minutach uchylamy lekko piekarnik, a po następnych 30 wyciągamy babkę. Dajemy jej jeszcze kolejne 30 minut na ostygnięcie i można wyjmować. Świetnie smakuje na ciepło, ale i zimna jest przepyszna. Gdy podamy taki wypiek na stół, każdy będzie przekonany, że to typowe ciasto, Po przekrojeniu niespodzianka, że z makaronem też tak można. Lekko słodka, cytrynowo - jagodowa, o delikatnej konsystencji dzięki
Dieta moja pasjasmażenia ok. 100 g mozzerelli Kurczak ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Mozzarellą - Sposób przygotowania: Pomidory zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, następnie odcedzamy, zalewamy zimna woda, znów odcedzamy i kroimy w paseczki. Czosnek kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy na oliwie na małym ogniu uważając , aby go nie przypalić. Wsypujemy szpinak i dusimy
Słodka Stronadworze zimno, pada, a dni są coraz krótsze na ratunek przychodzi ... rozgrzewająca i sycąca zupa !! Jedną z moich ulubionych jest krem dyniowo - marchewkowy. Jesienią, gdy dyni jest pod dostatkiem - staram się zrobić jej zapasy na zimę mrożąc ją pokrojoną w kostkę w zamrażalniku lub przygotowując mus z pieczonej dyni. W ten sposób nawet zimą można się rozkoszować smakami
Taste Therapysernika, który podpatrzyłam u Doroty z bloga Moje wypieki . Ciacho wyszło delikatne, a słodycz została przełamana owocami. Dla mnie rewelacja, w szczególności, że przeważnie wolę serniki na zimno od tych pieczonych. Składniki na blaszkę o średnicy 24cm: na ciasto: 170 g mąki pszennej 30 g kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia 130 g masła, w temperaturze pokojowej
Fabryka pomysłówpieczarek z domowej uprawy kosztuje maksymalnie 1,80 zł, podczas gdy w sklepie 9-10 zł. Ja zebrałam za pierwszym razem około 700 g, ale chyba było im zbyt zimno. Zrobię aktualizację po kilku zbiorach i wtedy podsumuję. ps. Moje pieczarki trzymam w spiżarni za kuchnią, ale spokojnie mogłyby stać gdzieś w kącie w kuchni, tyle, że Chanel (moja kotka
greenscarfszczególną uwagę na dokładne oddzielenie nasion, aby nie przeniosły do naszej sałatki goryczy. 4. Anchois dodajemy w całości. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy. Sałatkę można podawać na zimno lub tak jak ja na ciepło. W przypadku obierania jeszcze gorących warzyw uważajcie jednak, aby się nie poparzyć! SMACZNEGO
Bez Cebulioknem mamy już niestety prawdziwą (tę brzydką) jesień . Jest szaro, buro, deszczowo i bardzo już zimno. Na rozgrzanie będzie idealna pyszna, domowa grochówka na wędzonym boczku. Zapraszam na nowy przepis. Czytaj więcej
Ana Mari's worldoknem mamy już niestety prawdziwą (tę brzydką) jesień . Jest szaro, buro, deszczowo i bardzo już zimno. Na rozgrzanie będzie idealna pyszna, domowa grochówka na wędzonym boczku. Zapraszam na nowy przepis. Czytaj więcej
Ana Mari's worldmasa będzie bardzo gorąca. Gorący mus można wkładać do słoików, zakręcić i odstawić do powolnego stygnięcia. Ale można też podać jako deser lub słodką przekąskę na ciepło lub na zimno. Mus naprawdę polecam! Jest przepyszny i łatwy do wykonania. Dla mnie dodatkowym atutem jest niewielka ilość składników i krótki czas przygotowania (od mycia owoców, do wykładania z garnka ok. godziny
Weekendy w domu i ogrodziepracy. Te przygotowałam z myślą o Dominiku, który pracując 5 dni w godzinach okołobiadowych musiał zjeść coś pożywnego. Sprawdziły się idealnie, bo smakują dobrze zarówno na ciepło jak i zimno. Nadają się na obiad, ale też na imprezową przekąskę. Pikantnie i pysznie - ole! :) Farsz meksykański: 500-600 g piersi kurczaka 2 cebule (białe lub czerwone) 2 ząbki czosnku 1 papryka
Cooking MonsterZapraszam na bardzo fajne jedzonko , super się sprawdza na spotkania ze znajomymi , na ciepło , ale i na zimno bardzo fajnie smakuje , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki ( wychodzi około 12 sajgonek ) 200 dag mięsa mielonego ( ja użyłam wieprzowego ) 5 jajek 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 duża cebula 1 łyżka sosu teriyaki 1 malutka
Mój Smakwierzchu krzyż. Posypać cukrem i solą morską. Piec godzinę, aż zbrązowieje. Sprawdzić wykałaczką. Chleb jest upieczony, jeśli wyjęta wykałaczka pozostaje sucha. Podawać na ciepło lub zimno z masłem i konfiturą różaną. Spożywać w towarzystwie zaprzyjaźnionego krasnoludka ;) ----- Podobne: Chleb z porzeczkami na zakwasie Drożdżowy chleb marchwiowy Chleb marchwiowy na zakwasie
Weekendy w domu i ogrodziekształt półksiężyca. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10 minut, potem zmniejszyłam temperaturę do 180 i piekłam 10-15 minut. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno
Pichceniomaniasię świetnie jako dodatek do zup, sosów, kluseczek, kremów, ciast itp. Krem, który przygotowałam do tych rurek wyszedł naprawdę bardzo dobry i można użyć go również do ciast na zimno, biszkoptów czy innych deserów. Na pewno ten smak mile zaskoczy Waszych bliskich :) Zamiast galaretki możecie użyć soku pomarańczowego i żelatyny a ciasto francuskie oczywiście przygotować sami :) Ja jednak
Ze smakiem i z pasją/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Mała główka kapusty czerwonej sok z połowy cytryny 1 kwaskowe jabłko 1 małą biała cebulka 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz 1 łyżeczka cukru olej (najlepiej tłoczony na zimno) 4 goździki Sposób przygotowania W garnku wstawiamy wodę z goździkami. Doprowadzamy do wrzenia. Do garnka wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy ok 4-5 min. Wykładamy na sitko i skrapiamy sokiem
Mieszam w Garnku