na zimno - 10906 przepisów (strona:260/728)

Filolożkowy Zestaw Obiadowy II 120

tymiankiem, cząbrem. 6. Dorzucamy pieczarki i marchewkę. Doprawiamy kminkiem. Gdyby warzywa okazały się niedostatecznie przyprawione, dodajemy przyprawy w kolejności: pieprz ziołowy, pieprz czarny, kolendra, sól, vegeta, szczypta bazylii lub zimna woda, majeranek, tymianek, cząber, kminek. Dusimy całość pod przykryciem 15-20 minut. Kasza gryczana - gotujemy ją wg przepisu na opakowaniu. Kotlet z piersi kurczaka 2 piersi z kurczaka - myjemy, rozcinamy

Kuchnia smaków
Przetwór pomidorowy 3 w 1:) 113

makaronu - niech będzie. Angaż nr. 2: rozcieńczony - jako danie główne, czyli zupa pomidorowa z ryżem , żeby sobie życie urozmaicić;) Rola pierwszoplanowa w kuchni hiszpańskiej : gazpacho - na zimno z kostkami lodu i grzankami . Podaję Wam przepis na "Przetwór Pomidorowy" 3 w 1:) fot. Izabela Magdalena 4 kg pomidorów - sparzyć, obrać i pokroić w ćwiartki 1/2 szklanki oleju 1 kg cebuli - pokroić

Kuchnia smaków
Przekładaniec z galaretką 137

wymieszać, co by się totalnie rozpuściły. Jeśli chcecie, żeby galaretka szybciej się "ścięła" rozpuśćcie ją w metalowym garnuszku.  Kiedy galaretka będzie już w początkowych etapach "ścinania" i będzie zimna, wlewamy ją stopniowo do kremówki, cały czas miksując.  Tak powstałą masę wylewamy na pierwszą część biszkoptu. Przykrywamy drugą połówką. Wierzch: truskawki/ananasy/porzeczka etc. 2 galaretki truskawkowe lub z owoców leśnych

Kuchnia smaków
Rolada szpinakowo - łososiowa 123

okazji wbijam do Frau na roladę ;) Składniki - 1/2 kg szpinaku mrożonego - 1 łyżka masła - 4 jaja - czosnek - 2 łyżki mąki - sól, pieprz - 100-200 g łososia wędzonego  na zimno - opakowanie fety - trochę białego serka typu almette naturalny - 2 łyżki śmietany lub jogurtu Rolowanie: Szpinak mrożony wrzucić z masłem na patelnię. Podusić pod przykryciem. Dodać przeciśnięty czosnek , przyprawy i jeszcze

Kuchnia smaków
Limo - limo - limonade! 125

końcu. W pełnym rozkwicie. Limo - limo - limonada! Dobra ona. I to jak! A zatem robimy :) Oczywiście robiąc ten cudny napój możecie uwzględnić dwie jego wersje: - na ciepło - na zimno (z kostkami lodu) 2 łyżeczki cukru zalewamy gorącą wodą (1/4 szklanki) i rozpuszczamy.  Dolewamy 3/4 szklanki zimnej bądź gorącej wody.  Następnie dorzucić należy kilka półplasterków cytryny,  pomarańczy

Kuchnia smaków
Tortille - przekąska na zimno na imprezę lub piknik 3388

proste :) Radości życia Wam Kochani życzymy. A na piknik polecamy tortille ;) Tortille - małe co nieco na wielkie wyprawy www.kuchniasmakow.blogspot.com 4 tortille pszenne 4 plasterki wędliny lub łososia wędzonego na zimno 4 plasterki sera żółtego serek chrzanowy lub serek borowikowy 4 liście sałaty 1 pomidor trochę majonezu sól, pieprz Placek tortilli smarujemy cienko serkiem chrzanowym - cały.  Na środku wydzielamy pasek

