domu bez posiłku porannego, ale nie jestem szczególnie twórcza w tej kwestii. Jogurt z syropem sosnowym i owocami. Gryczanka. Albo inna wersja nocnej owsianki. Rano podgrzewam, jeśli jest zimno. W lecie zjadam chłodną i surową. Dodaję ... [Read more
Gotuj z Blue Ravenróżnymi modyfikacjami, np. w postaci dodatku młodych listków buraka. Danie jest kremowe, łagodne, idealnie komponuje się z pieczywem, ryżem, makaronem czy kaszą. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno (wyjadam zawsze reszki na kolację). Miśka (prawie 7 lat) bardzo polubiła to danie. Przygotowanie zajmuje w sumie 30 minut, a jak nagotujecie sobie gar, to macie obiad
greenscarfjest częstą przekąską, która czeka na swych amatorów w lodówce- nigdy za długo czekać nie musi ;) Przedstawiam przepis na ciasto z cukinią, świetne jako ciepły posiłek, jeszcze lepsze jako zimna przekąska. Przygotujcie następujące składniki: 400 g cukinii 200 g mąki 50 g parmezanu 100 ml oleju cebula 5 jajek 2-3 łyżeczki soli, 2-3 łyżeczki czarnego pieprz i łyżeczkę
Pichceniomanianiej nie robię. Ale za to robię pyszną duszoną cukinię z koperkiem. To pyszna jarzynka do obiadu, którą całkiem szybko się robi. Dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. składniki: 2 młode średnie cukinie po ok 500 g 2-3 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka masła sól czosnkowa lub ziołowa 5-7 łyżek śmietanki 30 % Cukinie dokładnie umyć
Monia miesza i gotujeoleju lnianego. Olej rydzowy jest niezwykle aromatyczny i ma charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Znakomicie nadaje się do sałatek (stosuje się go na zimno) i doskonale komponuje się ze śledziami ( klik ). Wracając do sałatki... Może być ona dodatkiem do obiadu oraz rewelacyjną przekąską w wersji solo. Idealnie, a jednocześnie prosto skomponowane składniki - wybornie smakują
Di gotujezdrowe obiady jak ta sałatka z kaszą orkiszową, dodatkiem sezonowych warzyw i fety. Możemy ją podać zarówno na ciepło - feta wtedy będzie lekko kremowa - albo na zimno. Ja z reguły przygotowuję ją wieczorem, chowam do pudełka, a następnego dnia mam gotowy lunch do pracy. Czasami dodaję do niej również pokrojonego w kostkę pomidora. Jest pysznie i kolorowo ! Sałatka
Kulinarne przygody Gatitykolejny "stary" przepis, tym razem jednak nie będą to słodycze a coś wytrawnego. Idealne na grill, piknik, wyjazd, do pracy czy szkoły, świetnie smakują zarówno na ciepło i zimno. Do tego robi się je łatwo (jak na przepis z użyciem drożdży) a z przepisu, który Wam podam wychodzi ich aż 16, co wystarcza na więcej niż jeden dzień
Garniec Magaliewody. Blachę wstaw do piekarnika i piecz ok. 25-30 min., aż bułeczki podrosną i zrumienią się. Bułeczki najlepsze są oczywiście na ciepło, ale można je też zjeść na zimno, np. zabrać do pracy czy szkoły jako przekąskę. Przepis dodaję do akcji: *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku
Chilli Czosnek i Oliwataką mieszankę sami, a przekonacie się, jaka to wygoda. Pod linkiem macie przepis na muesli, którego użyłam do tego śniadania. PRZEPIS NA DOMOWE MUESLI Sporo tego zrobiłam , jem na zimno i jem na ciepło. Składniki na śniadanie dla 4 dorosłych osób muesli 3 duże kubki jogurtów- u mnie brzoskwinia, gruszka i naturalny pistacje lekko prażone Skworcu płatki jaglane
Z Kuchni Do KuchniWsunąć do pieca i piec przez ok. 30 minut , aż do ścięcia masy. Upieczoną tartę lotaryńską kroić po około 5 minutach od wyciągnięcia z pieca. Podawać na ciepło lub zimno. The post Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjaposypać solą. Piec w 200 st. C. 10-15 minut, aż będzie chrupki (czas pieczenia zależy od grubości kromek - im cieńsze, tym lepsze). Podawać na ciepło lub zimno z pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami, posiekanym szczypiorkiem i chipsami. Smacznego! Przepis, oczywiście, dodaję do akcji
Pożeraczka, czyli raz adobrzejakiś czas delikatnie potrząsamy patelnią, aby ziemniaki obsmażyły się z każdej strony. Podajemy posypane ziarnami czarnuszki i posiekaną natką z pietruszki. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno
Moja smaczna kuchniapiekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Tartę trzymamy jeszcze 10 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku. Studzimy. Tartę z letnimi owocami i płatkami migdałowymi podajemy na zimno jako deser. O właściwości kaszy jaglanej, która w tym przepisie została wykorzystana jako spód do tarty, można przeczytać w poście na jej temat: Ciekawostki kulinarne: kasza jaglana
My Chcemy Jeśćzbyt intensywnie, mogą (nawet powinny) pozostać grudki z mąki. Te grudki po usmażeniu są bardzo chrupiące. Najlepiej zamiast zwykłej wody użyć wody gazowanej. Woda powinna być jak najbardziej zimna. Można do ciasta dorzucić kilka kostek lodu, które będą zapobiegać jego ogrzaniu. Każdy kawałek łososia oprószony mąką maczać w tempurze i od razu wkładać na patelnię. Powinno na niej smażyć się
Codzienna kuchnia niecodziennaDelikatny, puszysty serniczek na zimno w sam raz na upalne dni ;) szybki i prosty przepis, a uraduje nie jedno podniebienie ;) Lekka pianka wręcz rozpływa się w ustach, a ciasteczka znikają w mgnieniu oka :D Składniki: 300 g herbatników (wszystko zależy od wielkości blaszki, tak żeby starczyło na 2 warstwy) 300 ml śmietany kremówki (30%) 1 kg serka (u mnie
Kulinarna (nie)codzienność