Kurczak po hiszpańsku.

Kurczak po hiszpańsku.

Kurczak po hiszpańsku.

Kurczak zapiekany w pysznym sosie wywodzącym się z Hiszpanii. Ten sos będzie znakomity także do ryby, jednak podany na zimno. Mocno pomidorowy, z dużą ilością ziół i czosnku a do tego razem zapieczona papryka. Do tego dania można użyć dowolnego mięsa z kurczaka - może to być obrane mięso z całości, mogą być to pokrojone piersi, czy udźce. Całość natomiast warto podać z np. ryżem. Świetnie uzupełni to danie. Składniki : mięso z kurczaka - około 1 kg - 1,5 kg 2 puszki pomidorów w zalewie własnej (mogą być kroj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny

Autor

Poezja SmakówPoezja Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, kurczak, papryka, piersi, ryby, ryż, pierś, zapiekany kurczak, zupa pomidorowa, udka , ryba, curry, dania z kurczakiem, mięsa pieczone, sos do kurczaka, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak pieczony, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, pieczone udka, kurczak z ryżem, dania z piersi kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sos do ryżu, kurczak w zalewie, sos pomidorowy, kurczak curry

Inne przepisy z Poezja Smaków - blog kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.