na zimno - 10906 przepisów (strona:215/728)

Bitki ze śledzi 142

się zaczęły w większych miastach, prowincja nie zna ich jeszcze”. Natomiast śledzie solone były znane i ogólnie rozpowszechnione ponieważ można je długo przechowywać. Śledzie solone wykorzystywano nie tylko na zimno jako przystawka, ale również je smażono, zapiekano. Przedstawiałam już przepis na śledzie smażone , dzisiaj przepis na kotlety ze śledzi. Ktoś mógłby zapytać, po co używać śledzie solone, skoro mamy teraz

królestwo garów
Ciasto delicje kawowe 130

szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 żółtka Wodę, cukier, kakao i masło podgrzać. Dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu około 7 minut. Odstawić do przestudzenia. Kiedy masa będzie zimna wbić żółtka i dokładnie wymieszać. Dodatkowo 2 opakowania delicji 2 galaretki dałam zielone Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i poczekać aż lekko stężeją. Składanie ciasta ciasto masa kakaowa

O kuchni z uczuciem
Sernik z koziego sera twarogowego. 100

zapiekania natłuścić. Przelać doń masę serową, na wierzchu ułożyć przekrojone na pół śliwki. Piec około 30-35 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno. Smacznego

Poranek na słodko
#32. Jesienny kurczak 122

skoro przy temacie jesieni jesteśmy - dla mnie to idealna pora na zmiany w domu, w którym w końcu spędzam więcej czasu (nikomu nie chce się wychodzić na to zimno i deszcz ;) ) -  sklep Dajar  oferuje nam 10 % zniżki, wystarczy podać hasło ZDROWE-GOTOWANIE . I może jakiś nowy wystrój kuchni wpadnie? ;) Składniki: 3 średnie filety z kurczaka 1 wyciśnięty ząbek

Kuchnia w szuwarach
Kotleciki ziemniaczane z twarogiem i szprotkami 152

pysznego. Ziemniaki, twaróg i kilka szprotek, to dobre trio. Takim zestawieniem można nadziać pierogi, lub dodać jajko i mąkę i usmażyć kotleciki, które smakują i na ciepło i na zimno z sosem majonezowym, czy tysiąca wysp. Kotleciki ziemniaczane z twarogiem i szprotkami 180g ugotowanych i rozgniecionych ziemniaków 90 g twarogu 3 szprotki z puszki winter sprouts 1 łyżka kaszy manny

Posadzone i zjedzone
Egzotyczny deser z kaszy manny 139

startą z 1/2 limonki. Zagotować. Na gotujące się mleko wsypać, nie przerywając mieszania mleka, kaszę manną. Gotować 1 minutę, po czym odstawić kaszę do zupełnego ostygnięcia. Kiedy kasza będzie zimna, wlać do niej sok z 1/2 limonki i zmiksować. Następnie ubić śmietankę z 22 łyżeczki cukru pudru. Ubitą śmietanę dodać do kaszy i delikatnie połączyć. Krem z kaszy manny przekładać

kolorowotorcikowo
Sake 117

się w Masu . Nalewając sake leje się tak pełno aby wylewało się z kieliszka. Najpierw wypija się sake z kieliszka, a następnie z Masu. Tak podaje się sake na zimno – w temperaturze pokojowej. Podgrzewane sake (podgrzewa się co 10 stopni: 20 stopni, 30, 40, 50...- europejczycy preferują 40-50 stopni) podaje się się w Tokuri – karafce do sake. Sake wówczas

królestwo garów
Pieczona brukselka z kaszą 146

minut, przez ostatnie 5 minut możesz zdjąć pokrywę, dzięki czemu brukselki lekko się przyrumienią. Gotowe danie podawaj posypane podprażonym słonecznikiem i posypane pietruszką. Smacznego! ps. Smakuje wyśmienicie na zimno, więc jest to idealne danie do zabrania w pudełku do pracy/szkoły/wszędzie   Artykuł Pieczona brukselka z kaszą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Filet z morszczuka po kaszubsku 145

wrzenia i gotować na bardzo małym ogniu przez 10 minut. Gorącą zalewą zalać naczynie z rybą i dodatkami. Odstawić na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Spożywać na zimno. Ryba najlepsza jest następnego dnia gdy dokładnie nasiąknie i przejdzie aromatem zalewy

Kolorowa kuchnia Elki
Indyk w porach 105

Pora na pora i na kawałeczek mięska. Przepis dla zagonionych, przepis prosty ja drut. Niebywale smaczne danie ,tak na zimno, jak na ciepło. Dodatek śliwki niech Was nie dziwi, znakomicie pasuje, podkreśla smak mięsa,dodaje znakomitości  a ...suszona śliwka jest bardzo zdrowa! Składniki mięso z ud indyczych musztarda oliwa z oliwek 2 cm kłącza imbiru czosnek pory- część biała

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki z kurczaka 715

ziemniaki i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180ºC. Podajemy faszerowane rolady z kurczaka na ciepło z pieczonymi ziemniakami i sałatą. Możemy też takie roladki podawać na zimno, pokrojone w plastry jako wędlinę do kanapek. Smacznego!   The post Roladki z kurczaka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji 154

mówi sama za siebie. Odpadło też mycie stalowej misy, gdyż po wyjęciu ciasta wystarczyło wlać do niej wodę i z funkcją turbo włączyć samoczyszczenie (można myć na ciepło i zimno), w ciągu minuty resztki z ciasta odkleiły się od ścianek misy i noża, wystarczyło wszystko wylać do zlewu i osuszyć misę ręcznikiem papierowym. Bardzo dobrze miksuje ucierane ciasta, kruche ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIETETYCZNA SAŁATKA Z KASZĄ KUSKUS 159

makaronu i kaszy otrzymywanych z pszenicy twardej czyli durum. Dla wielu ulubiona z rodziny kaszowatych, dla mnie bez wątpienia jest nieoceniona:-)) Dzisiaj przygotowałam sałatkę fit, raczej podawaną na zimno. Zapraszam do gotowania :-)  Składniki:  250 g kaszy kuskus 400 ml bulionu warzywnego lub wody  ok. 5-6 łyżek soku z pomarańczy  2 łyżeczki musztardy

pieprzny smaczek
Krupnik czyli gęsta, sycąca zupa 104

Lubicie zupy? Ja muszę się przyznać, że średnio. Jednak zawsze kiedy nadchodzi jesień, zaczyna robić się ponuro i zimno, talerz ciepłej zupy sprawia mi dużą przyjemność. Dzisiaj chciałam wam przypomnieć o krupniku, bardo polskiej zupie. Dal jednych będzie to miłe wspomnienie dzieciństwa, dla innych po prostu smaczny, rozgrzewający posiłek.   mięso na wywar

Polska Zupa
Racuchy z jabłkami 157

niego jabłka i całość mieszamy.  5. Na rozgrzany olej wykładamy ciasto partiami i smażymy z obu stron na złoto.  Racuchy możemy jeść na ciepło jak i na zimno. Możemy poddać z cukrem pudrem, dżemem lub syropem klonowym. Jak kto lubi. :) Smacznego

Mój pomysł na

Proponowane wyszukiwania