na zimno - 10906 przepisów (strona:260/728)

Empanadas z pieczarkami i oliwkami 158

pieczarek, delikatnego sera mozzarella, czarnych oliwek i pasty z suszonych pomidorów. Uwielbiam go za łatwość w przygotowaniu i wspaniały smak, idealna propozycja zarówno na ciepło jak i na zimno, do zabrania ze sobą na piknik, smakuje wyśmienicie! Dziękuję marce OLE!  za nadesłane produkty z których mogłam to danie wyczarować. Składniki: Ciasto: 50 dag mąki pszennej+do podsypania

Wanilia i Kardamon
Zupa-krem z białych szparagów 131

muffinka :) i właśnie tak spróbuję kolejnym razem -z muffinką :) Z przepisu wychodzą dwie większe lub 3 średnie porcje. Uwaga! Krem jest pyszny nie tylko na ciepło, ale też na zimno! Dlatego z powodzeniem może być zabrany w słoiku do pracy, na uczelnię lub... na piknik :) Ja aktualnie nie pracuję zawodowo (obecnie mój zawód to podwójna MAMA), ale gdy wrócę

Kolorowy Przepisownik
Śledzie z musztardą i olejem rydzowym (ziołowo-korzenne) 195

oleju lnianego. Olej rydzowy jest niezwykle aromatyczny i ma charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Idealnie nadaje się do sałatek (stosuje się go na zimno) i doskonale komponuje się ze śledziami. Poniżej przedstawiam własną wersję śledzi, które są pyszne, a w moim domu znikają ekspresowo. Możecie zwiększyć proporcje, bo ja lubię przyrządzać potrawy częściej

Di gotuje
Kawa bananowa na zimno 169

wiem jak Wy, ale ja w upały lubię wypić kawę, taką na zimno np. z lodami. Tym razem miałam w domu kilka bardzo dojrzałych już bananów, więc je obrałam ze skórki, zawinęłam w folię spożywczą i włożyłam na jakieś 30 minut do zamrażalnika. W międzyczasie przygotowałam kawę. Kawa z bananem bardziej smakowała jak koktajl, ale pyszna była :)) Ja dałam

kruche babeczki
Naleśniki amarantusowe z jabłkami i cynamonem 121

Chłodek niezły mamy, no nie :)) Wiem, wiem, zimno trochę, ale jest czym pooddychać, co mnie cieszy :) Teraz troszkę o naleśnikach, które to ostatnio chodziły za mną. Takie  z jabłkami i cynamonem, a że miałam mąkę z amarantusa, to postanowiłam, że zrobię z nią. Ma charakterystyczny smak, więc dodałam do ciasta troszkę cynamonu, ksylitolu i 4 łyżki mąki

kruche babeczki
Ryż z kurczakiem, warzywami i serkiem mascarpone 131

Zostało mi kilka składników z naleśników, które robiłam dzień wcześniej, więc zrobiłam troszkę podobnie, ale wyszło smakowo całkiem inaczej ;)) Teraz zimno, więc wyjście specjalnie do sklepu odpada brrrr. Tylko kocyk, gorąco herbatka lub kawka i tak najlepiej ;)) Tak na szybko udało mi się stworzyć ryż Britta biały, do tego kurczak, mój

kruche babeczki
Papardelle pełnoziarniste z łososiem, brokułem, migdałami i mascarpone 194

zimno mi jakoś dzisiaj :( Pogoda tylko do spania nastraja, przynajmniej mnie. Takiej nie lubię bo jest szaro, buro i ponuro, ale cóż byle do wiosny ;)) Co do jedzonka, to tym razem pełnoziarniste papardelle z łososiem, czerwona cebulka, czosnek,suszony pomidor, łosoś, brokuł, serek mascarpone i dużo płatków migdałów. Pyszne było, smakowało wszystkim, więc zadowolona jestem :)) Życzę Wam miłego dnia :)) Składniki

