sosu sojowego 3 łyżki sosu worcestershire 1 łyżeczka imbiru, świeżo startego 1-2 łyżeczki miodu skórka otarta z 1 cytryny (cytryna wyszorowana i sparzona) sól dodatkowo: patyczki do szaszłyków zimna woda do podanie: np. grillowane szparagi, miks sałat ulubiony sos wykonanie: Patyczki moczymy w wodzie przez kilka minut. W szklanej misce łączymy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Karkówkę kroimy
Domowy Smak Jedzeniasię w wersji z otrębami orkiszowymi lub pszennymi. Ostatnio zaczęłam kombinować z mąką i też wychodzą mega. Z owocami, czy bez, polane jogurtem czy sosem - spakowane do lunchboxa na zimno też boskie. OWSIANKA Jest idealna: szybka w przygotowaniu (10 minut wystarczy), można do niej użyć ulubionych płatków, dodatków, owoców i komponować ją na milion sposób. OMLET Z pewnością wymaga więcej
Tetiisheripostacią, a ostatnio zachciało mi się a'la zapiekanki. Nic trudnego, jak się okazało. 10 minut na przygotowanie masy i 20 minut w piekarniku. Dla zabieganych świetna opcja. Na zimno teżsmakuje rewelacyjnie. Już przetestowałam.I polecam. Masę robię wieczorem, wrzucam do piekarnika, kroję i pakuję do lunchboxa. Idealne szybkie śniadanie w pracy z ulubionymi dodatkami!!! SKŁADNIKI 3 jajka 1 łyżka
Tetiisherijest tak zimno jak teraz to najlepszym rozgrzewaczem jest sycące danie. Poprawiłam sobie nastrój takim oto chili. Składniki na 4-6 porcji: Puszka czerwonej fasoli puszka czarnej fasoli puszka białej fasoli 1 duża czerwona papryka 1 cebula pół ananasa 2 puszki pomidorów lub około 1 kg świeżych 3-4 gałązki selera naciowego łyżeczka soli łyżeczka papryki łyżeczka kuminiu łyżeczka suszonego
greenscarfstrony, bez soli, do smaku posypać pieprzem mielonym wątróbkę posolić przed jedzeniem, wątróbkę podać z duszonymi owocami z cebulą do pieczywa lub z czym się lubi, smakuje również na zimno - wątróbka jest soczysta, aromatyczna...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępowoli zwiększając obroty miksera, zacznij od małych obrotów i z czasem zwiększaj do maksymalnych nie przerywaj podczas ubijania, białka tego nie lubią. Ubijanie śmietany: ubija się, gdy jest bardzo zimna, więc przed ubijaniem włóż ją na około 10 minut do zamrażarki, ubijaj ją powoli zwiększając obroty miksera, podobnie jak z białkami powyżej
Zasmakuj Kuchniminimum i parzymy kiełbaski pod przykryciem ok 15 min. Woda nie może się gotować tylko wrzeć. Po tym czasie wyciągamy kiełbaski, studzimy. Są doskonałe w smaku zarówno na zimno, jak i na ciepło, ale najlepiej smakują grillowane np. z ekspresowymi piklami z ogórków małosolnych . The post Grillowe kiełbaski z majerankiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię wydawało, dopóki nie przekonałam się sama kupując składniki i zamykając się w kuchni na dosłownie kilkanaście minut. Są wdzięczne:) Można je faszerować do woli, jeść na ciepło lub zimno. Na słodko, czy słono. Udało się, co oznacza, że nie są trudne do zrobienia tak jak myślałam na początku:) A ile frajdy, że zamiast ze sklepowej półki albo gotowego wrapa
Zasmakuj Kuchniposypujemy suszonymi pomidorami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę ze szparagami podajemy jako danie główne lub przekąskę. Smakuje na ciepło i na zimno. Do frittaty można podać domowy sos pomidorowy . Sezon na szparagi w pełni, dlatego polecam też inny przepis na te smaczne warzywa: Szparagi zapiekane z serem
My Chcemy JeśćPogoda nas nie rozpieszcza, za oknem zimno i mokro jak by to nie był maj tylko marzec. W miniony weekend przygotowałam szaszłyki z myślą o grillu na świeżym powietrzu, ale niestety nie dało się wysiedzieć i nie pozostało nic innego jak upiec je w piekarniku. Polecam ten sposób, jeśli i u Was pogoda nie dopisze, a tęskno Wam już
Kuchnia z widokiem na ogródZawsze w niedzielę lubię zaskoczyć moje dzieci jakimś fajnym śniadankiem. Tym razem były to wytrawne muffiny z szynką i serem. Są smaczne na ciepło i na zimno, dlatego świetnie nadają się do zapakowania dziecku na drugie śniadanie do szkoły. Gorąco polecam! Składniki: 300g mąki pszennej 80g parmezanu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru szklanka kefiru
kuchnia doskioprószyć przyprawami. Wymieszać całość. Patelnię mocno rozgrzać i wrzucić na nią szparagi. Smażyć kilka minut, często mieszając aż będą miękkie. Usmażone szparagi posypać serem i podawać na ciepło lub zimno
wyzwania kuchenneświetne konserwanty, zatem pastę możesz długo przechowywać, nawet do roku. Składniki: 120 g liści lubczyku (10-12 łodyg) 20 g soli morskiej 4 łyżki oliwy lub oleju tłoczonego na zimno Wykonanie: łodygi lubczyku umyć i osuszyć w papierowym ręczniku. Oberwać listki. Pokroić w paski i umieścić z solą w rozdrabniaczu. Miksować dolewając porcjami oleju, aż do otrzymania pasty pastę przełożyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!soda oczyszczona 1 łyżeczka, czekolada gorzka 100 gram, śmietana 200 ml, cukier puder 1 łyżka, czekolada starta 50 gram składniki na ciasto o temperaturze pokojowej - śmietana do ubicia bardzo zimna jajka, mleko, cukier, kakao, olej, mąka z proszkiem i sodą, przyprawa do piernika mikserem wyrabiać z 5 minut na większych obrotach do foremek można włożyć papierowe papilotki, do każdej łyżką
W Mojej Kuchni LubięPrzepyszne, pikantne paszteciki to doskonała przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło. Pasują nie tylko do czerwonego barszczu, ale też do niemal wszelkich czystych zup np. rosołu czy grzybowej. Musiałam więc wypróbować nowy przepis z książki Tadeusza Borowicza "Ciasta drożdżowe słodkie i wytrawne" Do wyboru miałam co prawda kilka różnych przedstawionych przez Autora wariantów pasztecików (m.in. paszteciki ziemniaczane
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata