barszcz - 4003 przepisów (strona:210/267)

Muffiny Nadziewane Mięsem 166

Muffiny nadziewane mięsem to rewelacyjny dodatek do czerwonego barszczu i świetna przekąska. To danie urozmaici każde przyjęcie. Mięso w pikantnym sosie zapieczone w kruchym cieście jest pyszne. Można je przygotować wcześniej i wstawić do piekarnika tuż przed podaniem. Te muffiny mogą stać się popisowym daniem każdego kto zechce je wypróbować. W przepisie podano ilości produktów do upieczenia około 24 muffin

Mama Gotuje
Drożdżowe Placuszki z Pieczarkami 128

Drożdżowe placuszki z pieczarkami są bardzo łatwe w wykonaniu. Świetnie nadają się do czerwonego barszczu lub jako przekąska np. do piwa czy na przyjęcie. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki masła 4 dag drożdży 4 łyżki mleka 2 łyżeczki cukru łyżeczka soli Pozostałe składniki: 0,5 kg pieczarek średnia cebula sól pieprz oliwa do smażenia Wykonanie

Mama Gotuje
Barszcz ukraiński 170

cudownym weekendzie w Międzygórzu, naleśnikach z jagodami pod Śnieżnikiem, pieczonym pstrągiem w lokalnej restauracji zachciało się nam czegoś klasycznego: Barszczu ukraińskiego Przyznam się, że będę go robić po raz pierwszy ze świeżych buraków:D zawsze używałam mrożonki...:P SKŁADNIKI: 2 buraki czerwone 1 puszka białej fasolki konserwowej 3 ziemniaki włoszczyzna ( marchewka, por, seler, cebula, pietruszka) kawałek wołowiny z kością sól

MarciochaKucharzy
Uszka z grzybami i uszka z buraczkami 178

wigilie 2 rodzaje uszek  Jedne do tradycyjnego barszczu a drugie do konkurencyjnej pieczarkowej SKŁADNIKI:   2-3 pieczone buraki  1 cebula szczypiorek  sól, pieprz, lubczyk,suszony czosnek,  masło 2 garści suszonych grzybów  1 cebula  pietruszka  sól, pieprz, lubczyk, masło, liść laurowy, ziele angielskie Farsz z buraków: Umyte i oczyszczone buraki zawinąć w sreberko

MarciochaKucharzy
Barszcz ukraiński 172

chodziła za mną ta zupa :) Barszcz ukraiński SKŁADNIKI: szklanka fasoli białej ( ja niestety byłam zmuszona do użycia czerwonej z puszki- to nie to samo) 4-5 buraków włoszczyzna cebula kilka ziemniaków natka pietruszki 2 listki laurowe 1 ząbek czosnku bulion na mięsie wołowym ( nie z kostki!) śmietana- ewentualnie sól, pieprz szczypiorek do posypania Jeśli używamy białej

MarciochaKucharzy
Krokiety z pieczarkami. 175

Każdego krokieta obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć krokiety z dwóch stron na rumiany kolor. Krokiety podaję z filiżanką czystego czerwonego barszczu

O kuchni z uczuciem
Chłodnik litewski 107

Chłodnik już od dłuższego czasu za mną chodził. Nie pamiętam, bym kiedykolwiek go próbowała. Bardziej kojarzył mi się z wersją zimnego barszczu. Mam w końcu swoje słońce, a dla mnie najlepszy na upał jest zimny arbuz (ale zupy z niego nie zrobię). Teraz dodaję do listy chłodnik litewski :) Choć przyznaję, sam już początek gotowania wzbudził we mnie

Pink Envelope
Krokiety z kaszą i grzybami 143

środku zostawiając spore marginesy. Następnie zakładam boki naleśnika i dopiero zwijam, aby podczas smażenia nie wydostał się farsz. Krokiety smażę na rozgrzanym oleju - bez żadnej panierki. Podaję zawsze z barszczem czerwonym. Jeśli robię więcej krokietów, części nie smażę tylko zamrażam - dzięki temu mam gotowy obiad na następny

Kulinarne Inspiracje
Bułeczki nadziewane pieczarkami + film 236

bułeczki nadziewane pieczarkami to znakomita przekąska w sam raz  na śniadanie i kolację, może również stanowić sycące danie obiadowe. Bułeczki najlepiej smakują  podane na gorąco z czerwonym barszczem lub bulionem . składniki na 4 porcje 8 małych bułek kajzerek 40 dag pieczarek 3 jajka 1 duża cebula 1 szklanka bułki tartej natka pietruszki olej do smażenia czarny pieprz sól

Smakowite Dania
Pierogi 158

Zawieruszony przepis na pierogi...robiłam je daaaawno temu...dopiero teraz robiąc "porządki"dopatrzyłam się , że zapomniałam opublikować ten przepis na pierogi, które robiłam do barszczu . 2 1/2  szklanki mąki 200 ml gorącej wody (lub więcej/mniej, zależy ile mąka zabierze) 1 żółtko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę

Moje domowe kucharzenie
Barszczyk czerwony 199

wywaru. Grzyby gotuję do miękkości, w osobnym garnuszku. Ugotowane wyjmuję i zostawiam do uszek Około 10 min przed końcem gotowania dorzucam  namoczone śliwki. Następnie dolewam wywar grzybowy Gotowy barszcz przecedzam przez sito, dolewam zakwas z buraków, podgrzewam( nie gotuję), w razie konieczności doprawiam do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Barszczyk można pić czysty lub podać

Bea(u)ty kitchen
Farsz na pierogi i uszka 231

wrzucam na wrzące i obiad gotowy :)  Proszę nie mylić ich z ruskimi, bo w tym przypadku są tu same ziemniaki nie ma białego sera. Farsz na uszka do barszczu: Pieczarki - w zależności ile zjemy to albo pół kilo albo kilogram. Pieczarki myjemy i drobniutko siekamy, bądź prościej jest je zmielić maszynką do mięsa, ja nie mam więc muszę siekać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa fasolowa z burakiem 163

ugotowaniu traci ona swoje charakterystyczne "piegi" i przyjmuje kolor fioletowo-czerwony. W zupie fasolowej niezbyt ładnie by wyglądała, więc postanowiłam połączyć ją z burakiem czerwonym. Wyszło coś a la barszcz ukraiński. Składnik i: pół szklanki wcześniej ugotowanej al dente fasoli z cząbrem burak czerwony (ok. 20 dag) 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera o. 10 cm pora (zielonej części) kawałek

Weekendy w domu i ogrodzie
WIELKANOCNY CHLEBEK 135

ciasto jest gotowe - jeśli nie to zmniejszyć temperaturę do 180 stopni - piec jeszcze 10 minut. PODAWAĆ : - wystudzony z ulubionymi sosami, - sam też smakuje dobrze, - świetnie smakuje z czystym czerwonym barszczem, - na okazjonalne stoły. - można ciasto puchate wyłożyć na większą blaszkę, na wierzch składniki i piec jak pizzę i babeczki, - świetne zamiast kanapaki do pracy, szkoły, w podróż, - można użyć też

Tradycyjna kuchnia inaczej
Życzenia 154

zdjęcie z internetu) Moi Kochani Czytelnicy :) Chciałabym Wam życzyć zdrowych, pogodnych i radosnych  Świąt Wielkanocnych, smacznego barszczu, jajek i wszystkich słodkości a także bardzo mokrego  Śmigusa Dyngusa i  WIOSNY ciepłej i słonecznej! Tego z całego serducha życzy Wam Wasza BLONDYNKA

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania