na zimno - 10906 przepisów (strona:243/728)

Ziołowe bułeczki z farszem 160

Bułeczki upiekłam na kolację, wyszły bardzo smaczne i mięciutkie, doskonale smakują na ciepło i zimno. Mojej rodzinie bardzo smakowały, można je zabrać do szkoły lub pracy. Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej ekologicznej Szymanowskiej 1,5 szklanki letniej wody 40 gram świeżych drożdży 4 łyżki oleju rzepakowego Polskiego 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 1 łyżka ziół prowansalskich Farsz

Bajeczna Kuchnia
Surówka z nowalijek 204

Smaczna, chrupiąca surówka z młodych warzyw. Idealna do obiadu, mięsa na zimno czy grilla. Składniki: główka sałaty pęczek rzodkiewki 4 ogórki gruntowe 4 łyżki śmietany 12% (można zastąpić jogurtem naturalnym) łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki cukru sól, pieprz Przygotowanie Sałatę rwiemy na małe kawałki, ogórki obieramy ze skórki (niekoniecznie) i kroimy w kostkę, rzodkiewkę również. Warzywa przekładamy do miski

e-PrzepisyKulinarne
owsianka z mlekiem truskawkowym 163

następnego dnia 50 ml mleka zagotowujemy, dodajemy truskawki oraz miód, blendujemy. Wlewamy do owsianki i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekane i podprażone orzechy oraz świeże truskawki. Podjemy na ciepło lub zimno. *proporcje możemy zmieniać wg uznania Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Kostka malinowa bez pieczenia 202

Błyskawiczne, banalnie proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki  na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej

Ze smakiem i z pasją
Bezglutenowe placuszki z serka wiejskiego z truskawkami 224

stron na złoty kolor. (Uważać, bo są bardzo delikatne i najlepiej przewracaj je za pomocą szerokiej łopatki.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.)   Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym: www.naturalniezdrowe.com.pl

Di gotuje
Grillowane szpargle ze pesto (Zielono mi ze szparagami) 209

oliwy i to tam moge tak trocha sie poczekać na drugi rołz 1 przybyło 2 nas 3 słoiku 4 szybko 5 makaronem 6 kromce 7 Włosi 8 duży 9 zimno 10 stronę 11 gotowe 12 tutaj Artykuł Grillowane szpargle ze pesto (Zielono mi ze szparagami) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Młode ziemniaki z warzywami strączkowymi 141

bobu łuskanego, 200 g młodego bobu w strączkach*, 200 g boczku wędzonego, papryczka chili, 1 dymka (cebula ze szczypiorem), 2 ząbki czosnku, masło lub olej rzepakowy tłoczony na zimno sól, cukier, pieprz, Ziemniaki dokładnie umyć (można oskrobać, obrać, jak kto lubi). Ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Fasolkę umyć, obciąć końce i pozbyć się łyka, przekroić na skos każdą

królestwo garów
Młody bób w roli głównej 175

pracy czy uczelnie. Przepis jest oparty na produktach sezonowych, czyli to co lubię najbardziej! Świeży młody bób, kasza jaglana o doskonałych właściwościach odkwaszających nasz organizm. Sałatka na ciepło bądź zimno, tak jak wolisz , tak jak lubisz. Mi osobiście bardziej smakuje na ciepło, ale tylko dla tego że uwielbiam smak ciepłych pomidorków ze świeżą oliwą. SKŁADNIKI dla 2 osób: - 2 porcje

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe placki z serka wiejskiego z cebulą 223

łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami 190

wyłączonym piekarniku przez 15-20 minut pozwalając mu wchłonąć na powrót  sos wypłynięty podczas pieczenia.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco. Jeżeli chcemy podać galantynę z sosem, to od razu  po upieczeniu mięsa odlewamy do rondelka 2/3 sosu z pieczenia ( galantynę zostawiamy w naczyniu w którym się piekła

Miód i pieprz
SAŁATKA DWA ZIARNA Z RUKOLĄ 185

Składniki: 2 garście rukoli kilka pomidorków koktajlowych kulka mozzarelli 4 łyżki uprażonych i posolonych pestek dyni 4 łyżki uprażonych i posolonych pestek słonecznika 2 łyżki oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno pól łyżeczki bazylii lub ziół prowansalskich Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę, na nią połówki pomidorków, kawałki mozzarelli, posypujemy ziarnami. Olej mieszamy z dowolnymi ziołami, polewamy sałatkę. Przepyszne prażone pestki dyni

Z Majeczką w kuchni
Zupa truskawkowo-wiśniowa z mascarpone i lanymi kluseczkami 178

rozrabiamy kisiel, wlewamy do gotującej się zupy i gotujemy cały czas mieszając, dokładamy serek mascarpone i gotujemy na minimalnym ogniu, mieszając aż się rozpuści. Podajemy na ciepło lub na zimno z lanymi kluseczkami i dekoracją ze świeżej mięty. Opcjonalnie można też dodać kleks ze śmietany i ziarenka granatu. Kluski lane: jajko roztrzepujemy w garnuszku, szczyptę solimy i dodajemy mąkę. Mieszamy

Kolorowy Przepisownik
Gulab Jaman - pakistańskie mini pączki z mleka w proszku (w syropie pomarańczowym) 229

nadmiaru tłuszczu i umieścić w garnuszku z ciepłym syropem. Całość odstawić na 30-60 minut, aby nasiąkły (*). (W międzyczasie należy sprawdzić poziom nasiąknięcia.) Pączki przechowywać w lodówce. Podawać na zimno lub ciepło (podgrzane) - np. z lodami. Można je polać dodatkową porcją syropu i posypać posiekanymi orzechami. (*) Jeśli pączki nie chcą nasiąknąć, to należy zrobić (szpileczką) w nich małe dziurki

Di gotuje
Schab na parze z makaronem Somen 279

surówka :) Moim zdaniem do makaronu tez świetnie pasuje. Dziś użyłem japońskiego makaronu pszennego Somen, który ma bardzo krótki czas przygotowania. Doskonale nadaje się również do zup, sałatek czy na zimno z dressingiem i warzywami. Składniki :  2 plastry schabu 1 łyżka sosu sojowego  50g makaronu Somen 2 pieczarki  pomidor bez skórki  natka pietruszki karbowanej    Przyprawy

Parowar Faceta
Cebula w cieście 334

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Doskonała przekąska, która znakomicie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Ciasto można doprawić według własnego smaku. A tu dla przypomnienia krążki cebulowe: ( klik ).   kilka dużych cebul mąka olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1 jajko 1/3 szklanki mleka (można nieco więcej) 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Di gotuje