ciecierzycy gotowe w 15 minut! Nie wymagają wyszukanych składników a ich smak możemy zmieniać poprzez dodawanie różnych ziół / przypraw. Nadają się do jedzenia na ciepło jak i na zimno więc warto je zapakować do pracy. Świetnie smakują podane np. z sosem pomidorowym. SKŁADNIKI / około 12 pulpetów : 400 g ugotowanej ciecierzycy – można wykorzystać ciecierzycę z puszki. 1 cebula – około
Mohiellalubiane nie tylko przez najmłodszych. Za kilka dni Dzień Matki, później Dzień Dziecka, a truskawki kojarzą mi się właśnie z dzieciństwem, najlepszymi koktajlami z truskawek, sernikami na zimno i galaretkami z owocami. Sezon na truskawki 2016 uważam za otwarty! Dzisiaj klasyk, którego na blogu nie może zabraknąć! Z truskawek można przygotować wiele różnych przepisów. Poza koktajlami i słodkimi wypiekami świetnie
Moja smaczna kuchniadziś jeszcze jeden bardzo prosty przepis na szparagi w roli głównej. Tartaletki ze szparagami z odrobiną chili d oskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Do ich przygotowania będzie potrzebne gotowe ciasto francuskie. Tartaletki będą elegancką przekąską lub przystawką na uroczysty obiad. Tartaletki ze szparagami Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na 8 szt Składniki
Kulinarne przygody Gatityzielonych szparagów, 6 - 8 kwiatów cukinii, 70 – 80 g sera typu feta, oliwa do posmarowania patelni, 100 ml skrobi kukurydzianej, 100 ml mąki pszennej, szczypta soli, woda zimna gazowana (ok. 100 ml), olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), Szparagi umyć, odłamać końce. Smażyć lub grillować na patelni wysmarowanej oliwą. Szparagi powinny być zrumienione. Gotowe szparagi drobno posiekać (ja miksuję
królestwo garówpiekarnika na 20-30 minut.Wyciągnijcie i przełóżcie do miski , przykryjcie talerzem i odstawcie na15 minut.Kiedy ostygnie,obierzcie je delikatnie ze skórki. Pomidory natnijcie delikatnie , sparzcie wrzątkiem ,przelejcie zimna wodą i obierzcie ze skórki .Rozgrzejcie garnek i dodajcie olej kokosowy lub inny olej tłoczony na zimno.Wrzućcie pokrojoną cebulę w piórka,posiekany rozmaryn i tymianek.Obsmażcie 2 minuty na średnim
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijednego szczepu Chenin blanc. Winnice położone są na tarasach trawertynowych zapewniający znakomity drenaż wody deszczowej. Klimat jest oceaniczny z wpływami kontynentalnymi zapewnionymi przez zbocza górskie chroniące go przed zimnem i wiatrem. W zależności od ekspozycji na słońce, każda winnica ma swój własny mikroklimat. Wpływa to na niezwykłą różnorodność win tej apelacji. Grubo krojony tatar, imbir, sos sojowy, czarny sezam
królestwo garówstylu tagine. Piekłem mięso, co jakiś czas smarując je marynatą, 45 minut. Gotowe mięso wyjąłem i odstawiłem, aby ostygło. Następnie pokroiłem je w poprzek włókien na paski. Podałem na zimno
R'n'G Kitchenliść sałaty, kiełbaskę i szparaga i posypujemy startym serem. Lekko całość ściskamy i wkładamy do grilla, podpiekamy delikatnie aż ser zacznie się roztapiać. Podajemy gorące, ale na zimno też są pyszne. Hot dog domowa wersja ze szparagami
Kuchnia na wzgórzupoukładać na cieście, a całość zalać masą jajeczną. Piec około 45 minut w temp. 180 stopni. Podawać ze świeżą bazylią. Tarta jest smaczna na ciepło jak i na zimno. Smacznego
talerz przyjemnościbiałych szparagów, 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 3 listki limonki, 1 puszka 400 ml mleka kokosowego (65%), sól, sok z cytryny, cukier, 3 łyżki ryżu*, olej do głębokiego smażenia (ryżowy), Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić szparagi, smażyć około 5 minut. Wlać mleko kokosowe, dodać listki limonki i gotować
królestwo garówprzygotowania potrawy wykorzystałam zasmażane warzywa , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Warzywa ORZECH to doskonały dodatek do wielu potraw. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu
Tradycyjna kuchnia Kasiprostu zakochałam się w tej sałatce :) Jest świetna jako danie solo lub z dodatkiem pieczonego mięsa, na zimno lub ciepło. Jak widzicie ma wiele zastosowań. Możecie ją także zabrać ze sobą do pracy jak ja to zrobiłam. Inspiracja: dooseet Ps. Zamiast kaszy bulgur możecie spróbować zrobić tę sałatkę również w wersji z kaszą jaglaną. Sałatka z kaszą bulgur
Fabryka pomysłówrobię je przynajmniej raz w tygodniu na obiad. Kremowy ryż w połączeniu z chrupiącymi szparagami jest idealnym daniem w ciepłe dni, bo smakuje na ciepło jak i na zimno. Danie jest lekkie i niskokaloryczne. Składniki na 4 porcje: ugotować ryż ryż w ilości wedle uznania (u mnie na 4 porcje to około 200-300 g suchego ryżu) 500 g szparagów
greenscarftrochę zaszaleć i dodałam trochę słodko-kwaśnych owoców, tj. pomarańcza, winogrona i granat. Całość posypałam słonecznikiem, sezamem i nasionami chia. Zamiast sosu winegret sałatkę skropiłam olejem rzepakowym tłoczonym na zimno Green Spoon . Ten olej ma taki cudowny smak i zapach, że szkoda by było go zepsuć innymi dodatkami. Nie można go porównać z żadnym innym olejem rzepakowym, bo drugi
Aga w kuchnimięso na 20-30 minut, pozwalając, żeby pieczeń wchłonęła sok. Po upłynięciu tego czasu wyjmujemy udziec z piekarnika i podajemy na gorąco do obiadu, lub na zimno jako dodatek do pieczywa
Miód i pieprz