na zimno - 10906 przepisów (strona:265/728)

Kasza jaglana z owocami i gorzką czekoladą 173

Dziś mam dla was propozycje śniadania, czyli  kaszę jaglaną z owocami i gorzką czekoladą. Dobre na zimno jak i na ciepło.   SKŁADNIKI:  2porcje 1/2 szklanki kaszy jaglanej  1 gruszka 1/2 jabłka 1 banan 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego Gorzka czekolada PRZYGOTOWANIE: Namoczyłam na noc kaszę jaglaną ( 1/2 szklanki kaszy - 1 szklanka wody). Ugotowałam kasze według

Misz-masz by Domi
Zupa z botwinki – młodych buraczków 119

buraki. Taka jest właśnie zupa z botwinki. Nie potrzeba specjalnych umiejętności, aby cieszyć się jej smakiem. Zupę można podawać w dwóch lub więcej wariantach. Na ciepło i na zimno, na ostro i normalnie – dla każdego coś dobrego. U nas w wersji ostrzejszej z czosnkiem. Ja pamiętam zupę z botwinki z dzieciństwa. Nie lubiłam jej, bo rodzice podawali ją zwykle

Mieszam w Garnku
Truskawkowiec na cieście francuskim 135

Coś u mnie ostatnio dużo ciast takich na zimno, ala serników czy pianek. Szukam po prostu idealnego przepisu. Dzisiaj będzie truskawkowiec na francuskim cieście. Pyszny, lekki i słodki. Czyli najlepszy! Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 2 łyżki cukru trzcinowego  * 3 galaretki truskawkowe * 300g świeżych truskawek * 300g serka homogenizowanego  Przygotowanie : Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wystudzić i zmiksować

Magiczne Życie Marty
Risotto na słodko z dynią i ananasem 125

Naszło mnie na słodki obiad. Danie idealne na ciepło i na zimno, jako deser i danie gównie, z talerza i z pudełka w pracy. Składniki na 4 porcje: wartość odżywcza dla 1 porcji: 415 kcal/9 g białka/69 g węglowodanów/13 g tłuszczu około 1 kg obranej i pokrojonej w kostkę dyni 1 ananas 200 ml mleka kokosowego łyżka cynamonu

greenscarf
Dip czosnkowy 140

czosnkowy to idealny dodatek do każdego rodzaju mięsa: do pałeczek kurczaka, skrzydełak, kiełbas a nawet szaszłyków. Do mięs podawanych na ciepło jak i na zimno. Idealnie pasuje też do warzyw surowych lub zapiekanych na grillu lub na patelni domowej, czy też zapiekane w piekarniku. Dip ten będzie też pasował do kanapek z wędliną, serem, warzywami […] The post Dip czosnkowy

Magiczny Garnek
szaszłyki bałkańskie 219

mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki papryki czerwonej, mielonej 1 pęczek pietruszki sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżeczka cząbru dodatkowo: olej do posmarowania kratki grillowej patyczki do szaszłyków zimna woda do namoczenia patyczków sos tzatziki do podania wykonanie: Patyczki do szaszłyków wkładamy do zimnej wody i moczymy przez kilka minut. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. listki pietruszki również

Domowy Smak Jedzenia
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 176

płatów nori Zalewa do ryżu 40 ml gorącej wody 40 ml octu ryżowego 20 g cukru 2/3 łyżeczki soli Dodatki: 200 g łososia (u nas wędzonego na zimno) 200 g świeżego szpinaku 200 g pieczarek (u nas brązowe i portobello) 4 jajka sadzone (usmażone z obydwu stron) 2 duże marchewki 4 zielone szparagi ugotowane 1/2 cebuli 3 dymki 4 ząbków

SzczyptaSmaQ
Babeczki pizzowe 985

oprószyć przyprawą do pizzy. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 25 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 12 babeczek. Szklanka = 250 ml. Źródło przepisu:  Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Tagliatelle z cukinii ze szparagami i szpinakiem 169

Danie to, mimo iż jest bardzo niskokaloryczne jest sycące, przez dużą zawartość błonnika i wody. Jest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest szczypta soli. Idealne na ciepło i na zimno. Śmiało można dodać do niego makaron, ryż cz też kaszę. Resztę zabiorę ze sobą jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 3 porcje: wartość odżywcza 1 z 3 porcji

greenscarf
Sernik na zimno z truskawkami i bananami 175

Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję na sernik na zimno- tym razem każdy może ukroić sobie z ulubionym owocem- truskawkami lub bananami :) Taki sernik zajmuje trochę więcej czasu, bo najpierw musi stężeć masa sernikowa, później jeden kolor galaretki i dopiero drugi kolor, ale chyba warto ;) Tym bardziej, że w trakcie można zrobić wiele innych rzeczy ;) Składniki: 500 g serka 'Mój

Aga w kuchni
gulasz z szynki "po węgiersku" z kaszą gryczaną... 154

płynie - do smaku, woda 4 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek, kasza gryczana 2 woreczki, surówka - jaką lubisz, maślanka - zimna szynkę pokroić na średniej wielkości kostki, obsypać mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso, dodać pokrojoną cebulę wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut do miękkiego mięsa wsypać warzywa mrożone

W Mojej Kuchni Lubię
Shake waniliowo - kawowy 123

Shake to napój z mleka, podawany na zimno z lodami, koktajl mleczny. Wczoraj po raz pierwszy przygotowałam ten popularny napój, z dodatkiem lodów waniliowych, kawowych i orzechowych. Wyszedł bardzo smaczny, a na wierzchu powstała apetyczna pianka mleczno - lodowa. Dla wzmocnienia smaku dodałam nieco kawy rozpuszczalnej. Do tego napoju można dodać ziarenka z laski wanilii, dla podkreślenia smaku, będzie jeszcze smaczniejszy

Moja smaczna kuchnia
Łosoś z aromatycznymi truskawkami w zredukowanym balsamiko 209

talerzu zieleninke i od razu po zdjęciu z patelni łososia. Truskawki rozłożyć na łososiu i polać zredukowanym octem balsamicznym. Podawać od razu Truskawki można do łososia dodać na zimno, ale można je przed wyłożeniem na talerz krótko podgrzać w mikrofalówce. Będą ciut bardziej kremowe. Wtedy dopiero polać zredukowanym octem balsamicznym. Nie podgrzewałam truskawek w samym occie balsamicznym podczas redukowania

Sztuka gotowania w/g Samiry
Konkurs Tygodnika Zamojskiego - dania i desery z serem białym 149

ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski oraz Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie

Ciastka - domowe słodkości
Cytrynowe spaghetti z pieczarkami i tymiankiem 211

makaronu, posiekaną natkę pietruszki, pieprz oraz płatki drożdżowe i jeszcze raz wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą. Przełóż na talerze i podawaj. Danie to również bardzo dobrze smakuje na zimno.  2 porcje

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania