jednak

Ze smakiem i z pasją
Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty 179

/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Mała główka kapusty czerwonej sok z połowy cytryny 1 kwaskowe jabłko 1 małą biała cebulka 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz 1 łyżeczka cukru olej (najlepiej tłoczony na zimno) 4 goździki Sposób przygotowania W garnku wstawiamy wodę z goździkami. Doprowadzamy do wrzenia. Do garnka wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy ok 4-5 min. Wykładamy na sitko i skrapiamy sokiem

Mieszam w Garnku
Ślimaczki z kapustą kiszoną i ciastem francuskim 225

Szybka przekąska,idealnie sprawdzi się na imprezy rodzinne lub Wigilię,na ciepło i na zimno,idealne do barszczyku-po prostu pyszne..... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 500g kiszonej kapusty duża cebula kostka rosołowa, kminek,majeranek,sól pieprz, czarnuszka do posypania wierzchu olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę odcisnąć, obgotować w wodzie z kostką rosołową(lub bulionie),lę  Cebulę pokroić w kostkę

Swojskie jedzonko
Focaccia 143

Czas - ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, podana z dobrą oliwą z oliwek czy pastą z suszonych pomidorów lub pesto, ale na zimno jest równie wyśmienita. Po wystygnięciu przechowujcie ją przykrytą folią spożywczą lub lnianą ściereczką, by nie straciła świeżości. Smacznego

Cooking Monster
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 185

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami to smaczne urozmaicenie zwykłych, prostych mielonych kotletów . Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Gdy posmakujecie takich mielonych z pieczarkowym farszem staną się nr jeden. Kotlety nadziewane pieczarkami są też bardziej sycące, a ich zrobienie nie zajmie więcej czasu niż klasycznych mielonych. Polecam! Jak zrobić kotlety mielone faszerowane pieczarkami? Przygotowanie: ok. 500 g mięsa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ravioli z kiszonego ogórka nadziane siekanym ozorkiem cielęcym i żółtkiem sous vide, z sałatką z nasturcji, szczawiu i wędzonego 174

smaczny, delikatny i soczysty kawałek mięsa, dawniej często goszczący na stołach, dziś ciągle niedoceniany, choć odpowiednio przygotowany i podany może być prawdziwym rarytasem.  Moja propozycja to serwowane na zimno “ravioli” z soku z kiszonego ogórka nadziane siekanym ozorem cielęcym z żółtkiem souse vide, podane z sałatką z nasturcji i szczawiu krwistego z wędzonym majonezem i galaretką z wina Marsala

SzczyptaSmaQ
Filet z mintaja po węgiersku 216

minut. W razie potrzeby można podlać 2-3 łyżki wody. Gorący farsz nałożyć na upieczoną rybę. Potrawę można spożywać na gorąco zaraz po przygotowaniu lecz najlepiej smakuje na zimno następnego dnia kiedy ryba przejdzie smakiem pikantnego farszu

Kolorowa kuchnia Elki
MAKARON ZAPIEKANY Z SOSEM SEROWYM 173

Makaron zapiekany z serem to łatwe, smaczne i uniwersalne danie. Bardzo szybko się je przygotowuje, jest rewelacyjne na ciepło, zimno lub odgrzane na drugi dzień. Do tego dania można użyć rożnych serów tworząc własny smak lub resztek serowych. Taki makaron jest świetną alternatywą na szybki obiad po pracy

Kulinarne Fantazje Marioli
Syrop imbirowy 225

mnie najczęściej przesilenie jesienne objawia się ogólnym osłabieniem organizmu, bólami mięśni i stawów, a na koniec na ustach pojawia się opryszczka :( W tym miesiącu miałam szczególnie urodzajny wysyp “zimna” - aż trzy na raz na górnej wardze, zanim jeszcze ostatnie na dolnej wardze się zagoiło. Powiedziałam dość! Z samym wirusem opryszczki ciężko jest walczyć, ale nad odpornością organizmu można, a nawet

W kuchni Katie
Ryba po grecku II 131

Ryba po grecku doskonała na ciepło i na zimno. Na pewno każdemu smakuje. Dziś przygotowałam ją w innej nieco wersji. Łagodniejszej. Rybę po grecku klasyczną znajdziecie  w tym miejscu. Ryba po grecku nie ma nic wspólnego z Grecją, a sami Grecy dziwią się skąd się nam wzięła ta nazwa. Niemniej jednak każdemu smakuje . Ja lubię ją z bułeczkami, prosto

Z Kuchni Do Kuchni
RYBA PO GRECKU 155

tarce. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Smaż przez kilka minut ciągle mieszając. Przesmażone warzywa wyłóż na upieczone porcje ryby. Potrawę podawaj na ciepło lub na zimno

Przepisy kulinarne babci Antoniny
WĘDZENIE RYB W WĘDZARNI 211

Ryby do wędzenia, zarówno morskie jak i jeziorowe powinny być tłuste. Ja wędziłam pstrągi, karpie, dorsze, makrele i jesiotry. Ryby można wędzić na zimno jak i na ciepło, w całości lub dzwonkach. Ryby do wędzenia nie muszą być skrobane, należy je umyć i wypatroszyć. Dzisiaj podam przepis na wędzenie ryb w wędzarni, na ciepło

Kulinarne Fantazje Marioli
Barcelona i sos pomidorowy 120

malakserze i miksujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe. Choć najlepszy sos jest na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Przepyszny na ciepło i na zimno. Do mięs, pizzy czy różnych przekąsek. Życzę Wam smacznego! ps. Dziękuję mojej Teściowej za cenne uwagi podczas pisania relacji „barcelońskiej

Szybko Tanio Smacznie
Lody cytrynowe z Limoncello (bez maszynki) 110

ostudzenia). Żółtka ubijamy z cukrem powoli dodając ciepłe mleko. Masę ponownie gotujemy do momentu gdy zacznie gęstnieć. Zestawić garnek z ognia do ostygnięcia – gdy baza lodów będzie zimna dodajemy sok z cytryny i likier. Całość chłodzimy a potem zamrażamy (mieszamy co 30-60 minut). Wyjmujemy z lodówki ok 15 minut przed podaniem. Życzę Wam smacznej ochłody

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania