gotować na wolnym ogniu 15 minut, aż ziemniaki staną się miękkie. Zmiksować lub zblendować. Dodać śmietankę, doprawić szczyptą gałki muszkatałowej. Już nie gotować. Doprawić do smaku. Doskonała na zimno i na ciepło. Podawać z posiekanymi liśćmi lubczyku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jeszcze minutę, dwie dociskam, aby kolejny placek także spiekł się na chrupiąco. Gotowe tortille zdejmuję i kroję ostrym nożem na 6-8 trójkątów. Można jeść na gorąco lub zimno, maczając w dowolnym sosie. My nasz tworzymy mieszając do połączenia wymienione wyżej składniki. Ot i wszystko, szybko, prosto, smacznie. Dziękuję Nigello! #tortille #przekąski #kolacja #itbmtt
I tu będę miała takie tewypróbować. Widzę, że nie tylko ja darzę ją entuzjazmem, bo jednogłośnie stała się Waszym wyborem w czerwcowym Gotowaniu za Głosowanie. Ps. Taka owsianka znakomicie smakuje na ciepło i zimno. Możemy także spokojnie zabrać ją ze sobą do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 1 porcję: 100 g sera białego twarogowego (u mnie półtłusty) ½ szklanki płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych
Fabryka pomysłównajlepiej na całą noc, rano gołąbki można wyjąć bez "rozwalania się" w całości można je podać z sosem pomidorowym, lub innym, my lubimy je jeść takie do pieczywa na zimno..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzez całej masie mięsnej. Napełniamy ściśle jelita wieprzowe i odkręcamy kiełbaski na odcinki około 12-15 cm. Taka kiełbaska doskonale nadaje się do parzenia i jedzenia na gorąco,na zimno krojona do kanapek i równie smacznie smakuje z grilla.Polecam SMACZNEGO. Ps. Są pytania czy można taką kiełbasę wędzić owszem można ale do wędzenia nie dajemy już soli wędzonej
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.pieprzem, solą morską oraz pestkami dyni. Pieczemy pod przykryciem ok 70 minut (wbity nóż ma bez problemu wyjść) w temp 180st C. Podajemy na ciepło do obiadu lub na zimno do chleba
Kuchnia w czekoladzierozgotować znajdujących się w zupie warzyw . Inaczej straciłyby one swój ładny zielony kolor oraz kształt. Zdradzę Wam też pewien sekret - tak naprawdę zupa ze zdjęcia jest zimna! Zdjęcia robiłam rano, wcale jej od razu potem nie jedliśmy, więc nie miałam potrzeby jej podgrzewać. Zupa jest na bulionie warzywnym i ma w sobie mało tłuszczu, dlatego mogłam sobie
Chilli Czosnek i OliwaSezon truskawkowy cały czas trwa i dlatego mam dla Was kolejne ciasto z truskawkami bez pieczenia. Delikatna pianka truskawkowa na spodzie z biszkoptów. Uwielbiam w upały takie ciasta na zimno z dodatkiem owoców i galaretki. Może i Wy skusicie się na takie pyszności i skorzystacie z mojego przepisu. Truskawki można zastapić malinami i będzie również bardzo smaczne. Składniki
O kuchni z uczuciemrodzajów czekolady: gorzkiej, mlecznej i białej. Masę serową dzieli się na trzy równe części i do każdej dodaje odpowiedni rodzaj czekolady. W ten sposób otrzymujemy potrójnie czekoladowy serniczek na zimno. Polecam! Składniki: (na tortownice o średnicy ok. 18-20 cm) Spód: 130 g herbatników kakaowych 70 g masła, stopionego Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego
Nastoletnie Wypiekaniebazylią. Dresingiem będzie oliwa z naczynia żaroodpornego, która dodatkowo ma przepiękny posmak czosnku i rozmarynu. skrapiamy sałatkę i podajemy na ciepło. - Sałatkę można spożywać na ciepło lub na zimno Gotowe! Można się zajadać i oblizywać palce! Przepis na Wakacyjną Sałatkę Polaka zgłaszam do konkursu z marką Bonduelle
SMYKWKUCHNISmak mnie pozytywnie zaskoczył. Tak bardzo mi posmakował shake jaglany z truskawkami, że zrobiłam go dzisiaj ponownie na śniadanie! Bardzo syty, owocowy, z powodzeniem zastąpi tradycyjnie śniadanie, doskonały na zimno. Przepyszny! Zachęcam do wypróbowania! Zamiast truskawek można dodać inne, ulubione owoce, ale póki trwa sezon na truskawki, trzeba z niego korzystać, po kolejny dopiero za rok! Jaglany shake z truskawkami
Moja smaczna kuchniachyba nasze ukochane połączenie smakowe - polecamy! :) Ale placki smakują świetnie z konfiturą, marmoladą, dżemem, owocami, miodem, cukrem pudrem, a także bez żadnych dodatków. Są naprawdę smaczne, także na zimno. Tylko od Waszych upodobań zależy z czym je podacie, na pewno i tak będą pyszne
Cooking Monsterwystarczy, że włożycie je na ok. 1 minutę do miseczki z ciepłą wodą. Po tym czasie jajka są gotowe do użycia. Uważajcie jednak, by woda nie była gorąca, bo zimna skorupka przy kontakcie z wrzątkiem może pęknąć! Pieczenie: Temperatura - 180ºC z dolną i górną grzałką (jeśli ciasto przypiecze się z góry, to wyłączcie górną grzałkę) Czas
Cooking Monstergrafiku W naszym przypadku jadłospisy są dopasowywane w taki sposób, by przygotowywane przeze mnie potrawy mogły zostać zabrane przez Dominika do pracy i smakowały dobrze nawet na zimno. Dlatego najczęściej na dzień przed 12-godzinną zmianą Dominika, przygotowuję potrawy z ryżu, makaronu i inne, które można zabrać w pudełeczku i zjeść poza domem. 2. Menu dopasujcie do swojego kalendarza
Cooking Monsterposypuję lekko serem na górze. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25-30 minut Roladki powinny ładnie wyrosnąć i się zarumienić. Świetnie smakują jeszcze ciepłe, ale sprawdzą się także jako zimna przekąska. Ja swoje polałam ketchupem, ale można także przyrządzić do nich sos czosnkowy i sałatkę. Jest pysznie
Cooking Monster