smakoszem w tej kwestii i nie mogłam doczekać się nowej degustacji ale to, co ujrzałam w jadalni wielokrotnie przebiło moje oczekiwania. Przebogaty wybór niebanalnych przekąsek. Na ciepło i na zimno. Każde danie przygotowane ze starannością o każdy detal i dobrze wyczuwalną pasją swojej „pracy”. Oczywiście nie mogło zabraknąć napoi, których wybór adekwatnie wzbogacał różnorodność bufetu. To już nie był
Ukojenie Podniebieniadrożdżowe precle z makiem, sezamem lub dowolnym dodatkiem. Ciasto jest proste do zrobienia, natomiast najwięcej czasu zajmuje rolowanie i formowanie precelków. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 30 g drożdży 2 łyżki śmietany 18% 250 g mąki 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczka soli 120 g masła 2 żółtka białko do posmarowania precli mak, sezam Wykonanie: Drożdże rozetrzeć
Mama Gotujetruskawki królowały na talerzu dobrze ponad miesiąc. W różnej postaci, a to naleśniki, pierogi czy też makaron z truskawkami i białym serem, drożdżówki, kompot, ciasta na ciepło, na zimno, zupy owocowe, deserki z truskawkami, no i oczywiście cała "przetwórnia" dżemy z truskawkami! He he he! Pamiętam też czas jak na działce posadziłam z mamą truskawki i mieliśmy przez kilka sezonów
SMYKWKUCHNIkąpieli wodnej i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie wmieszać w masę serową. Wykładamy na ciastka, wyrównujemy, układamy owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Przepyszny sernik na zimno przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewoSoja - i na osłodę kruche ciasteczka z żurawiną, jabłkiem i białą czekoladą :) Patera prezentuje się pięknie! :) II miejsce: -Stylowy słoiczek z uchwytem i słomką - Foremki do deserów na zimno -Foremki do kostek lodu - Łuska gryczana -Kawa rozpuszczalna Amigos 200 g - i na osłodę orzeszki laskowe w czekoladzie :) III miejsce: - Rozkrajacz do jabłek -Olej konopny 50 ml -Kawa Tchibo
Nastoletnie Wypiekaniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka jest pyszna i niezwykle syta. Można ją podawać na zimno lub ciepło (*) - wtedy śmiało może zastąpić obiad. Sami spróbujcie i przekonajcie się jak łatwo można przyrządzić ciekawe i smaczne danie! 250g brokuła 2 jajka 1 puszka ciecierzycy (użyłam Bonduelle) 1 puszka tuńczyka w oleju 1 czerwona cebula (średnia) 1 czerwona papryka (mała) + odrobina oleju
Di gotujektóre rośnie jak szalone w moim ogródku. Zamiast orzeszków piniowych użyłam orzechów nerkowca, których delikatny smak idealnie pasuje do szparagów. Zrezygnowałam też z dodatku oliwy na rzecz tłoczonego na zimno oleju rzepakowego. W efekcie uzyskałam pyszne, delikatne w smaku pesto. Nie wiem jeszcze do czego go użyję (bo makaronu jeść nie mogę) ale na pewno coś wymyślę.” Czytaj więcej
Wiem co jemsmaku, są za to zdrowe składniki, takie jak: masło orzechowe (które sami przygotowujemy), suszone owoce, płatki owsiane, orzechy włoskie, miód. Zaletą naszych batonów jest to, że są wyrabiane na zimno i przygotowywane są z produktów bezglutenowych, co w szczególności ważne jest dla osób z nietolerancją na gluten. Dodatkowo mamy bardzo dobrą wiadomość dla tych wszystkich, którzy unikają produktów mlecznych
Ciasna KuchniaWielu twierdzi, że nie ma nic gorszego niż zimna zupa. Jednak w przypadku chłodników ta reguła się zupełnie nie sprawdza. Pyszne, nasycone świeżymi składnikami i kolorowymi, aromatycznymi przyprawami chłodniki ratują nasze menu, szczególnie gdy letnia pogoda nie zachęca do rozkoszowania się gorącymi daniami. Chłodniki przygotowywane są z najrozmaitszych warzyw a nawet owoców. Najczęściej są to pomidory, ogórki, rzodkiewka. Bazą każdego
Moja smaczna kuchniapodaną nieco inaczej, to na pewno nie zawiedziecie się. Tutaj bulgur z dodatkiem sera koziego, oliwek i suszonych pomidorów. Bulgur to ostatnio jedna z moich ulubionych kasz. Doskonała na zimno i na ciepło. Na słodko i na gorzko. Podobnie trochę jak kasza jaglana – dobra w wielu wariantach i do tego niezwykle zdrowa. Takie kaszowe danie przygotujecie bardzo szybko. Idealne
Mieszam w Garnkusmiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Brzuch , czy ciepło , czy zimno jeść woła , tak więc coś mu zapodać trzeba . Kociołek to jak już kiedyś pisałam fajna alternatywa grilla , a do tego mniej wymagająca . Nastawiamy , chwilkę pomieszamy i gotowe , dalej już sobie
Ogrodnik w podróżyręczniku. Przyjemnie chrupie i właściwie można ją zjeść od tak ,jako przekąska, bez chleba. Podałam z rzodkiewką i cytryną, pomidorem koktajlowym. Jest to danie nad wyraz szybkie i smaczne. Zimna rybkę włożyłam głodomorkowi w bułkę i zrobiłam jej fish burgera ,po mojemu. Smacznego ! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnikuskusem, dodać pokrojone pomidory. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i włożyć kuskus, polać ketchupem i podsmażyć na patelni około 3-4 minut mieszając. Podawać na gorąco lub na zimno. kuskus ze szparagami
O kuchni z uczuciemMarchewka z groszkiem na ciepło to idealny dodatek do obiadu. U mnie doskonale sprawdza się z kotletami mielonymi albo kotletami schabowymi. Świetnie smakuje na ciepło, ale i na zimno jest równie dobra. Składniki: * około pół kg marchewki * pół puszki groszku konserwowego * sól * sok z połowy cytryny * 2 łyżeczki cukru * 2 łyżki mąki+ pół szklanki wody do zasmażki Wykonanie: Marchewki
Zrób to smaczniesię jako przystawka, przekąska, śniadanie, a nawet lunch. Pyszne, lekkie i proste placuszki z kaszy jaglanej w towarzystwie wędzonego łososia, jogurtu i szczypiorku. Smakują rewelacyjnie na ciepło i na zimno. Zachęciłam Was? :) Składniki na ok. 14-16 placków: - 250ml wody - 180g mąki orkiszowej/jaglanej/ryżowej - 100g kaszy jaglanej - 1 łyżeczka tymianku - 1 łyżeczka lubczyku - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
Be Fit Be Strong