miksujemy do uzyskania jednolitej masy. składniki na wierzch ciasta: ok. 200 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa dodatkowo: woda różna do nasączenia biszkoptów lub zimna woda wymieszana z cukrem i cytryną wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki, osuszamy na papierowym ręczniczku i przekrawamy wzdłuż. wykonanie ciasta
Domowy Smak Jedzeniapół. Układamy ciasno w słoiczkach (mi wyszły 2 małe słoiczki). Dodajemy czosnek. Składniki zalewy łączymy w małym garnuszku i delikatnie podgrzewamy aż sól i cukier się rozpuści. Studzimy. Zimna zalewą wypełniamy słoiczki i odstawiamy na minimum 3 dni w chłodne miejsce Smacznego!!! Artykuł Piklowane rzodkiewki pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchnilatem, gdy jest gorąco nie mamy ochoty stać długo przy "garach". Moim takim szybkim obiadem są młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, kalafior, koniecznie do tego zimna maślanka :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldlatem, gdy jest gorąco nie mamy ochoty stać długo przy "garach". Moim takim szybkim obiadem są młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, kalafior, koniecznie do tego zimna maślanka :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldkoniec dodać czosnek i rozmaryn. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Grzanki wyciągnąć z piekarnika i rozłożyć na nich nadzienie. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychpracy, bez problemu do zabrania i spakowania do lunchboxa. Fasola biała zapewnia odpowiednią ilość białka, sałatka jest sycąca i bardzo smaczna. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu ;-) SKŁADNIKI PODANE W KOLEJNOŚCI OD SPODU SŁOICZKA: - 1/2 papryki czerwonej konserwowej (możesz też użyć świeżej) - fasolka biała konserwowa 1/2 puszki - 1/3 pęczka obgotowanych szparagów zielonych (czubki
SMYKWKUCHNIwierzch wyłożyć marchewki, oliwki i kozi twarożek. Polać sokiem ze smażenia marchewek, posypać resztą tymianku. Piec w 180 st. C. przez 20-30 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Mimo prawdziwie dekadenckich upałów, nadal wypijam dwa dzbanki gorącej herbaty dziennie. Myślicie, że to normalne
Pożeraczka, czyli raz adobrzezasadzie miał wyjść typowy sernik na zimno, ale jak to w życiu bywa...przychodzimy do domu, a tu co? Biszkoptów niet! No to co...biszkopt trzeba na szybko zrobić, bo zaraz goście...uff! I się udało :D Sernik ze wspaniałym cukrem malinowym od Skworcu Składniki Biszkopt: 1 jajko 25 g mąki tortowej 25 g mąki ziemniaczanej
R'n'G Kitcheninne okazje:) Swoją premierę w Kuchni Smaków w tym roku miał .... ORZECHOWIEC ...na kruchym, mazurkowym spodzie , z masą śmietankową i karmelizowanymi orzechami na wierzchu. A ponieważ pora roku zimna jakaś, to i orzechowca musiała przykryć delikatna kołderka z polewy czekoladowej . Ciasto jest delikatne, smaczne i .....sprawdźcie sami;) Po przepis zanurkowałam na stronę Doroty: www.mojewypieki.com, po czym dodałam kilka modyfikacji. Samo
Kuchnia smakówlekkiego, a zarazem bardzo smacznego. Danie to jest bardzo łatwe i szybkie , jeśli chodzi o sam proces przygotowania. Można je jeść zarówno w wersji na ciepło , jak i na zimno . Świetnie nadaje się zarówno na obiad , jak i na kolację . Sama nazwa potrawy wywodzi się z Grecji. W samej Grecji podaje się ją jednak w nieco innej wersji. Jednak, Kochani
Kuchnia smakówtymiankiem, cząbrem. 6. Dorzucamy pieczarki i marchewkę. Doprawiamy kminkiem. Gdyby warzywa okazały się niedostatecznie przyprawione, dodajemy przyprawy w kolejności: pieprz ziołowy, pieprz czarny, kolendra, sól, vegeta, szczypta bazylii lub zimna woda, majeranek, tymianek, cząber, kminek. Dusimy całość pod przykryciem 15-20 minut. Kasza gryczana - gotujemy ją wg przepisu na opakowaniu. Kotlet z piersi kurczaka 2 piersi z kurczaka - myjemy, rozcinamy
Kuchnia smakówmakaronu - niech będzie. Angaż nr. 2: rozcieńczony - jako danie główne, czyli zupa pomidorowa z ryżem , żeby sobie życie urozmaicić;) Rola pierwszoplanowa w kuchni hiszpańskiej : gazpacho - na zimno z kostkami lodu i grzankami . Podaję Wam przepis na "Przetwór Pomidorowy" 3 w 1:) fot. Izabela Magdalena 4 kg pomidorów - sparzyć, obrać i pokroić w ćwiartki 1/2 szklanki oleju 1 kg cebuli - pokroić
Kuchnia smakówwymieszać, co by się totalnie rozpuściły. Jeśli chcecie, żeby galaretka szybciej się "ścięła" rozpuśćcie ją w metalowym garnuszku. Kiedy galaretka będzie już w początkowych etapach "ścinania" i będzie zimna, wlewamy ją stopniowo do kremówki, cały czas miksując. Tak powstałą masę wylewamy na pierwszą część biszkoptu. Przykrywamy drugą połówką. Wierzch: truskawki/ananasy/porzeczka etc. 2 galaretki truskawkowe lub z owoców leśnych
Kuchnia smakówokazji wbijam do Frau na roladę ;) Składniki - 1/2 kg szpinaku mrożonego - 1 łyżka masła - 4 jaja - czosnek - 2 łyżki mąki - sól, pieprz - 100-200 g łososia wędzonego na zimno - opakowanie fety - trochę białego serka typu almette naturalny - 2 łyżki śmietany lub jogurtu Rolowanie: Szpinak mrożony wrzucić z masłem na patelnię. Podusić pod przykryciem. Dodać przeciśnięty czosnek , przyprawy i jeszcze
Kuchnia smakówkońcu. W pełnym rozkwicie. Limo - limo - limonada! Dobra ona. I to jak! A zatem robimy :) Oczywiście robiąc ten cudny napój możecie uwzględnić dwie jego wersje: - na ciepło - na zimno (z kostkami lodu) 2 łyżeczki cukru zalewamy gorącą wodą (1/4 szklanki) i rozpuszczamy. Dolewamy 3/4 szklanki zimnej bądź gorącej wody. Następnie dorzucić należy kilka półplasterków cytryny, pomarańczy
Kuchnia smaków