Szybka przekąska,idealnie sprawdzi się na imprezy rodzinne lub Wigilię,na ciepło i na zimno,idealne do barszczyku-po prostu pyszne..... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 500g kiszonej kapusty duża cebula kostka rosołowa, kminek,majeranek,sól pieprz, czarnuszka do posypania wierzchu olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę odcisnąć, obgotować w wodzie z kostką rosołową(lub bulionie),lę Cebulę pokroić w kostkę
Swojskie jedzonkoCzas - ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, podana z dobrą oliwą z oliwek czy pastą z suszonych pomidorów lub pesto, ale na zimno jest równie wyśmienita. Po wystygnięciu przechowujcie ją przykrytą folią spożywczą lub lnianą ściereczką, by nie straciła świeżości. Smacznego
Cooking MonsterKotlety mielone faszerowane pieczarkami to smaczne urozmaicenie zwykłych, prostych mielonych kotletów . Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Gdy posmakujecie takich mielonych z pieczarkowym farszem staną się nr jeden. Kotlety nadziewane pieczarkami są też bardziej sycące, a ich zrobienie nie zajmie więcej czasu niż klasycznych mielonych. Polecam! Jak zrobić kotlety mielone faszerowane pieczarkami? Przygotowanie: ok. 500 g mięsa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmaczny, delikatny i soczysty kawałek mięsa, dawniej często goszczący na stołach, dziś ciągle niedoceniany, choć odpowiednio przygotowany i podany może być prawdziwym rarytasem. Moja propozycja to serwowane na zimno “ravioli” z soku z kiszonego ogórka nadziane siekanym ozorem cielęcym z żółtkiem souse vide, podane z sałatką z nasturcji i szczawiu krwistego z wędzonym majonezem i galaretką z wina Marsala
SzczyptaSmaQminut. W razie potrzeby można podlać 2-3 łyżki wody. Gorący farsz nałożyć na upieczoną rybę. Potrawę można spożywać na gorąco zaraz po przygotowaniu lecz najlepiej smakuje na zimno następnego dnia kiedy ryba przejdzie smakiem pikantnego farszu
Kolorowa kuchnia ElkiMakaron zapiekany z serem to łatwe, smaczne i uniwersalne danie. Bardzo szybko się je przygotowuje, jest rewelacyjne na ciepło, zimno lub odgrzane na drugi dzień. Do tego dania można użyć rożnych serów tworząc własny smak lub resztek serowych. Taki makaron jest świetną alternatywą na szybki obiad po pracy
Kulinarne Fantazje Mariolimnie najczęściej przesilenie jesienne objawia się ogólnym osłabieniem organizmu, bólami mięśni i stawów, a na koniec na ustach pojawia się opryszczka :( W tym miesiącu miałam szczególnie urodzajny wysyp “zimna” - aż trzy na raz na górnej wardze, zanim jeszcze ostatnie na dolnej wardze się zagoiło. Powiedziałam dość! Z samym wirusem opryszczki ciężko jest walczyć, ale nad odpornością organizmu można, a nawet
W kuchni KatieRyba po grecku doskonała na ciepło i na zimno. Na pewno każdemu smakuje. Dziś przygotowałam ją w innej nieco wersji. Łagodniejszej. Rybę po grecku klasyczną znajdziecie w tym miejscu. Ryba po grecku nie ma nic wspólnego z Grecją, a sami Grecy dziwią się skąd się nam wzięła ta nazwa. Niemniej jednak każdemu smakuje . Ja lubię ją z bułeczkami, prosto
Z Kuchni Do Kuchnitarce. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Smaż przez kilka minut ciągle mieszając. Przesmażone warzywa wyłóż na upieczone porcje ryby. Potrawę podawaj na ciepło lub na zimno
Przepisy kulinarne babci AntoninyRyby do wędzenia, zarówno morskie jak i jeziorowe powinny być tłuste. Ja wędziłam pstrągi, karpie, dorsze, makrele i jesiotry. Ryby można wędzić na zimno jak i na ciepło, w całości lub dzwonkach. Ryby do wędzenia nie muszą być skrobane, należy je umyć i wypatroszyć. Dzisiaj podam przepis na wędzenie ryb w wędzarni, na ciepło
Kulinarne Fantazje Mariolimalakserze i miksujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe. Choć najlepszy sos jest na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Przepyszny na ciepło i na zimno. Do mięs, pizzy czy różnych przekąsek. Życzę Wam smacznego! ps. Dziękuję mojej Teściowej za cenne uwagi podczas pisania relacji „barcelońskiej
Szybko Tanio Smacznieostudzenia). Żółtka ubijamy z cukrem powoli dodając ciepłe mleko. Masę ponownie gotujemy do momentu gdy zacznie gęstnieć. Zestawić garnek z ognia do ostygnięcia – gdy baza lodów będzie zimna dodajemy sok z cytryny i likier. Całość chłodzimy a potem zamrażamy (mieszamy co 30-60 minut). Wyjmujemy z lodówki ok 15 minut przed podaniem. Życzę Wam smacznej ochłody
Szybko Tanio Smaczniekorzenia imbiru. Stosuję go nie tylko jako przyprawę do wypieków, dań w okresie świątecznym i zimą. Imbir znany ze swoich rozgrzewających właściwości używam przez cały rok. Gdy jest mi zimno, czuję się podziębiona nie ma lepszego sposobu niż wskoczyć pod kołderkę z kubkiem tego przyjemnego naparu i wygrzać się, najlepiej w towarzystwie dobrej książki Do przygotowania herbaty potrzebujemy: – kawałek
Szybko Tanio Smacznieprzy przeziębieniu. Podobne działanie ma imbir, ale tej mieszance dodaje po prostu wyrazistości, pazura. Konfiturę możecie, ale nie musicie dodawać. Jedna, mała filiżanka i nie jestem skostniała z zimna. Do przygotowania herbaty potrzebujemy: – herbatę z lipy – kawałek korzenia imbiru – ulubioną konfiturę Herbatę zaparzyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Imbir pokroić na cienkie plasterki. Dodać do herbaty
Szybko Tanio SmacznieZamiast padającego śniegu jest deszcz. Jest mi zimno i rozgrzewam się zupą. Aromatyczną, lekką. Przepyszną. Do przygotowania zupy potrzebujemy: – 500 – 600 ml bulionu warzywny – 1 marchewkę – różyczki 1 brokuła – 1 opakowanie pieczarek (500g) – 1 garść kaszy jaglanej Do ugotowanego bulionu dodajemy pokrojone marchewki, pieczarki i różyczki brokułów. Dodać kaszę jaglaną (zamiast kaszy jaglanej można
Szybko Tanio Smacznie