na zimno - 10906 przepisów (strona:262/728)

Schab pieczony w soli 277

Mięso wrzucamy do piekarnika i pieczemy, a my w tym czasie odpoczywamy. Efekt jest niezwykle przyjemny – otrzymujemy soczysty kawałek mięsa, które możemy podać na ciepło jak i na zimno. Może stanowić bazę obiadu, wykorzystacie jako wędlinę na śniadanie lub jako składnik sałatek. Zatem do dzieła! Do przygotowania mięsa potrzebujemy: kawałek schabu sól (tyle ile wynosi waga mięsa) naczynie żaroodporne

Szybko Tanio Smacznie
Dietetyczne śniadanie z kaszy jaglanej 153

Warzywa z kaszą jaglaną na śniadanie, brzmi smacznie i pożywnie. Prosta propozycja, którą możemy podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Takie danie możemy zabrać z sobą do pracy na drugie śniadanie, ale równie dobrze może postać w lodówce, aby sięgnąć po nie następnego dnia. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, 2 porcje. Produkty 100 g kaszy jaglanej

Fit&Fast Kitchen
Domowe masło+ maślanka gratis ;) 92

praskę czosnek, dzięki czemu otrzymacie masełko czosnkowe :) Polecam!     Składniki: (na ok. 200 g masła)   660 ml schłodzoną śmietanki kremówki 30% (2x330 ml) szczypta soli bardzo zimna woda, wręcz lodowata     Przygotowanie:   Schłodzoną śmietankę przelać do dużej miski.     Zacząć ubijać mikserem. Gdy śmietanka ubije się na sztywno- będzie mieć konsystencję taką

Nastoletnie Wypiekanie
ŚLIMACZKI SALAMI NA OSTRO 170

ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut. Gotowe ślimaczki podajemy na ciepło lub zimno. Ślimaczków celowo nie doprawiałam, gdyż podałam je z niezwykle aromatycznym  czatni ostry zielony pomidor od Luks Pomada , który dodał smaku i pikanterii całemu daniu

słodki bratek
Koktajl truskawkowy z jagodami goji 125

Dodajemy umyte truskawkii bez szypułek oraz suszone jagody goji. Miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy cukier do smaku i miksujemy ponownie. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna. Pamiętaj, aby świeżych truskawek nie przechowywać w lodówce, podobnie jak pomidory tracą smak. Szypułki z truskawek usuń dopiero po ich umyciu, w przeciwnym razie stracą swój słodki smak. Dzisiejszy wpis

Moja smaczna kuchnia
Śnieżny puch bez chemii 732

mojprzepisna.pl | Śnieżny puch bez chemii Bardzo popularny deser, krążący po internecie, szybki, bezproblemowy. Delikatny sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy

moj przepis na
Kakaowo-migdłowy krem jaglany… 251

szybki krem który może zrobić każdy, genialnie nadaje się jako krem do przełożenia tortów ale też jako deser, cudowny na zimno i na ciepło. Składniki: (2-3 os.) 150g suchej kaszy jaglanej 200 ml mleka migdałowego 400 ml wody 2 łyżeczki kakao 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)   Sposób przygotowania: Zagotować mleko z wodą. Kaszę zalać wrzątkiem, gotować w mleku

madamekuchnia.wordpress.com
Surówka z młodej kapusty 317

Ciepło. Zimno. Słońce. Deszcz. Gorąca kawa. Zimne lody. Bardzo łatwa i szybka surówka z młodej kapusty, która nada się do niejednego obiadu :) Przepis dostałam od koleżanki :) Składniki: 1/4 główki z dużej, młodej kapusty 1 duża marchewka mały pęczek koperku mały pęczek szczypiorku sól, pieprz 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Kapustę drobno poszatkować. Posypać sporą szczyptą

My simple kitchen
Biała pizza z kurczakiem i szparagami 151

dwie pizze. Na ka żdą wylać sos śmietanowy, dodać kurczaka i pozostałe dodatki. Posypać serem i przyprawą. Piec 20 minut w 200 stopniach. Można podawać na ciepło i na zimno

Magiczne Życie Marty
Surówka z młodej kapusty 118

młodej kapusty 1 średnia młoda marchewka 1/3 strąka papryki 1 niewielki pomidor ( u mnie malinowy) sól, pieprz łyżeczka octu, cukru łyżeczka musztardy łyżeczka oleju ( u mnie rzepakowy tłoczony na zimno) Natka lub koperek do podania Wykonanie Kapustę kroimy lub szatkujemy. Pomidory, paprykę kroimy w kosteczkę. Doprawiamy do smaku octem, cukrem, solą i pieprzem. Polewamy olejem. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy zielonym

Mieszam w Garnku
Sałatka ” Hiszpańskie Lato „ 976

regionalny przysmak tego kraju " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jest pyszna , podaje się ją na zimno , więc doskonała na upały , a do tego bardzo syta , więc załatwia całkowicie problem obiadu i kolacji . Składniki : 1 średnia papryka czerwona- grubościenna 1/2 paczki makaronu świderki pęczek szczypiorku 3 ogórki konserwowe

Ogrodnik w podróży
Pasta kanapkowa z jajkiem i marynowanymi buraczkami 218

przygotowania pasty wykorzystałam buraczki ćwikłowe konserwowe kulki , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Buraczki te to doskonały dodatek do sałatek, past, potraw mięsnych i potraw przygotowywanych na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kalafiorowa pasta kanapkowa z prażonym sezamem 235

Kolejna niebanalna wegańska pasta kanapkowa. Smakuje na ciepło i na zimno. Może być dodatkiem do obiadu, śniadania i kolacji. Idealna propozycja dla wielbicieli zdrowego żywienia oraz osób na diecie.  Składniki: 1 średni kalafior  5 łyżek sezamu 1 łyżka oliwy / masła klarowanego w wersji wegetariańskiej sól do smaku Przygotowanie (20 minut z gotowaniem kalafiora): - kalafiora ugotować

Pora na pora i pomidora
WenderEDU 161

smakoszem w tej kwestii i nie mogłam doczekać się nowej degustacji ale to, co ujrzałam w jadalni wielokrotnie przebiło moje oczekiwania. Przebogaty wybór niebanalnych przekąsek. Na ciepło i na zimno. Każde danie przygotowane ze starannością o każdy detal i dobrze wyczuwalną pasją swojej „pracy”. Oczywiście nie mogło zabraknąć napoi, których wybór adekwatnie wzbogacał różnorodność bufetu. To już nie był

Ukojenie Podniebienia
Precle 147

drożdżowe precle z makiem, sezamem lub dowolnym dodatkiem. Ciasto jest proste do zrobienia, natomiast najwięcej czasu zajmuje rolowanie i formowanie precelków. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 30 g drożdży 2 łyżki śmietany 18% 250 g mąki 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczka soli 120 g masła 2 żółtka białko do posmarowania precli mak, sezam Wykonanie: Drożdże rozetrzeć

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania