na zimno - 10906 przepisów (strona:265/728)

Domowe antipasti, czyli papryczki nadziane 219

przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi, czubryca zielona, bądź zbliżona co niej mieszanka ziół ok. 5 ząbków czosnku liście laurowe ok. 1 litr oleju rzepakowego (u mnie nierafinowany, tłoczony na zimno) woda umyty, wyparzony pojemnik np. po ketchupie bądź rękaw cukierniczy lateksowe rękawiczki Wykonanie: Papryczki oczyszczamy z gniazd nasiennych, odcinając główkę i delikatnie wydrążając środek nożem. Zdecydowanie przy takiej ilości polecam

gutfut
Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 187

ciebie tylko) tort dla dziecka, na wszystko inne masz już niewiele czasu. A marynatę robi się szybko i smak kurczaka jest wyborny, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki na marynatę (do ok. 20 udek. Proporcje należy odpowiednio zmniejszyć/zwiększyć, w zależności od ilości udek) 250 ml płynnego miodu naturalnego słoiczek musztardy dijon (ok. 180 g) 6 łyżek

gutfut
Makaron ryżowy z fenkułem i porem 135

Ułożyć na talerzu, na wierzch nałożyć fenkuł z porem i czosnkiem. Całość posypać natką pietruszki i drobno pokrojonymi orzechami włoskimi (opcjonalnie). Smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno! Moje smaki

gutfut
Pesto z rukoli 116

smaku. Składniki na słoik ok. 250 ml: 100g rukoli 80g pestek słonecznika (to wersja tańsza, jeśli pragniecie droższej wybierzcie orzechy piniowe bądź orzechy nerkowca) 80ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, bądź oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 20 g sera carskiego twardego długodojrzewającego (u mnie wciąż to rodzimy zamiennik parmezanu) sól i pieprz do smaku

gutfut
Pesto z jarmużu 123

liście były miękkie, czyli jarmuż nie był przejrzały 70 g orzechów włoskich 20 g sera carskiego twardego, długodojrzewającego 1-2 ząbki czosnku 120 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno lub oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż dokładnie umyć, oderwać miękkie liście od łodyg. Orzechy włoskie delikatnie podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do blendera (bądź thermomixa

gutfut
Śródziemnomorska sałatka z młodych ziemniaków 164

nami, mam dziś zatem dla Was świetną propozycję na obiad, grill, piknik czy przyjęcie na świeżym powietrzu. Łatwą i prostą do wykonania sałatkę z młodych ziemniaków, pyszną zarówno na zimno jak i ciepło. Świetnie smakuje z maślanką lub kefirem, stanowi też ciekawą propozycję również dla osób na diecie bezglutenowej.  Do jej wykonania wybierzcie najlepiej malutkie ziemniaczki "orzeszki" :) - moim zdaniem

Garniec Magalie
Sałatka kurczak, awokado, feta. 182

Układamy plasterki awokado i poszatkowaną cebulkę. Dodajemy kawałki kurczaka i fetę. Przygotowujemy sos do naszej sałatki z oliwy z oliwek, świeżo wyciśniętego soku z cytryny, odrobina soli. Podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Jeżeli chcielibyście przypiąć ten przepis na Pintereście, przygotowałam dla Was serię pinów. 11 total views, 11 views today Tweetnij The post Sałatka kurczak, awokado

MODA NA BIO
Pstrąg łososiowy z salsą rabarbarową i białymi szparagami 129

mojej rodziny. Używam go z reguły do deserów i dżemów. W tym daniu wykorzystałam go do przygotowania salsy. Połączyłam go ze świeżym ogórkiem, miętą, czerwoną cebulą i tłoczonym na zimno olejem z pestek dyni. W efekcie uzyskałam pyszny, orzeźwiający sos, który idealnie pasował zarówno do delikatnych białych szparagów jak równie delikatnego mięsa pstrąga.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Pulpeciki z ciecierzycy 244

ciecierzycy gotowe w 15 minut! Nie wymagają wyszukanych składników a ich smak możemy zmieniać poprzez dodawanie różnych ziół / przypraw. Nadają się do jedzenia na ciepło jak i na zimno więc warto je zapakować do pracy. Świetnie smakują podane np. z sosem pomidorowym. SKŁADNIKI / około 12 pulpetów : 400 g ugotowanej ciecierzycy – można wykorzystać ciecierzycę z puszki. 1 cebula – około

Mohiella
Koktajl truskawkowy 97

lubiane nie tylko przez najmłodszych. Za kilka dni Dzień Matki, później Dzień Dziecka, a truskawki kojarzą mi się właśnie z dzieciństwem, najlepszymi koktajlami z truskawek, sernikami na zimno i galaretkami z owocami. Sezon na truskawki 2016 uważam za otwarty! Dzisiaj klasyk, którego na blogu nie może zabraknąć! Z truskawek można przygotować wiele różnych przepisów. Poza koktajlami i słodkimi wypiekami świetnie

Moja smaczna kuchnia
Tartaletki ze szparagami 120

dziś jeszcze jeden bardzo prosty przepis na szparagi w roli głównej. Tartaletki ze szparagami z odrobiną chili d oskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Do ich przygotowania będzie potrzebne gotowe ciasto francuskie. Tartaletki będą elegancką przekąską lub przystawką na uroczysty obiad. Tartaletki ze szparagami Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na 8 szt Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Kwiaty cukinii ze szparagami 89

zielonych szparagów, 6 - 8 kwiatów cukinii, 70 – 80 g sera typu feta, oliwa do posmarowania patelni, 100 ml skrobi kukurydzianej, 100 ml mąki pszennej, szczypta soli, woda zimna gazowana (ok. 100 ml), olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), Szparagi umyć, odłamać końce. Smażyć lub grillować na patelni wysmarowanej oliwą. Szparagi powinny być zrumienione. Gotowe szparagi drobno posiekać (ja miksuję

królestwo garów
ZUPA POMIDOROWO - PAPRYKOWA Z PESTO I ORZECHAMI WŁOSKIMI WEDŁUG KSIĄŻKI MARKA ZARĘBSKIEGO 132

piekarnika na 20-30 minut.Wyciągnijcie i przełóżcie do miski , przykryjcie talerzem i odstawcie na15 minut.Kiedy ostygnie,obierzcie je delikatnie ze skórki. Pomidory natnijcie delikatnie , sparzcie wrzątkiem ,przelejcie zimna wodą i obierzcie ze skórki .Rozgrzejcie garnek i dodajcie olej kokosowy lub inny olej tłoczony na zimno.Wrzućcie pokrojoną cebulę w piórka,posiekany rozmaryn i tymianek.Obsmażcie 2 minuty na średnim

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
VINIFOLIES 2016 i Dolina Loary 140

jednego szczepu Chenin blanc. Winnice położone są na tarasach trawertynowych zapewniający znakomity drenaż wody deszczowej. Klimat jest oceaniczny z wpływami kontynentalnymi zapewnionymi przez zbocza górskie chroniące go przed zimnem i wiatrem. W zależności od ekspozycji na słońce, każda winnica ma swój własny mikroklimat. Wpływa to na niezwykłą różnorodność win tej apelacji. Grubo krojony tatar, imbir, sos sojowy, czarny sezam

królestwo garów
Wieprzowina z Szanghaju 125

stylu tagine. Piekłem mięso, co jakiś czas smarując je marynatą, 45 minut. Gotowe mięso wyjąłem i odstawiłem, aby ostygło. Następnie pokroiłem je w poprzek włókien na paski. Podałem na zimno

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania