Korzenny warzywniak z brokułem. Pomysł na obiad lub kolację. Samodzielny posiłek lub dodatek do kaszy, mięsa, makaronu. Na ciepło lub na zimno. 1 seler, 2 buraki, 3 młode ziemniaki w łupinie, 1 mały batat, 1 średnia pietruszka. 2-3 młode marchewki, kilka rzodkiewek, 1/2 brokuła. Pierwszą część warzyw kroimy w plastry i układamy w formie warstwami. Na wierzch kładziemy różyczki
KucharzycaMusztarda - najpopularniejsza przyprawa. