tymiankiem, cząbrem. 6. Dorzucamy pieczarki i marchewkę. Doprawiamy kminkiem. Gdyby warzywa okazały się niedostatecznie przyprawione, dodajemy przyprawy w kolejności: pieprz ziołowy, pieprz czarny, kolendra, sól, vegeta, szczypta bazylii lub zimna woda, majeranek, tymianek, cząber, kminek. Dusimy całość pod przykryciem 15-20 minut. Kasza gryczana - gotujemy ją wg przepisu na opakowaniu. Kotlet z piersi kurczaka 2 piersi z kurczaka - myjemy, rozcinamy
Kuchnia smakówmakaronu - niech będzie. Angaż nr. 2: rozcieńczony - jako danie główne, czyli zupa pomidorowa z ryżem , żeby sobie życie urozmaicić;) Rola pierwszoplanowa w kuchni hiszpańskiej : gazpacho - na zimno z kostkami lodu i grzankami . Podaję Wam przepis na "Przetwór Pomidorowy" 3 w 1:) fot. Izabela Magdalena 4 kg pomidorów - sparzyć, obrać i pokroić w ćwiartki 1/2 szklanki oleju 1 kg cebuli - pokroić
Kuchnia smakówwymieszać, co by się totalnie rozpuściły. Jeśli chcecie, żeby galaretka szybciej się "ścięła" rozpuśćcie ją w metalowym garnuszku. Kiedy galaretka będzie już w początkowych etapach "ścinania" i będzie zimna, wlewamy ją stopniowo do kremówki, cały czas miksując. Tak powstałą masę wylewamy na pierwszą część biszkoptu. Przykrywamy drugą połówką. Wierzch: truskawki/ananasy/porzeczka etc. 2 galaretki truskawkowe lub z owoców leśnych
Kuchnia smakówokazji wbijam do Frau na roladę ;) Składniki - 1/2 kg szpinaku mrożonego - 1 łyżka masła - 4 jaja - czosnek - 2 łyżki mąki - sól, pieprz - 100-200 g łososia wędzonego na zimno - opakowanie fety - trochę białego serka typu almette naturalny - 2 łyżki śmietany lub jogurtu Rolowanie: Szpinak mrożony wrzucić z masłem na patelnię. Podusić pod przykryciem. Dodać przeciśnięty czosnek , przyprawy i jeszcze
Kuchnia smakówkońcu. W pełnym rozkwicie. Limo - limo - limonada! Dobra ona. I to jak! A zatem robimy :) Oczywiście robiąc ten cudny napój możecie uwzględnić dwie jego wersje: - na ciepło - na zimno (z kostkami lodu) 2 łyżeczki cukru zalewamy gorącą wodą (1/4 szklanki) i rozpuszczamy. Dolewamy 3/4 szklanki zimnej bądź gorącej wody. Następnie dorzucić należy kilka półplasterków cytryny, pomarańczy
Kuchnia smakówproste :) Radości życia Wam Kochani życzymy. A na piknik polecamy tortille ;) Tortille - małe co nieco na wielkie wyprawy www.kuchniasmakow.blogspot.com 4 tortille pszenne 4 plasterki wędliny lub łososia wędzonego na zimno 4 plasterki sera żółtego serek chrzanowy lub serek borowikowy 4 liście sałaty 1 pomidor trochę majonezu sól, pieprz Placek tortilli smarujemy cienko serkiem chrzanowym - cały. Na środku wydzielamy pasek
Kuchnia smakówlepiej wyszukać targowe stoisko gdzie oferują warzywa od małych dostawców, często prywatnych. Prostota tej zupy to jej największa zaleta, możemy ją podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Zapraszam do wypróbowania! Dla 4 osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 młody seler (z liśćmi) 1 pęczek młodej marchwi (bez liści) 2 młode korzenie pietruszki (z liśćmi) 1 pęczek
Kuchnia PROzdrowotnawięcej ( o 0,5 kg). Sałatka jest bardzo wyrazista, a jak już mamy gotowe ziemniaki, jej przygotowanie zajmie nam parę minut. Jest dobrym dodatkiem i do mięs na zimno i do wędlin, a także do mięs z grilla. Polecam! składniki 300 g pieczonych, octowych ziemniaków ( klik ) 1/2 szklanki pokrojonego zielonego szczypioru 1 młoda biała cebula sos: 2 łyżki
Stare Garynapracujecie się, a efekt ostateczny, czyli gotowa zapiekanka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Zapiekankę podawajcie na ciepło, polaną jogurtem lub śmietaną, posypane cukrem. Z kolei podawana za zimno, zastępuje ciasto. Posypcie ją cukrem pudrem i zajadajcie do kawy. Pamiętajcie, gotując następnym razem ryż na mleku ( a takowy również smakuje wybornie ze świeżymi truskawkami ), ugotujcie go nieco więcej. Będzie
kolorowotorcikowoWiadomo, że w upalne dni nasze kubki smakowe "domagają" się lekkich i zwiewnych potraw. Smakuje na gorąco, jak i na zimno. Składniki 3 młode marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 2 szalotki 100 g ryżu 1/2 łyżki masła klarowanego 1 pęczek koperku 50 ml mleka 1,5% sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenczęsto go robię zmieniając tylko owoce. Zamiast owoców wystarczy dodać kakao i będzie budyń czekoladowy. Deser robi się szybko a smakuje wybornie, idealny deser na lato. Można podawać na zimno i ciepło, polecam. Budyń wiśniowo - ryżowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniednie ułożyć połowę owoców, wylać masę, na wierzchu rozłożyć pozostałe owoce. Piec w 180 st. C. przez 35-40 minut, aż masa się zetnie. Podawać na ciepło lub zimno, polane miodem. Smacznego! Drugie duńskie lato , jak nazwaliśmy z C. ostatnie upalne dni, nadal trwa. Pełnia szczęścia
Pożeraczka, czyli raz adobrzepołówce bakłażana ułożyć po dwa plastry mozzarelli. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 20-25 minut az ser sie rozpuści, 180 C funkcja termoobieg. Podawać na ciepło ale na zimno też są smaczne
Monia miesza i gotujeTruskawki są smaczne na ciepło i na zimno. Jednym z moich ulubionych deserów na ciepło jest crumble z truskawkami, czyli truskawki pod warstwą kruszonki. Podane z cytrynowym jogurtem smakują lepiej niż najlepsze knedle z truskawkami! Kruszonkę można wzbogacić np. płatkami migdałów, a jogurt cytrynowy wymieszać z posiekaną świeżą miętą, będzie pysznie i zaskakująco! Chrupiący wierzch, gorące truskawki i zimny jogurt
Moja smaczna kuchniasmażone w głębokim tłuszczu w panierce z bułki tartej . Pewnym jest ,że w pubach w Szkocji i Anglii dostaniemy je bez problemu jako lokalne, piwne przekąski , zwyczajowo podawane na zimno . Nam smakowały także na gorąco i to nawet bardziej , a polane ciepłym sosem koperkowo- musztardowym były palce lizać Polecam to ciekawa i niezwykle smaczna potrawa , odmienna od naszej polskiej kuchni
Ogrodnik w podróży