na zimno - 10906 przepisów (strona:223/728)

Nie tylko przy garach 111

racji z tego że dziś pogoda nie dopisuje , jesień za oknem , zimno oraz deszczowo , to zafundowałam sobie popołudnie leniucha , lubię sobie wtedy pobuszować w necie , i nie skromnie powiem moja praca okazała się bardzo owocna , natrafiłam na bardzo fajną stronę na której każdy znajdzie coś dla ciebie , i o to adres  http://kobieceporady.pl/ partnerzy  Zapraszam serdecznie do odwiedzin

Mój Smak
Placki ze śledziem i chili (na ostro) 139

porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu (osączone z nadmiaru tłuszczu) z ulubionym sosem. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Placuszki przyrządzane na większej ilości oleju (oczywiście nie na głębokim i z umiarem) ładniej się smażą i są chrupiące

Di gotuje
“Jak jeść i żyć by młodym być” – recenzja 131

którą też wiąże się ciekawa historia). Kuchnia Aliny to sezonowe składniki, ograniczanie soli i cukru, oraz używanie surowych tłuszczów, bo oliwa z oliwek jest dobra, jeśli dodamy ją na zimno do sałatki, ale w wysokiej temperaturze smażenia może być niezdrowa Jak jeść i żyć by młodym być + DVD (okładka twarda) Autorka: Alina Suder Wydawnictwo: Dieta e Cucina Data premiery

Ugotowane pozamiatane
CLAFOUTIS ZE ŚLIWKAMI 124

minut, w zależności od tego, czy używasz indywidualnych kokilek czy większej formy żaroodpornej. Clafoutis powinno być lekko ścięte, puszyste i lekko przyrumienione*. Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 167

mną wyzwanie i poszukiwanie nowego zajęcia... mam nadzieję, że będzie dobrze. Nadchodzi ta prawdziwa jesień, nie z pięknym słońcem i uroczą aurą, a z deszczem, słońcem za chmurami i zimnem. Mam nadzieję, że podołam tej porze roku i nie popadnę w wir choroby, mam nadzieję, że nie pogłębi się ona przez najbliższy czas - trzymajcie kciuki! Chcę dobrze przygotować się

Cooking Monster
Escalivada na toście z grillowanym pstrągiem i sosem picada + KONKURS 137

pokrój ją na paseczki. Na kromkach chleba ułóż kawałki bakłażana, papryki i cebuli, posmaruj sosem picada, a na wierzchu ułóż grillowaną rybę. Kanapeczki możesz podawać na ciepło oraz na zimno jako tapas do szklaneczki wina.  Modyfikacje przepisu: Escalivada z grillowaną rybą to również świetna propozycja na obiad. Przygotuj wtedy dwa raz więcej warzyw i podaj je na ciepło

Chilli Czosnek i Oliwa
Karkówka marynowana w ciemnym sosie balsamicznym z rozmarynem i smażonymi ziemniakami 135

sosem i surówką doprawioną sokiem z cytryny lub limonki i szczyptą soli oraz cukru. Można sok z cytryny czy limonki wymieszać z kilkami kroplami oliwy lub oleju tłoczonego na zimno, nierafinowanego

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kanapki ze stekiem 81

Prosta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku. Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu

Milion Smaków
Placki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków z parmezanem 152

postanowiłam ulepić z nich placki obtoczone w bułce tartej z dodatkiem parmezanu i kilku przypraw. Jest to bardzo dobra przekąska w ciągu dnia - na ciepło lub na zimno, podana z różnymi sosami lub dipami albo zupełnie bez niczego, do popołudniowej herbaty. Wykonanie bardzo proste, a zawsze to coś innego niż klasyczny placek (jakże pyszny!) ziemniaczany. Składniki: 400 g ugotowanych

Zasmakuj Kuchni
Szynka mielonka z szynkowara 147

Pomidor z ziołami(sószony pomidor,bazylia,sl himalajska,czosnek grys,oregano) 4 łyżki żelatyna 1 łyżka  Tradismak peklosmaczek 1 .1/2 łyżeczki  Tradismak woda zimna 1.1/2  szklanki   Krok 1 Szynkę umyłam i pokroiłam w kostkę i zmieliłam na średnich oczkach.Pierś z kurczaka umyłam, pokroiłam w kostkę, zmieliłam również na średnich oczkach.Boczek wędzony pokroiłam

Różowa kuchnia
Pieczona dynia z czosnkiem i ziołami 92

marynatą dokładnie pokryj kawałki dyni z każdej strony. 5. Zamarynowaną dynię ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. 6. Piecz 20min w 180*C. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Jest wspaniała

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śliwkowa niedziela - cobbler 98

Kruszonką posyp śliwki. 7. Masło rozpuść i polej nim śliwkową całość. 8. Piecz ok. 30-40 min. Można serwować na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. W towarzystwie lodów, kleksa śmietany, lub w samotności :) Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
PROJEKT ŚNIADANIE: Owsianka jagodzianka 139

śniadaniowym cyklu i wierzcie lub nie, często wietrzyłam o porankach lodówkę w poszukiwaniu śniadania i równie często (a już szczególnie w upalne dni) moje śniadanie stanowiła słodka i zimna kawa z mlekiem. W ciepłe letnie poranki, kiedy na termometrze bladym świtem temperatura przekracza 20*C tyle mi w zupełności wystarcza. Jakiś poranny brak weny, czy coś.- ale przecież właśnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem malinowy z owocami czarnego bzu 192

gotowe do obdarowywaniem naszych kuchennych smaków samym dobrem :) Znak, że lato zmierza ku końcowi, dni stają się coraz krótsze, wieczory owiewa chłodny wiatr. Ale zanim nadejdą słoty i przenikające zimno mamy jeszcze chwilę i nadzieję na złotą jesień. Czas robić zapasy i pakować do przetworów smak słońca :) W tym roku, oprócz soku z czarno bzowych owoców , zamknęłam ich dobro także

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Dyniowe Risotto 177

odżywczymi dynia ma przepiękny słoneczny kolor, a co za tym idzie i dania z niej przygotowywane. W zeszłym roku poza zupami krem z dyni zrobiłam Dyniowo Pomarańczowy Sernik na zimno   który był wyśmienity! W tym roku dyniowych przepisów będzie więcej a s erię zacznie aksamitnie kremowe risotto z dynią .  Składniki: ok 500g dyni obranej i pokrojonej w kostkę

W kuchennej krainie

Proponowane wyszukiwania