na zimno - 10906 przepisów (strona:225/728)

Pieczone udo z indyka babci Basi 145

godzinę . Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec kolejną godzinę odkryte mięso, polewając je dość często powstałym sosem. 4. Po upieczeniu podawać gorące. Udko znakomicie smakuje też na zimno. 5. Powstały sos pieczeniowy możemy zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej i polać nim plastry mięsa. Tak przygotowane udo jest pyszne i nie zawiera zbędnych kalorii pod postacią dodawanego tłuszczu. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Sernik na zimno kakaowo cytrynowy babci Basi 111

porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz.     Nasz ulubiony sernik ! -Sernik na zimno kakaowo -cytrynowy. Robię go w tortownicy o średnicy 27 cm .Można również na blaszce . : Na podstawę placka potrzebne są ciastka PETIT BEURRE – 100 g (pół paczki długiej), Na wierzch

Pysznosci Babci Basi
Rogaliki francuskie z gruszką 251

zawijać na kształt rogalików. Układać na blaszce w odstępach co najmniej trzech centymetrów. Zapiekać w 170C około godzinę. Wystudzić lekko na desce, gorące parzą. Podawać na ciepło lub zimno. marcelina

Czerwony Gupik
Brokułowe placuszki z kremowym białym serkiem i wędzonym łososiem 188

Wiosna na talerzu. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu brokułowe placuszki. Do tego bez mąki. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przystawka. Składniki (na 12 placuszki): - 500 g surowego brokuła - 2 jajka - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - kremowy serek  - wędzony łosoś - świeży koperek - cytryna Brokuła podzielić na różyczki i  ugotować do miękkości (ok.6-7 minut). Wystudzić

CookYourself
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i kapustą 439

Pomysł na taką roladę podsunęła mi teściowa. Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Także z powodzeniem sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad/kolację jak i na domową imprezkę. Spróbujcie i oceńcie sami, czy wam odpowiada czy nie... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego ok 500-600g piersi z indyka lub kurczaka 1 jajko 1 cebula

IMPRESJA SMAKU
Sernik na zimno z borówkami 122

Sernik na zimno to fajny pomysł na deser w letnie, ciepłe dni. Robi się go szybko, jest łatwy do podzielenia, a i dzieciom na pewno posmakuje galaretkowata konsystencja ciasta. Mój sernik jest z dodatkiem borówek amerykańskich i brzoskwiniowych galaretek, ale równie dobrze można poszaleć i zastąpić owoce oraz smaki galaretek innymi. Jak nas wyobraźnia i kubki smakowe poniosą! Składniki

Simply Food
Babka ziemniaczana 155

minut w temperaturze 180 st. C z termoobiegiem (jeśli góra babki będzie się za bardzo przypiekać przykryć ją folią aluminiową). Babkę można podać zarówno na ciepło jak i na zimno z ulubionym sosem, śmietaną lub surówką

Simply Food
Deser truskawkowy na zimno 91

Słonko jednak do nas zawitało, może tylko na chwilę, więc trzeba to wykorzystać i w ten upalny dzień zjeść deserek na zimno. Delikatny, nie za słodki jogurtowiec z truskawkami i bananem zasmakuje na pewno zarówno dorosłym jak i dzieciom. A potem może spacer w ciepłych promieniach słońca, by miło spędzić tę końcówkę wakacji :) Składniki: (inspiracja pochodzi z bloga " Mała Cukierenka

Simply Food
Rafaello 406

mieszając dodać do nich śmietanę, podgrzewać, aż składniki dobrze się ze sobą połączą (nie dopuścić do zagotowania). Zdjąć z ognia i odstawić do zupełnego ostudzenia. Gdy będzie już zupełnie zimna dodać obie śnieżki i ubić na sztywną masę, na koniec wsypać wiórki kokosowe i dobrze wymieszać.    Ostudzony biszkopt nasączyć syropem, wyłożyć na niego całą masę kokosową, a wierzch

Simply Food
Pieczony kalafior 119

taka forma obróbki uwypukla smak każdego warzywa. Do tego świeża bagietka i do szczęścia nie trzeba nam nic więcej. Pyszny jest na ciepło i na zimno. Pieczony kalafior Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 duży kalafior oliwa z oliwek EV 1/2 łyżeczki nasion kuminu 1/3 łyżeczki płatków chili sól morska 1 łyżka posiekane natka pietruszki Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Buraczki zasmażane na ciepło 351

przygotowane buraczki robię dosyć rzadko, gdyż moja rodzinka wręcz przepada za buraczkami na zimno. Jednak od czasu do czasu lubię zrobić je w inny, równie smaczny, sposób :) Jeśli ktoś jeszcze nie robił to polecam :) 1 kg ugotowanych buraczków 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz, cukier do smaku 1 łyżka octu jabłkowego/ soku z cytryny 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki

Smakołyki Asi
Śliwkowy budyń jaglany 104

granata i fig, z dużą ilością cynamonu to jedno z tych dań od których trudno oderwać łyżkę. Niesamowicie rozgrzewające danie, które świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki (na 2 porcje): 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki powideł śliwkowych 2-3 łyżki syropu klonowego duża szczypta cynamonu i imbiru 1 figa 1/2 granata

Mango Papaja
Kimchi - kwaszona kapusta pekińska na sposób azjatycki 155

dwie tak by po zmieleniu powstała gęsta pasta. Dodać do pasty cebule i szczypior, wymieszać i marynować tak przez kilka godzin. Kapustę dokładnie opłukać na sicie pod bieżącą zimna wodą wypłukując z niej całkowicie sól. Kapusta na tym etapie powinna być delikatnie tylko słona. Teraz lepiej zabezpieczyć dłonie rękawiczkami i pastę chili z cebulą wymieszać z kapustą. Umieścić kapustę

Sztuka gotowania w/g Samiry
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 164

odczuć, że jesień nadchodzi wielkimi krokami. Dla mnie jesień to czas dyni! I dziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy krem z jej użyciem. :)   Jesień nie jest zachęcająca - zimno, szaro i ponuro, na szczęście w kuchni znam zupełnie inną odsłonę tej pory roku. Aromatyczne zupy krem z dyni w kolorze zachodzącego słońca, pachnące cynamonem i imbirem wypieki z jabłkami

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania