Taką cieciorkę można podawać na ciepło i na zimno. Ja swoją porcję zabrałam do pracy na drugie śniadanie, jako sycąca sałatka :) Smaczna alternatywa dla kanapek. 200 g cieciorki 1 cebula 1/2 bakłażana 1 chilli 3 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki 1/2 słoiczka suszonych pomidorów sok z cytryny sól pieprz czarny Cieciorkę przepłukać i zalać zimną wodą, tak aby cała była zakryta. Moczyć przez całą noc. Wodę lekko osolić i gotować do miękkości ok 1,5 godziny. Bakłażana pokroić na cząstki i oprószyć solą. Kiedy puś... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.