Kuchnia smaków
Zupa MŁODZIANKA 178

lepiej wyszukać targowe stoisko gdzie oferują warzywa od małych dostawców,  często prywatnych. Prostota tej zupy to jej największa zaleta, możemy ją podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Zapraszam do wypróbowania! Dla 4 osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 młody seler (z liśćmi) 1 pęczek młodej marchwi (bez liści) 2 młode korzenie pietruszki (z liśćmi) 1 pęczek

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z pieczonych octowych ziemniaków 184

więcej ( o 0,5 kg). Sałatka jest bardzo wyrazista, a jak już mamy gotowe ziemniaki, jej przygotowanie zajmie nam parę minut. Jest dobrym dodatkiem i do mięs na zimno i do wędlin, a także do mięs z grilla. Polecam! składniki 300 g pieczonych, octowych ziemniaków (  klik  ) 1/2 szklanki pokrojonego zielonego szczypioru 1 młoda biała cebula sos: 2 łyżki

Stare Gary
Ryżowa zapiekanka z truskawkami 340

napracujecie się, a efekt ostateczny, czyli gotowa zapiekanka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Zapiekankę podawajcie na ciepło, polaną jogurtem lub śmietaną, posypane cukrem. Z kolei podawana za zimno, zastępuje ciasto. Posypcie ją cukrem pudrem i zajadajcie do kawy. Pamiętajcie, gotując następnym razem ryż na mleku ( a takowy również smakuje wybornie ze świeżymi truskawkami ), ugotujcie go nieco więcej. Będzie

kolorowotorcikowo
Lekka zupa koperkowa 779

Wiadomo, że w upalne dni nasze kubki smakowe "domagają" się lekkich i zwiewnych potraw. Smakuje na gorąco, jak i na zimno.   Składniki 3 młode marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 2 szalotki 100 g ryżu 1/2 łyżki masła klarowanego 1 pęczek koperku 50 ml mleka 1,5% sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Budyń wiśniowo - ryżowy 150

często go robię zmieniając tylko owoce. Zamiast owoców wystarczy dodać kakao i będzie budyń czekoladowy. Deser robi się szybko a smakuje wybornie, idealny deser na lato. Można podawać na zimno i ciepło, polecam. Budyń wiśniowo - ryżowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Flan z kaszy jaglanej, czyli co na podwieczorek? 147

dnie ułożyć połowę owoców, wylać masę, na wierzchu rozłożyć pozostałe owoce. Piec w 180 st. C. przez 35-40 minut, aż masa się zetnie. Podawać na ciepło lub zimno, polane miodem. Smacznego! Drugie duńskie lato , jak nazwaliśmy z C. ostatnie upalne dni, nadal trwa. Pełnia szczęścia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur 156

połówce bakłażana ułożyć po dwa plastry mozzarelli. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 20-25 minut az ser sie rozpuści, 180 C funkcja termoobieg. Podawać na ciepło ale na zimno też są smaczne

Monia miesza i gotuje
Crumble z truskawkami 76

Truskawki są smaczne na ciepło i na zimno. Jednym z moich ulubionych deserów na ciepło jest crumble z truskawkami, czyli truskawki pod warstwą kruszonki. Podane z cytrynowym jogurtem smakują lepiej niż najlepsze knedle z truskawkami! Kruszonkę można wzbogacić np. płatkami migdałów, a jogurt cytrynowy wymieszać z posiekaną świeżą miętą, będzie pysznie i zaskakująco! Chrupiący wierzch, gorące truskawki i zimny jogurt

Moja smaczna kuchnia
Szkockie jaja 183

smażone w głębokim tłuszczu w panierce z bułki tartej . Pewnym jest ,że w pubach w Szkocji i Anglii dostaniemy je bez problemu jako lokalne, piwne przekąski , zwyczajowo podawane na zimno . Nam smakowały także na gorąco i to nawet bardziej , a polane ciepłym sosem koperkowo- musztardowym były palce lizać Polecam to ciekawa i niezwykle smaczna potrawa , odmienna od naszej polskiej kuchni

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania