na zimno - 10906 przepisów (strona:219/728)

Tarta dyniowa bez pieczenia 128

określenie). Ale jesienią przynajmniej raz, czasem dwa razy dynia zagościć u nas musi. Tym razem na blogu Kuchenne Wariacje  znaleźliśmy przepis na fantastyczna dyniową tartę bez pieczenia. Na zimno. Zwykle staramy się, w miarę możliwości, nie posiłkować się innymi blogami, ale ta tarta tak cudownie wyglądała na zdjęciach, że musieliśmy ją zrobić. My do przygotowania tej dyni użyliśmy popularnej

Marder&Marder Manufacture
Pierwszy wpis i truskawki 135

kilka przepis ów na truskawkowe pyszności z mojego poprzedniego bloga TORCIK Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,349236123,title,Torcik-z-truskawkami,index.html KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ http://elka72.bloog.pl/id,341467338,title,Kruche-ciasto-z-truskawkami-i-budyniowa-pianka,index.html SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,341273417,title,Sernik-na-zimno-z-truskawkami,index.html SEROWE KNEDLE Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,341341391,title,Serowe-knedle-z-truskawkami,index.html

Kolorowa kuchnia Elki
Jagodowy sernik na zimno 159

użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno Dr. Oetkera 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny  1 szkl. jagód ponadto: 1 galaretka jagodowa 1 szkl. jagód Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem,dodać serek

Kolorowa kuchnia Elki
Kotlety z kapusty 143

dłońmi formować kotlety,obtaczając każdy w płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami,ale muszę przyznać,że na zimno też smakują świetnie

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik straciatella z malinami 197

użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno (użyłam Dr. Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 100 g czekolady deserowe 2 łyżeczki żelatyny ponadto:   2 galaretki malinowe 250 g malin Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik na zimno z borówkami 137

wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto:   2 szkl. borówek  1 niebieska galaretka Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem,dodać serek waniliowy i żelatynę rozpuszczoną

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik dyniowy 114

budyniem,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na biszkopt,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa serowa będzie zimna sernik wstawić jeszcze na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem na wierzch zetrzeć czekoladę

Kolorowa kuchnia Elki
Roladki drobiowe z fetą i szpinakiem 155

mięso 2-3 łyżkami wody,patelnię nakryć pokrywką i dusić roladki do miękkości.   Roladki podajemy na ciepło jako danie główne np z ziemniakami i surówką bądź też na zimno pokrojone w plastry jako przekąska. Takie i inne roladki w formie zimnej przekąski często serwuję moim gościom na uroczystościach rodzinnych. Układam półmisek z różnymi roladkami,galaretką z kurczaka,dorzucę jakąś

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z buraczków do obiadu 105

jabłkiem lub bakaliami. Surówka z buraków smakuje wyśmienicie jak się trochę przegryzie. Przyrządzam ją na dzień przed podaniem. Jest to uniwersalna surówka . Można ją podać na gorąco i na zimno. Jest to typowo jesienna surówka . Idealna do mięsa lub drobiu. Smak buraków jest o wiele intensywniejszy jeśli są ugotowane w mundurkach. Po drugie ostudzone buraki jest o wiele łatwiej obrać

codojedzenia
Paluszki z cukinii (bezglutenowe) 149

buro, więc na chłodne jesienne dni polecamy pyszną przekąskę - idealną do chrupania podczas filmowych seansów czy leniwego odpoczynku. Przedstawiamy paluszki z cukinii - pyszną przekąskę na ciepło i na zimno. Paluszki z cukinii Przepis na ok. 16 sztuk Potrzebujemy: 1 nieduża cukinia  2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 6 łyżek wody 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka sosu

Bananowe Pole
szarlotka z dynią i rodzynkami 134

możemy połączyć w jednym cieście. Dodatek dyniowej konfitury wzbogacił smak tradycyjnej szarlotki, nadał jej też żywego koloru. Ja podałam ją na ciepło, z lodami i bitą śmietaną ale na zimno smakuje dobrze, jak zwykła szarlotka. To taki wypiek do codziennej herbatki. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g masła 2 jajka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Polędwiczka w cieście francuskim 212

Polędwiczka w cieście francuskim to danie, które idealnie będzie się nadawało do podania zarówno na ciepło jak i na zimno np. jako przystawka. Tak przygotowaną polędwiczkę możemy podać na uroczysty obiad, oprócz fantastycznego smaku, po całym pokoju rozniesie się zapach wędzonego boczku i żurawiny. Polędwiczka w cieście francuskim – składniki ok. 450g polędwiczki wieprzowej ciasto francuskie 8 plastrów surowego boczku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pęczak z awokado, ogórkiem i marynowanym tofu 138

sojowego, oleju sezamowego i soku z cytryny, wlewacie go do kaszy, mieszacie, przyprawiacie solą i pieprzem, po czym odstawiacie na jakiś czas, aż smaki się przegryzą. Jecie raczej na zimno

GRUBY WAŁEK
Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażana 155

grilla. Z jogurtem tworzy pyszny dip, a w połączeniu z białym serkiem pastę kanapkową. Po wymieszaniu ze śmietaną lub majonezem powstanie doskonały sos do wędlin lub pieczeni na zimno. Ajwar zrobiłam specjanie do przygotowania placka z dynią i to była dobra decyzja, bo placek smakował wyjątkowo. Do przepisu zapraszam w jutrzejszym poście. Składniki: 1 kg mięsistej, czerwonej papryki 1 duży

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym 153

umyć, włożyć do dużego garnka. Wsypać nasiona kolendry, dodać obrany imbir pokrojony w plasterki, zmiażdżone trzonkiem noża pędy trawy cytrynowej, skórkę startą z limonki oraz szczyptę soli. Zalać wszystko zimno wodą, tylko tak, aby wszystko przykryła. Zagotować. 1 kurczak (najlepiej zagrodowy, z wolnego wybiegu lub ekologiczny) 1 łyżka nasion kolendry 3 cm kawałek imbiru 2 pędy trawy cytrynowej skórka

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania