Dziś rozpoczynamy z przyjaciółmi sezon grillowy. :) Przy tej okazji mam dla Was interesującą propozycję kolejnej przekąski, a właściwie bardziej startera na zimno. Pomysłowe, niezwykle efektowne, kolorowe i zdrowe pierścioneczki! Zapraszam! :) Składniki (na zdjęciu te poniżej, mogą być dowolne sezonowe): ogórek świeży "wąż" marchew biała rzepa seler naciowy żółta papryka czerwona papryka Wykonanie: Do wykonania przekąski możesz użyć dowolnych warzyw
Garniec MagalieChłodnik to zupa (jak wskazuje sama nazwa) podawana na zimno popularna w wielu krajach. Jest idealna na ciepłe dni, świetnie chłodzi, jest zdrowa i możemy ją szybko zrobić, nie marnując pogody na stanie przy garach. Smakuje świetnie w towarzystwie świeżego, pełnoziarnistego chleba. SMACZNEGO! Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki Łowicz (ja nie mogłam znaleźć krojonych w sklepie więc kupiłam
Czarnawisienkaciepłym naczyniu żaroodpornym wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 minut. Gotową kaczkę kroimy w plastry. Możemy kanapki przygotować na ciepło, ale równie dobrze smakują na zimno! Bagietkę lub inne ulubione pieczywo kroimy na nieduże kromki. Skrapiamy je oliwą z oliwek. Na kilku liściach rukoli układamy plaster piersi kaczki. Na kaczkę nakładamy jeszcze trochę rukoli oraz posiekany
MarcinChefwyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pierożków dodatkowo smarujemy oliwą z oliwek. Tak przygotowane mini calzone pieczemy w 180-200 st. C Doskonale smakują na ciepło i na zimno, buon appetito
Moja smaczna kuchniakluski to bez wątpienia smak mojego dzieciństwa. Kojarzą mi się z mieszkaniem babci na Mokotowie. Kluski szare z tartych ziemniaków zawsze uwielbiałam. Lubiłam podkradać je na zimno i wcinać gdy już były zimne. U nas tradycyjnie jedzone z podsmażaną cebulką lub boczkiem. Rodzice i dziadkowie jedli zawsze do nich zsiadłe mleko. Jak chyba do większości obiadów
Mieszam w Garnkułososia. Tym razem pewne składniki zastąpiłam innymi, pewne dodałam. Pasta powstała na jajeczne wielkopiątkowe śniadanko działowe w pracy. Wyszło smacznie i delikatnie zarazem. Składniki: opakowanie łososia wędzonego na zimno (100 gram) 2 duże jaja gotowane na twardo 1/4 długiego ogórka zielonego kilka pasków papryki żółtej kilka piór cebuli czerwonej sól, pieprz łyżka duża majonezu Przygotowanie: Wszystkie składniki kroimy w drobniutką
Kuchnia po mojemuserwować na każdą okazję, na słodko i słono. Dziś serwuję tartę z łososiem i szparagami. Idealna dla dwojga. Smakuje równie dobrze na ciepło jako danie główne,jak i na zimno, jako przekąska, podwieczorek lub kolacja. Tarta ze szparagami Danie Danie główne Porcje 2 Porcje 2 Składniki 100 g mąka orkiszowa 50 g masło 2 szt jajko 1/2 pęczek szparagi
Kucharzycasposób przygotowana rolada jest miękka i soczysta. Bulion z pieczenia z dodatkiem powideł śliwkowych wykorzystałam do przygotowania aromatycznego sosu. Mięso jest idealne na ciepło jak i na zimno. Zamiast wędliny najlepiej kroić w plastry dopiero po schłodzeniu w lodówce. Mięso jest bardzo chude, dlatego trzeba się z nim delikatnie obchodzić. Ważne, by w trakcie pieczenia podlać je bulionem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ciasto można doprawić według własnego smaku. cebule (najlepiej większe) mąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki papryki
Di gotujeKrok 5 Gotową tartę wkładamy do piekarnika na około 30-45 minut, do 180 stopni. Wyjmujemy w chwili, kiedy wierzch się ładnie zrumieni. Podajemy na ciepło, a także na zimno – ja lubię delikatnie ciepłą. Zobaczcie też: Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Tarta z jabłkami na cieście francuskim function load(url, callback
Kuchnia Bazyliipierwszy dzień lata. Częstujcie się, proszę. Składniki na 4 porcje: • ok. 30 dag truskawek, • herbatniki lub biszkopty (5-6 sztuk), • 300 ml zimnego mleka, • 1 pudding na zimno o smaku waniliowym, • ziarenka z 1 laski wanilii, • 1 galaretka truskawkowa • 1-2 łyżki alkoholu (amaretto, limoncello) – można pominąć • 300 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36% + 1 łyżka cukru waniliowego Sposób
W mojej kuchninajbliżsi: Dario, Młody, Gwiazdeczka (która zrobiła mi wielką niespodziankę i nieoczekiwanie przyjechała wczoraj w nocy z kwiatami), rodzice, siostra i moja przyjaciółka. Poczęstuję ich prawdziwie letnim sernikiem: na zimno, z owocami, lekkim i pysznym. Jest doskonały na upalne letnie dni. I świetnie leczy skołatane nerwy oraz koi rozedrganą duszę. Polecam. Składniki: Spód: • 2 opakowania ciastek digestive, mogą być z czekoladą
W mojej kuchnimięsny. 7. Włożyć do środka udziec. Obłożyć plastrami cebuli. 8. Piec, w zależności od wielkości udźca, ok 2-3 godzin, do absolutnej miękkości mięsa. 9. Podawać na gorąco lub zimno. Smacznego
W mojej kuchnipowiedział mój mąż wyraźnie zaciekawiony. No to zrobiłam. Skorzystałam z pomysłu nomada79, trochę go zmodyfikowałam. Zakąska wyszła przepyszna. Świetnie smakuje na gorąco, chrupiąca, prosto z piekarnika, ale także na zimno. Nawet jeśli nie przepadacie za alkoholem, tak przygotowany chlebek znakomicie się sprawdzi się na każdej imprezie domowej i plenerowej. Koniecznie spróbujcie go zrobić. Naprawdę warto . Składniki: • 1 chleb średniej wielkości
W mojej kuchnimamy, lecz także są odpowiedzialne za prawidłowy rozwój dziecka. Tyle, w dużym skrócie, znalazłam w poradniku . A jak wykorzystać te nasiona w kuchni? Do wszelkich puddingów, żelowania potraw na zimno, zagęszczania deserów chia nadaje się świetnie. Ja proponuję Wam pierwsze kulinarne spotkanie z chia podczas przygotowania deseru malinowo-kokosowego według pomysłu Dorotus. Mam nadzieję, że polubicie chia. Warto. Nie tylko
W mojej kuchni