Pogoda nas nie rozpieszcza, za oknem zimno i mokro jak by to nie był maj tylko marzec. W miniony weekend przygotowałam szaszłyki z myślą o grillu na świeżym powietrzu, ale niestety nie dało się wysiedzieć i nie pozostało nic innego jak upiec je w piekarniku. Polecam ten sposób, jeśli i u Was pogoda nie dopisze, a tęskno Wam już
Kuchnia z widokiem na ogródZawsze w niedzielę lubię zaskoczyć moje dzieci jakimś fajnym śniadankiem. Tym razem były to wytrawne muffiny z szynką i serem. Są smaczne na ciepło i na zimno, dlatego świetnie nadają się do zapakowania dziecku na drugie śniadanie do szkoły. Gorąco polecam! Składniki: 300g mąki pszennej 80g parmezanu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru szklanka kefiru
kuchnia doskioprószyć przyprawami. Wymieszać całość. Patelnię mocno rozgrzać i wrzucić na nią szparagi. Smażyć kilka minut, często mieszając aż będą miękkie. Usmażone szparagi posypać serem i podawać na ciepło lub zimno
wyzwania kuchenneświetne konserwanty, zatem pastę możesz długo przechowywać, nawet do roku. Składniki: 120 g liści lubczyku (10-12 łodyg) 20 g soli morskiej 4 łyżki oliwy lub oleju tłoczonego na zimno Wykonanie: łodygi lubczyku umyć i osuszyć w papierowym ręczniku. Oberwać listki. Pokroić w paski i umieścić z solą w rozdrabniaczu. Miksować dolewając porcjami oleju, aż do otrzymania pasty pastę przełożyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!soda oczyszczona 1 łyżeczka, czekolada gorzka 100 gram, śmietana 200 ml, cukier puder 1 łyżka, czekolada starta 50 gram składniki na ciasto o temperaturze pokojowej - śmietana do ubicia bardzo zimna jajka, mleko, cukier, kakao, olej, mąka z proszkiem i sodą, przyprawa do piernika mikserem wyrabiać z 5 minut na większych obrotach do foremek można włożyć papierowe papilotki, do każdej łyżką
W Mojej Kuchni LubięPrzepyszne, pikantne paszteciki to doskonała przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło. Pasują nie tylko do czerwonego barszczu, ale też do niemal wszelkich czystych zup np. rosołu czy grzybowej. Musiałam więc wypróbować nowy przepis z książki Tadeusza Borowicza "Ciasta drożdżowe słodkie i wytrawne" Do wyboru miałam co prawda kilka różnych przedstawionych przez Autora wariantów pasztecików (m.in. paszteciki ziemniaczane
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajajecznej lekko cebulowego posmaku (samej cebuli nie chciałam dawać, by nie dominowała smakiem). Taką tartę polecam na bezmięsny obiad lub kolację, a nawet sycące drugie śniadanie. Smakuje także na zimno, więc może być zabrana, np. do pracy. Zdecydowanie muszę jeszcze spróbować białych szparagów (nie wiem czy jeszcze gdzieś dostanę...). www.alma24.pl Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki chlebowej 1/2 kostki masła
Kolorowy Przepisownikziołami, podaną z lekko przysmażonym stekiem. Jest szybka, łatwa i przyjemna w przygotowaniu, a dzięki dodatkowi mięsa jest też bardzo sycąca. Przed podaniem skropiłam ją olejem dyniowym tłoczonym na zimno, który dodatkowo wzbogaci wartość odżywczą zupy. Polecam! Scroll down for recipe in English Kapuśniak z młodej kapusty ze stekiem (4-5 porcji) Składniki: 1 mała młoda kapusta, podzielona na ćwiartki
karmelowycenę i znajdziecie swoje typy. Dla mnie to naprawdę trudne, aby rozpocząć dzień bez tego przyjemnego porannego rytuału. Nieważne ,czy nasze kawy są czarne,białe, gorzkie czy słodzone, na zimno czy też na gorąco, espresso czy przysłowiowa amerykanka...ważne jest to, że poranna kawa sprawia, iż nasz dzień zaczyna się....prawą nogą. Ponadto, dla niewtajemniczonych idą całkiem dobre wieści płynące
Z Kuchni Do KuchniUłóż w blaszce warstwę herbatników na spodzie. Ugotuj budyń i jeszcze ciepły (ale nie gorący) wylej na herbatniki, wyrównaj. Ułóż kolejną warstwę herbatników i gdy masa budyniowa będzie już zimna wyłóż masę kajmakową, wyrównaj. Ułóż ostatnią warstwę herbatników i wylej na nią masę jogurtową. Ozdób według uznania. Schłodź w lodówce. Gotowe
Kulinarna (nie)codziennośćSkładniki 2 łyżki suszu grzybowego pół szklanki pęczaku por- jego zielona część pokrojona w cieniutkie paseczki marchewka pokrojona w kosteczkę ziemniaki pokrojone w kosteczkę olej z ostropestu tłoczony na zimno WOJ-LEN sól i pieprz do smaku ser koryciński Zarzeccy pokrojony w kostkę, do woli koperek zielona pietruszka bazylia Wszystkie składniki ,odpowiednio rozdrobnione ,poza serem korycińskim, gotujemy dosyć
Z Kuchni Do Kuchniprzemian warstwy kaszy. Jeśli wybierasz opcję z powidłem to po każdej ciemnej warstwie nałóż odpowiadającą Ci ilość. Twoja jaglanka czekoladowo-orzechowa jest już gotowa. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego! Artykuł Jaglanka czekoladowo-orzechowa pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanOstatnio troszkę nazbierało mi się przepisów, na dworze zimno i pada deszcz więc nadrabiam zaległości :) Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych pulpecików po królewsku.Z dodatkiem klusek śląskich i patisonów Orzech obiad smakował wyśmienicie. Zapraszam :) Składniki : 3oo g mielonego mięsa wieprzowego 100 g mielonej cielęciny 2 kromki pszennego chleba + 2 szklanki mleka do namoczenia 1 cebula pokrojona w kostkę
Sama słodycz i szczypta chilipolewamy tartę.Posypujemy całość posiekanym szczypiorem, odrobinę zostawiając do dekoracji. Tartę pieczemy około 25-30 minut w temp 190 stopni. Bardzo smaczna zarówno na ciepło , jak i na zimno. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWACzekoladowy pudding jaglany z dodatkiem orzechów, miodu i aromatycznych przypraw to pyszna i zdrowa przekąska. To smaczny podwieczorek lub słodkie śniadanie. Możemy go zjadać na ciepło i zimno , ciesząc się smakiem i nie przejmując pustymi kaloriami. POTRZEBUJEMY: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka (sojowe lub zwykłe) do ugotowania kaszy 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady kilka orzechów włoskich rozdrobnionych
WYSPA SZCZĘSLIWA