na zimno - 10906 przepisów (strona:205/728)

Sałatka "Samo Zdrowie" z ciecierzycą 121

puszki. Jednak gotowana w domu to zupełnie inna bajka! - świeży ogórek -mix sałat najwyższej jakości - garść prażonych na suchej patelni pestek dyni - pomidorki koktajlowe - olej z ostropestu tłoczony na zimno gdyż dbam o moją wątrobę - ser feta - glassa di soia z octem balsamicznym z Modeny - sól różowa himalajska Z podanych składników skomponuj sałatkę. Wcinaj na zdrowie, piękna cerę i dobre

Z Kuchni Do Kuchni
Buraczki zasmażane 187

lubię w tych buraczkach, to że można je podać zarówno na zimno jak i na ciepło. Są świetnym dodatkiem do drugiego dania. Składniki: 3 niewielkie buraki lub 2 duże 1 cebula 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2 łyżeczki soku z cytryny lub 1 łyżeczka octu winnego (u mnie ocet) sól pieprz Buraki dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać zimną

Szczęśliwa kuchnia
Biszkopciki serowo-jagodowe 186

Bardzo fajna alternatywa dla sernika na zimno:) Z podanych składników wychodzi ok. 20 biszkopcików - zależy od wielkości szklanki. Składniki na ciasto: 140 gramów mąki pszennej 50 gramów mąki ziemniaczanej 2 opakowania cukru waniliowego 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia wystudzona mocna herbata do nasączenia biszkopcików Składniki na serek jagodowy: 500 gramów serka waniliowego sernikowego (w wiaderku) 200 gramów jagód

Szczęśliwa kuchnia
Poduszkowiec 173

Przepis zdobyłam szukając czegoś z niewielkiej ilości serka z wiaderka. Zostało mi go coś ok. pół kilo i nie miałam pomysłu, jak go wykorzystać, a robić kolejny sernik na zimno...? Dostałam więc przepis na poduszkowiec :) Niestety popękał :( Ale jest bardzo smaczny! Składniki na ciasto: 5 jajek 220 gramów mąki 180 gramów cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju

Szczęśliwa kuchnia
Polędwica wieprzowa z ziemniakami i purée brokułowym z tajina 193

gotujemy Brokuły również gotujemy, do miękkości. Wywaru nie wylewamy! Ziemniaka ubijamy z posiekanym koperkiem Ugotowane warzywa - odstawiamy Tajiny moczymy w chłodnej wodzie ok. 30 minut nie może być zimna i nie może być gorąca!) Ziemniaki ze składników kroimy najpierw na ósemki... ... a potem te ósemki jeszcze na pół Polędwicę myjemy i kroimy w plastry W namoczonych tajinach układamy najpierw pokrojone

Szczęśliwa kuchnia
Pudding ryżowy z gruszką, bananem i mleczkiem kokosowym 169

Znowu propozycja na II śniadanie lub na podwieczorek. Pudding może być podany na zimno lub na ciepło. Osobiście lubię ciepłe dania w chłodne dni. Nawet na śniadanie mimo, że chciałoby się szybciej zjeść niż przygotować zaraz po tym, gdy się wstanie ;) Składniki: 50 gramów suchego ryżu basmati z ziarnami quinoa (można oddzielnie ryż i 1 łyżkę quinoa lub sam ryż

Szczęśliwa kuchnia
Koktajl Inka z bananami, czekoladą i mleczkiem kokosowym 203

spróbujecie koktajlu z kawą zbożową Inka, to nie będziecie potrafili go przestać pić. Bardzo pyszny koktajl, który można pić na trzy sposoby: na zimno, na ciepło i w temperaturze pokojowej. Rewelacyjny smak, od którego trudno się oderwać, a dzięki zawartości kawy Inka, bananów, czekolady gorzkiej i mleczka kokosowego, to samo zdrowie. Gorąco polecam Wam ten przepis, bo skradł moje serce

Passions hobbies life
Muffiny z brokułem i żółtym serem 196

znaleźliśmy w książce kucharskiej. Przekąska jest niezwykle szybka do przygotowania i bardzo prosta… składa się dosłownie z kilku składników. Możemy ją jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno :) Świetnie do tej przekąski będzie pasował sos pomidorowy albo sos czosnkowy. W składnikach znajdziecie link do przepisu na oba sosy. Muffiny z brokułem i żółtym serem – składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb cukiniowo-orzechowy 149

wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do nich ciasto. Piecz w 180 C przez około godzinę – do suchego patyczka. Ps. Ciasto jest wilgotne w środku. Podawaj na ciepło lub zimno

Moja pasja smaku
Pieczeń rzymska z mięsa indyczego. 158

Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszną pieczeń rzymską z mięsa indyczego. Danie jest soczyste, aromatyczne, idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Prawdziwa uczta, polecam! Składniki na pieczeń rzymską z mięsa indyczego: na formę 900 g mięsa indyczego (gulaszowe) 1 jajko 1 namoczona w mleku sucha kajzerka (lub 1/2 zwykłej bułki) 1 płaska łyżeczka soli

Rozpustne gotowanie
Pudding ryżowy z gruszką, bananem i mleczkiem kokosowym 170

Znowu propozycja na II śniadanie lub na podwieczorek. Pudding może być podany na zimno lub na ciepło. Osobiście lubię ciepłe dania w chłodne dni. Nawet na śniadanie mimo, że chciałoby się szybciej zjeść niż przygotować zaraz po tym, gdy się wstanie ;) Składniki: 50 gramów suchego ryżu basmati z ziarnami quinoa (można oddzielnie ryż i 1 łyżkę quinoa lub sam ryż

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Buraczki zasmażane do obiadu. 133

Witajcie :) dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych zasmażanych buraczków do obiadu. Są one wyśmienitym dodatkiem do różnego rodzaju pieczonych mięs podawanych na ciepło jak i na  zimno. Zapraszam :)  Składniki: 4 buraki  1 łyżka soku z cytryny  sól, pieprz i szczypta cukru do smaku 2 łyżki masła 1 łyżka suszonego szczypiorku 1 duża cebula Wykonanie : Buraki myjemy

Sama słodycz i szczypta chili
Chakalaka, czyli afrykańska sałatka 984

powiedzieć, że najlepiej będzie pasowała kasza lub ciemne żytnie pieczywo. Jeśli jednak wolisz białą bułkę, to również będzie to smakowite połączenie. Oczywiście sałatka świetnie nada się na wynos. Na zimno smakuje równie dobrze (może nawet lepiej). jak na ciepło. Artykuł Chakalaka, czyli afrykańska sałatka pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Nie będzie słodko, czyli Torta Rustica 157

wyjmujemy, smarujemy wierzch mlekiem, po czym pieczemy jeszcze 30-40 minut- aż ciasto ładnie zbrązowieje. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Torta rustica je się na zimno, lub po odgrzaniu. Jest zdradziecko sycący i swoje waży- konQbek w Bergamo poprosił 300 gram i dostaliśmy raczej niewielki kawałek. W zupełności jednak wystarczył, żeby zapełnić nasze żołądki. Ten domowy

les mirabelles
Zapiekanka z brokuła i kaszy jaglanej 325

minut. Po 20 minutach wyjąć z piekarnika,posypać potartym serem i piec jeszcze 10 minut aż ser dokładnie się rozpuści. Zapiekanka wyśmienicie smakuje na ciepło i jak i na zimno. Podawać solo lub z ulubionym sosem

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania