Pieczona pierś gęsi z glazurowanymi buraczkami

Pieczona pierś gęsi z glazurowanymi buraczkami

Pieczona pierś gęsi z glazurowanymi buraczkami

Przepis na : kolacja

Pierś z gęsi piekłam pierwszy raz i okazała się wielkim sukcesem. Nie pamiętam kiedy jakieś danie tak pozytywnie mnie zaskoczyło. Jak już kiedyś pisałam moja rodzina umiarkowanie lubi mięso. Troszkę się obawiałam, że gęsina może nie przypaść do gustu, szczególnie dziecku. Przygotowałam nawet alternatywny obiad;)  Piekąc piersi gęsi wzorowałam się na przepisie Karola Okrasy, którego przepisy są zawsze perfekcyjnie dopracowane. Troszkę odeszłam od pierwotnego przepisu, ale ideę pomysłu na pieczoną pierś zach... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, pierś, piersi, sosy, mięso, kluski, obiad, mięsa pieczone, marynaty, kopytka, wiśnia, przepisy na święta, chilli, gruszka, buraki, piernik, pierś w marynacie, kolacja, burak, bez pieczenia, pieczone buraki, pomysł na obiad, jajka na święta, sos chilli, dania bez mięsa, drugie danie

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.