pieczarek, delikatnego sera mozzarella, czarnych oliwek i pasty z suszonych pomidorów. Uwielbiam go za łatwość w przygotowaniu i wspaniały smak, idealna propozycja zarówno na ciepło jak i na zimno, do zabrania ze sobą na piknik, smakuje wyśmienicie! Dziękuję marce OLE! za nadesłane produkty z których mogłam to danie wyczarować. Składniki: Ciasto: 50 dag mąki pszennej+do podsypania
Wanilia i Kardamonmuffinka :) i właśnie tak spróbuję kolejnym razem -z muffinką :) Z przepisu wychodzą dwie większe lub 3 średnie porcje. Uwaga! Krem jest pyszny nie tylko na ciepło, ale też na zimno! Dlatego z powodzeniem może być zabrany w słoiku do pracy, na uczelnię lub... na piknik :) Ja aktualnie nie pracuję zawodowo (obecnie mój zawód to podwójna MAMA), ale gdy wrócę
Kolorowy Przepisownikoleju lnianego. Olej rydzowy jest niezwykle aromatyczny i ma charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Idealnie nadaje się do sałatek (stosuje się go na zimno) i doskonale komponuje się ze śledziami. Poniżej przedstawiam własną wersję śledzi, które są pyszne, a w moim domu znikają ekspresowo. Możecie zwiększyć proporcje, bo ja lubię przyrządzać potrawy częściej
Di gotujewiem jak Wy, ale ja w upały lubię wypić kawę, taką na zimno np. z lodami. Tym razem miałam w domu kilka bardzo dojrzałych już bananów, więc je obrałam ze skórki, zawinęłam w folię spożywczą i włożyłam na jakieś 30 minut do zamrażalnika. W międzyczasie przygotowałam kawę. Kawa z bananem bardziej smakowała jak koktajl, ale pyszna była :)) Ja dałam
kruche babeczkiChłodek niezły mamy, no nie :)) Wiem, wiem, zimno trochę, ale jest czym pooddychać, co mnie cieszy :) Teraz troszkę o naleśnikach, które to ostatnio chodziły za mną. Takie z jabłkami i cynamonem, a że miałam mąkę z amarantusa, to postanowiłam, że zrobię z nią. Ma charakterystyczny smak, więc dodałam do ciasta troszkę cynamonu, ksylitolu i 4 łyżki mąki
kruche babeczkiZostało mi kilka składników z naleśników, które robiłam dzień wcześniej, więc zrobiłam troszkę podobnie, ale wyszło smakowo całkiem inaczej ;)) Teraz zimno, więc wyjście specjalnie do sklepu odpada brrrr. Tylko kocyk, gorąco herbatka lub kawka i tak najlepiej ;)) Tak na szybko udało mi się stworzyć ryż Britta biały, do tego kurczak, mój
kruche babeczkizimno mi jakoś dzisiaj :( Pogoda tylko do spania nastraja, przynajmniej mnie. Takiej nie lubię bo jest szaro, buro i ponuro, ale cóż byle do wiosny ;)) Co do jedzonka, to tym razem pełnoziarniste papardelle z łososiem, czerwona cebulka, czosnek,suszony pomidor, łosoś, brokuł, serek mascarpone i dużo płatków migdałów. Pyszne było, smakowało wszystkim, więc zadowolona jestem :)) Życzę Wam miłego dnia :)) Składniki
kruche babeczkiprzyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi, czubryca zielona, bądź zbliżona co niej mieszanka ziół ok. 5 ząbków czosnku liście laurowe ok. 1 litr oleju rzepakowego (u mnie nierafinowany, tłoczony na zimno) woda umyty, wyparzony pojemnik np. po ketchupie bądź rękaw cukierniczy lateksowe rękawiczki Wykonanie: Papryczki oczyszczamy z gniazd nasiennych, odcinając główkę i delikatnie wydrążając środek nożem. Zdecydowanie przy takiej ilości polecam
gutfutciebie tylko) tort dla dziecka, na wszystko inne masz już niewiele czasu. A marynatę robi się szybko i smak kurczaka jest wyborny, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki na marynatę (do ok. 20 udek. Proporcje należy odpowiednio zmniejszyć/zwiększyć, w zależności od ilości udek) 250 ml płynnego miodu naturalnego słoiczek musztardy dijon (ok. 180 g) 6 łyżek
gutfutUłożyć na talerzu, na wierzch nałożyć fenkuł z porem i czosnkiem. Całość posypać natką pietruszki i drobno pokrojonymi orzechami włoskimi (opcjonalnie). Smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno! Moje smaki
gutfutsmaku. Składniki na słoik ok. 250 ml: 100g rukoli 80g pestek słonecznika (to wersja tańsza, jeśli pragniecie droższej wybierzcie orzechy piniowe bądź orzechy nerkowca) 80ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, bądź oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 20 g sera carskiego twardego długodojrzewającego (u mnie wciąż to rodzimy zamiennik parmezanu) sól i pieprz do smaku
gutfutliście były miękkie, czyli jarmuż nie był przejrzały 70 g orzechów włoskich 20 g sera carskiego twardego, długodojrzewającego 1-2 ząbki czosnku 120 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno lub oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż dokładnie umyć, oderwać miękkie liście od łodyg. Orzechy włoskie delikatnie podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do blendera (bądź thermomixa
gutfutnami, mam dziś zatem dla Was świetną propozycję na obiad, grill, piknik czy przyjęcie na świeżym powietrzu. Łatwą i prostą do wykonania sałatkę z młodych ziemniaków, pyszną zarówno na zimno jak i ciepło. Świetnie smakuje z maślanką lub kefirem, stanowi też ciekawą propozycję również dla osób na diecie bezglutenowej. Do jej wykonania wybierzcie najlepiej malutkie ziemniaczki "orzeszki" :) - moim zdaniem
Garniec MagalieUkładamy plasterki awokado i poszatkowaną cebulkę. Dodajemy kawałki kurczaka i fetę. Przygotowujemy sos do naszej sałatki z oliwy z oliwek, świeżo wyciśniętego soku z cytryny, odrobina soli. Podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Jeżeli chcielibyście przypiąć ten przepis na Pintereście, przygotowałam dla Was serię pinów. 11 total views, 11 views today Tweetnij The post Sałatka kurczak, awokado
MODA NA BIOmojej rodziny. Używam go z reguły do deserów i dżemów. W tym daniu wykorzystałam go do przygotowania salsy. Połączyłam go ze świeżym ogórkiem, miętą, czerwoną cebulą i tłoczonym na zimno olejem z pestek dyni. W efekcie uzyskałam pyszny, orzeźwiający sos, który idealnie pasował zarówno do delikatnych białych szparagów jak równie delikatnego mięsa pstrąga.” Czytaj więcej
Wiem co jem