na zimno - 10906 przepisów (strona:237/728)

Zupa jagodowa z makaronem! 176

godzinę, w tym czasie wszystkie przyprawy, które dodaliśmy uwolnią pełnie aromatu. Zupę przed podaniem zagotuj ponownie. I osłodź stewią bądź cukrem brązowym. Choć zupę jagodową możesz też poddawać na zimno z lodówki, w formie chłodnika, wtedy jednak zrezygnuj z makaronu i podaj tylko z kleksem śmietany bądź jogurtu. Jakie przyprawy można również dodać do zupy owocowej? W różnych regionach zupa

SMYKWKUCHNI
Bananowa kawa mrożona 282

Przepyszna kawa mrożona z dodatkiem banana i kakao. Gęsta, zimna i intensywna w smaku, idealna na upały. SKŁADNIKI (1 porcja) 1 dojrzały banan 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 200 ml zimnego mleka lub mleka roślinnego (np. migdałowe) kostki lodu wiórki czekolady, pianki marshmallow (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kawę i kakao rozpuścić w 50 ml gorącej wody i lekko przestudzić

DefinicjaSmaku
Malinowa fantazja 425

truskawkami. Przygotowanie malinowej fantazji wymaga trochę pracy i czasu, ale smak powinien Wam to wynagrodzić.Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier

O kuchni z uczuciem
pyszne kotlety z kalafiora,fasolki żółtej z dipem czosnkowo-jogurtowo-ogórkowym... 288

skórki, utrzeć na tarce grubsze oczka, wsypać party dip czosnkowy, wlać jogurt, dodać posiekany koperek i wszystko wymieszać, kotlety podawać z dipem - kotlety są obłędnie smaczne na ciepło i zimno a z dipem smakują wybornie.......... SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Placki z cukinii i kalarepki 225

kalarepki a teraz znowu połączyłam te warzywa i zrobiłam placuszki. Placuszki możemy podać na lekki obiad lub kolację z ulubionym sosem, świetnie smakują na ciepło i jak i na zimno. składniki: 1 średnia młoda cukinia (ok 650 g) 3 kalarepki (ok 500 g) 2 jajka sól,pieprz 3-4 łyżki mąki olej do smażenia Cukinię dokładnie umyć i zetrzeć razem

Monia miesza i gotuje
Koktajl jagodowo - porzeczkowy 153

blendera. Miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy do smaku cukier lub miód. Miksujemy ponownie. Podajemy z osypanymi płatkami owsianymi i ułożonymi na wierzchu owocami. Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna. Dla orzeźwiającego smaku można dodać kilka listków świeżej mięty. Zamiast jagód można dodać borówki amerykańskie

Moja smaczna kuchnia
Tarta z cukinią, pomidorami i parmezanem 301

wstaw do piekarnika (nadal 200 stopni C) i piecz przez 20-30 minut, aż cukinie i pomidory będą miękkie i upieczone. Gotową tartę możesz podawać na ciepło lub na zimno. Na podstawie tego przepisu z moimi zmianami. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta z bobu na chrupiących grzankach z jajkiem 177

Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 20 min Czas całkowity 40 min   Składniki 1 kg bobu 200g ugotowanej ciecierzycy lub z puszki 30g oleju tłoczonego na zimno (u mnie lniany) 2 łyżki czosnku niedźwiedziego 1 łyżka octu winnego pieprz, sól Wykonanie W pierwszej kolejności przygotowujemy pastę z bobu. Bób gotujemy do miękkości, ok 20 minut (5 minut przed

Apetyt na Zielone
Karpatka z malinami 193

zawrze wsypujemy powoli mąkę pszenną i energicznie mieszamy do czasu aż masa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając, aż do skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części

Wanilia i Kardamon
Clafoutis z czereśniami 177

Formę żaroodporną wysmarować dokładnie masłem. Umieścić w niej wydrylowane czereśnie i zalać ciastem. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem. Można też podawać na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Cukinia w puchatym cieście z prażoną cebulką 172

dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką cukinię uwielbiam też na zimno

Di gotuje
Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym 183

dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką fasolkę uwielbiam też na zimno

Di gotuje
Sałatka z kuskusem, bobem i tuńczykiem 207

Obiecałam, że wśród lunchbox’ów pojawią się szybkie propozycje na sałatki, które można zjeść na zimno. Ostatnio proponowałam wersję z kaszą  gryczaną, dzisiaj natomiast nadal pozostaję w temacie bobu. Tym razem połączyłam go w zupełnie inny, ale zarówno smaczny sposób. Taka sałatka w upalne dni również znakomicie zastąpi obiad. Ps. głosy w akcji Gotowanie za głosowanie możecie oddawać tutaj

Fabryka pomysłów
Wytrawne paszteciki - przepis na farsz. UWAGA - PYSZNE! O niebo lepsze niż ze sklepu 230

Oprószamy ziołami prowansalskimi, papryką i sola gruboziarnistą. Pieczemy ok 20 minut w temp. 200 stopni (czas pieczenia zależy od tego jak wielkie paszteciki zrobiliśmy). Gotowe - pyszne na ciepło i zimno. Mąż stwierdził, że lepsze niż kiedykolwiek jadł. A ja - ich producentka nieskromnie przyznam, że naprawdę ciężko było im się oprzeć. Przekąska na mecz - pierwsza klasa. Na seans filmowy i małe

Kuchnia po mojemu
Kiełbasa grillowa z serem ( pieczona w niskiej temperaturze) 222

całej masie mięsnej. Napełniamy ściśle jelita wieprzowe i odkręcamy kiełbaski na odcinki około 12-15 cm. Taka kiełbaska doskonale nadaje się do parzenia,pieczenia i jedzenia na gorąco,na zimno krojona do kanapek i równie smacznie smakuje z grilla.Polecam SMACZNEGO. Pieczenie W naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Czas 60- 70 min.w temperaturze 80 stopni do uzyskania temperatury w środku kiełbasy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.