kruche babeczki
Domowe antipasti, czyli papryczki nadziane 241

przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi, czubryca zielona, bądź zbliżona co niej mieszanka ziół ok. 5 ząbków czosnku liście laurowe ok. 1 litr oleju rzepakowego (u mnie nierafinowany, tłoczony na zimno) woda umyty, wyparzony pojemnik np. po ketchupie bądź rękaw cukierniczy lateksowe rękawiczki Wykonanie: Papryczki oczyszczamy z gniazd nasiennych, odcinając główkę i delikatnie wydrążając środek nożem. Zdecydowanie przy takiej ilości polecam

gutfut
Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 205

ciebie tylko) tort dla dziecka, na wszystko inne masz już niewiele czasu. A marynatę robi się szybko i smak kurczaka jest wyborny, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki na marynatę (do ok. 20 udek. Proporcje należy odpowiednio zmniejszyć/zwiększyć, w zależności od ilości udek) 250 ml płynnego miodu naturalnego słoiczek musztardy dijon (ok. 180 g) 6 łyżek

gutfut
Makaron ryżowy z fenkułem i porem 153

Ułożyć na talerzu, na wierzch nałożyć fenkuł z porem i czosnkiem. Całość posypać natką pietruszki i drobno pokrojonymi orzechami włoskimi (opcjonalnie). Smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno! Moje smaki

gutfut
Pesto z rukoli 135

smaku. Składniki na słoik ok. 250 ml: 100g rukoli 80g pestek słonecznika (to wersja tańsza, jeśli pragniecie droższej wybierzcie orzechy piniowe bądź orzechy nerkowca) 80ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, bądź oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 20 g sera carskiego twardego długodojrzewającego (u mnie wciąż to rodzimy zamiennik parmezanu) sól i pieprz do smaku

gutfut
Pesto z jarmużu 142

liście były miękkie, czyli jarmuż nie był przejrzały 70 g orzechów włoskich 20 g sera carskiego twardego, długodojrzewającego 1-2 ząbki czosnku 120 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno lub oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż dokładnie umyć, oderwać miękkie liście od łodyg. Orzechy włoskie delikatnie podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do blendera (bądź thermomixa

gutfut
Śródziemnomorska sałatka z młodych ziemniaków 176

nami, mam dziś zatem dla Was świetną propozycję na obiad, grill, piknik czy przyjęcie na świeżym powietrzu. Łatwą i prostą do wykonania sałatkę z młodych ziemniaków, pyszną zarówno na zimno jak i ciepło. Świetnie smakuje z maślanką lub kefirem, stanowi też ciekawą propozycję również dla osób na diecie bezglutenowej.  Do jej wykonania wybierzcie najlepiej malutkie ziemniaczki "orzeszki" :) - moim zdaniem

Garniec Magalie
Sałatka kurczak, awokado, feta. 210

Układamy plasterki awokado i poszatkowaną cebulkę. Dodajemy kawałki kurczaka i fetę. Przygotowujemy sos do naszej sałatki z oliwy z oliwek, świeżo wyciśniętego soku z cytryny, odrobina soli. Podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Jeżeli chcielibyście przypiąć ten przepis na Pintereście, przygotowałam dla Was serię pinów. 11 total views, 11 views today Tweetnij The post Sałatka kurczak, awokado

MODA NA BIO
Pstrąg łososiowy z salsą rabarbarową i białymi szparagami 143

mojej rodziny. Używam go z reguły do deserów i dżemów. W tym daniu wykorzystałam go do przygotowania salsy. Połączyłam go ze świeżym ogórkiem, miętą, czerwoną cebulą i tłoczonym na zimno olejem z pestek dyni. W efekcie uzyskałam pyszny, orzeźwiający sos, który idealnie pasował zarówno do delikatnych białych szparagów jak równie delikatnego mięsa pstrąga.” Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania