racji z tego że dziś pogoda nie dopisuje , jesień za oknem , zimno oraz deszczowo , to zafundowałam sobie popołudnie leniucha , lubię sobie wtedy pobuszować w necie , i nie skromnie powiem moja praca okazała się bardzo owocna , natrafiłam na bardzo fajną stronę na której każdy znajdzie coś dla ciebie , i o to adres http://kobieceporady.pl/ partnerzy Zapraszam serdecznie do odwiedzin
Mój Smakporcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu (osączone z nadmiaru tłuszczu) z ulubionym sosem. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Placuszki przyrządzane na większej ilości oleju (oczywiście nie na głębokim i z umiarem) ładniej się smażą i są chrupiące
Di gotujektórą też wiąże się ciekawa historia). Kuchnia Aliny to sezonowe składniki, ograniczanie soli i cukru, oraz używanie surowych tłuszczów, bo oliwa z oliwek jest dobra, jeśli dodamy ją na zimno do sałatki, ale w wysokiej temperaturze smażenia może być niezdrowa Jak jeść i żyć by młodym być + DVD (okładka twarda) Autorka: Alina Suder Wydawnictwo: Dieta e Cucina Data premiery
Ugotowane pozamiataneminut, w zależności od tego, czy używasz indywidualnych kokilek czy większej formy żaroodpornej. Clafoutis powinno być lekko ścięte, puszyste i lekko przyrumienione*. Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamną wyzwanie i poszukiwanie nowego zajęcia... mam nadzieję, że będzie dobrze. Nadchodzi ta prawdziwa jesień, nie z pięknym słońcem i uroczą aurą, a z deszczem, słońcem za chmurami i zimnem. Mam nadzieję, że podołam tej porze roku i nie popadnę w wir choroby, mam nadzieję, że nie pogłębi się ona przez najbliższy czas - trzymajcie kciuki! Chcę dobrze przygotować się
Cooking Monsterpokrój ją na paseczki. Na kromkach chleba ułóż kawałki bakłażana, papryki i cebuli, posmaruj sosem picada, a na wierzchu ułóż grillowaną rybę. Kanapeczki możesz podawać na ciepło oraz na zimno jako tapas do szklaneczki wina. Modyfikacje przepisu: Escalivada z grillowaną rybą to również świetna propozycja na obiad. Przygotuj wtedy dwa raz więcej warzyw i podaj je na ciepło
Chilli Czosnek i Oliwasosem i surówką doprawioną sokiem z cytryny lub limonki i szczyptą soli oraz cukru. Można sok z cytryny czy limonki wymieszać z kilkami kroplami oliwy lub oleju tłoczonego na zimno, nierafinowanego
Sztuka gotowania w/g SamiryProsta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku. Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu
Milion Smakówpostanowiłam ulepić z nich placki obtoczone w bułce tartej z dodatkiem parmezanu i kilku przypraw. Jest to bardzo dobra przekąska w ciągu dnia - na ciepło lub na zimno, podana z różnymi sosami lub dipami albo zupełnie bez niczego, do popołudniowej herbaty. Wykonanie bardzo proste, a zawsze to coś innego niż klasyczny placek (jakże pyszny!) ziemniaczany. Składniki: 400 g ugotowanych
Zasmakuj KuchniPomidor z ziołami(sószony pomidor,bazylia,sl himalajska,czosnek grys,oregano) 4 łyżki żelatyna 1 łyżka Tradismak peklosmaczek 1 .1/2 łyżeczki Tradismak woda zimna 1.1/2 szklanki Krok 1 Szynkę umyłam i pokroiłam w kostkę i zmieliłam na średnich oczkach.Pierś z kurczaka umyłam, pokroiłam w kostkę, zmieliłam również na średnich oczkach.Boczek wędzony pokroiłam
Różowa kuchniamarynatą dokładnie pokryj kawałki dyni z każdej strony. 5. Zamarynowaną dynię ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. 6. Piecz 20min w 180*C. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Jest wspaniała
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKruszonką posyp śliwki. 7. Masło rozpuść i polej nim śliwkową całość. 8. Piecz ok. 30-40 min. Można serwować na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. W towarzystwie lodów, kleksa śmietany, lub w samotności :) Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanaśniadaniowym cyklu i wierzcie lub nie, często wietrzyłam o porankach lodówkę w poszukiwaniu śniadania i równie często (a już szczególnie w upalne dni) moje śniadanie stanowiła słodka i zimna kawa z mlekiem. W ciepłe letnie poranki, kiedy na termometrze bladym świtem temperatura przekracza 20*C tyle mi w zupełności wystarcza. Jakiś poranny brak weny, czy coś.- ale przecież właśnie
Kuchnia w Słońcu Skąpanagotowe do obdarowywaniem naszych kuchennych smaków samym dobrem :) Znak, że lato zmierza ku końcowi, dni stają się coraz krótsze, wieczory owiewa chłodny wiatr. Ale zanim nadejdą słoty i przenikające zimno mamy jeszcze chwilę i nadzieję na złotą jesień. Czas robić zapasy i pakować do przetworów smak słońca :) W tym roku, oprócz soku z czarno bzowych owoców , zamknęłam ich dobro także
Kuchnia w Słońcu Skąpanaodżywczymi dynia ma przepiękny słoneczny kolor, a co za tym idzie i dania z niej przygotowywane. W zeszłym roku poza zupami krem z dyni zrobiłam Dyniowo Pomarańczowy Sernik na zimno który był wyśmienity! W tym roku dyniowych przepisów będzie więcej a s erię zacznie aksamitnie kremowe risotto z dynią . Składniki: ok 500g dyni obranej i pokrojonej w kostkę
W kuchennej krainie