Chrupiące skrzydełka z piekarnika

Chrupiące skrzydełka z piekarnika

Chrupiące skrzydełka z piekarnika

Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka; 4 łyżki oleju; 1 łyżeczka soli; 1/2 łyżeczki pieprzu; 2 łyżeczki przyprawy - marynata staropolska do mięs i drobiu (u mnie Kamis ); 2 łyżeczki przyprawy złocistej do kurczaka (u mnie Kamis ); 2 łyżeczki przyprawy kebab - gyros (u mnie Prymat ); 4 łyżki sosu sojowego, jasnego. Sposób przygotowania: Skrzydełka z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i ułożyć na blasze do pieczenia/w naczyniu żaroodpornym. Posypać solą, pieprzem, marynatą staropolską, przyprawą złocis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.