na zimno - 10906 przepisów (strona:208/728)

Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i orzechami + film 157

następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekamy około 20-25 minut, podajemy na gorąco lub na zimno.   Artykuł Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i orzechami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Boczek po japońsku 171

szę mię­sko i to jesz­cze jakie smaczne. Taki boczek świet­nie sma­kuje od razu po ugo­to­wa­niu, spraw­dza się na zimno, jak rów­nież pod­sma­żony na drugi dzień na patelni. Naj­le­piej sma­kuje podany do ramenu (taki rosół mię­sny po japoń­sku) lub na ryżu

Kuchcik gotuje
Sernik gotowany 310

blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis The post Sernik gotowany appeared first

mojewypiekiinietylko
Grzyby gatunkami. Płomiennica zimowa 705

kawałków drewna bądź zeschłych liści. W jednej z legend jest porównywana do złotych mone t. Drugi człon nazwy mówi o tym kiedy płomiennice możemy spotkać. Rosną wtedy kiedy jest zimno i są odporne na mrozy, podczas których zamarzają co prawda, ale gdy mróz puszcza nie gniją tylko rosną sobie dalej. Ten gatunek miał kiedyś inną, równie pasującą nazwę - zimówka aksamitnotrzonowa

Smaczna Pyza
Tort tiramisu z malinami 111

Krem mascarpone:  250 ml śmietany kremówki (30-36 %) wyjętej z lodówki 750 g mascarpone 6 łyżek cukru pudru (lub więcej jeśli wolicie słodsze kremy)  Śmietanka powinna być zimna. Wlewamy ją do większej miski i ubijamy, pod koniec dodając cukier puder. Następnie masy dodajemy mascarpone i mieszamy wszystko kilkoma szybkimi ruchami miksera. Mascarpone nie lubi ubijania, więc nie powinno

Cooking Monster
Placuszki dyniowe z jabłkami na leniwe śniadanie 154

przewracać na drugą stronę i smażyć jeszcze kila minut. Podawać gorące z miodem, cukrem pudrem lub syropem klonowym. Smacznego! Nie ma się co oszukiwać - listopad to nie październik . Ciemno, zimno, wietrznie, i już nawet mrozić zaczyna! Odpowiedniego światła do robienia zdjęć nie ma; z przepraszającym uśmiechem wróciłam więc do sztucznego oświetlenia. Wybaczcie więc jakość zdjęć - braku słońca nie umiem bowiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szarlotkowa quinoa (komosa ryżowa) 216

dwóch pucharków. Na wierzch dodajemy ulubione dodatki – u mnie płatki kokosa, suszony berberys i płatki migdałów. Podajemy. Szarlotkowa quinoa (komosa ryżowa) smakuje najlepiej na ciepło, ale na zimno również można ją zjeść. Smacznego

Słodkie okruszki
Jajecznica z papryką i tuńczykiem z mikrofali 169

dziś u Was? U nas w Małopolsce sypie dziś od rana. Zimno i nieprzyjemnie, ale w końcu idzie zima, za 6 tygodni święta... Oj uwielbiam ten czas, ale dziś o czymś innym. Śniadanie. Uwielbiam je. Musimy dbać o to, abyśmy zjedli porządne śniadanie, bo daje nam energii na cały dzień. Dlatego dziś zaproponuję pyszną i pomysłową wersję jajecznicy. Ma wiele

Gotuję Testuję
kotlety mielone z mozzarellą... 159

pokrywką lub talerzem i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut, następnie bez przykrycia na większym ogniu z 2 minuty - kotlety są pysznie soczyste, smakują na ciepło i na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sos lub konfitura żurawinowo-jabłkowa do mięsa 103

naprawdę zdrowa, ale ma specyficzny smak i nie każdemu musi on pasować. Żurawina w takiej postaci, ma szansę przypaść do gustu dużej liczbie osób Sosik doskonale smakuje i na zimno jak i na ciepło. Ja go przechowuję w lodówce w słoiku przez ok. 1-1,5 tyg. Drukuj Sos lub konfitura żurawinowo-jabłkowa do mięsa window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki

Mieszam w Garnku
Kokosowy deser z kaszy manny z pieczonymi jabłkami 126

naszej rodzinie deszczowych i chłodnych jesiennych dni. Zapewniam Was, że zapach pieczonych jabłek z dodatkiem cynamonu poprawi humor każdemu z domowników. Kaszę możemy podawać i na ciepło i na zimno, zróbcie jak Wam bardziej będzie smakowało. Smacznego ! Kokosowy deser z kaszy manny z pieczonymi jabłkami Czas przygotowania: 40 minut Składniki na 2 porcje: 500 ml mleka 4 łyżki kaszy manny

Kulinarne przygody Gatity
Zupa z pieczonej dyni piżamowej i ryżu 169

Nastał czas kiedy za oknem jest zimno, a człowiek potrzebuję rozgrzania. Zachęcam do wypróbowania zupy z pieczonej dyni piżmowej i ryżu. Bardzo rozgrzewająca i sycąca. Gwarantuję, że każdy sięgnie po dokładkę! Składniki: 1 dynia piżmowa 2 skrzydłka kurczaka włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler  2 łyżki ryżu białego (suchego) przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, pieprz ziarnisty, pomidory suszone, jarzynka

Truskawkowa Fiesta
Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka 161

piekarniku, podlewając filet co kilkanaście minut stopionym masłem. I wariant dla tych, którzy nie liczą kalorii, tradycyjnie panierowany filet i smażony na tłuszczu. Mięso może być jedzone również na zimno. Sprawdzi się jako wędlina. W przepisie uwzględniam wariant środkowy Drukuj Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 filet z indyka 1/2 opakowania fety

Mieszam w Garnku
Kukurydzianka z meksykańską nutą 135

oknem deszczośnieg, zimno, buro i ponuro. Wracamy do domu i...przydałoby się coś na rozgrzewkę. Dobra zupa jest pod tym względem niezawodna i dlatego myślę, że w najbliższym czasie "sprzedam" Wam wiele przepisów, mniej lub bardziej klasycznych. Dzisiaj postawiłam na kukurydzę. Szybka i prosta zupa, słodka i ostra, pożywna.  Aby uzyskać około 2,5 l zupy przygotujcie: dwa udka

Pichceniomania
Rozgrzewająca zupa cebulowa (Zuppa di cipolle) 449

oknem zimno i szaro, wtedy często przygotowuj ę  rozgrzewające zupy. Nasza ulubiona to aromatyczna  zupa cebulowa, którą modyfikuj ę  w zależności od upodobań. Z upę w  wersji wegetariańskiej   przygotowuj ę  z wywaru warzywnego, bez dodatku mięsa, za to z du ż ą  ilością  świeżego tymianku i szałwii

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania