600 g młodych ziemniaków, 100 g świeżo łuskanego groszku (z ok. 300 g w strąkach), 50 g młodego groszku cukrowego w strączkach, 300 g fasolki szparagowej, 200 g bobu łuskanego, 200 g młodego bobu w strączkach*, 200 g boczku wędzonego, papryczka chili, 1 dymka (cebula ze szczypiorem), 2 ząbki czosnku, masło lub olej rzepakowy tłoczony na zimno sól, cukier, pieprz, Ziemniaki dokładnie umyć (można oskrobać, obrać, jak kto lubi). Ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Fasolkę umyć, obciąć końce i pozbyć się... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...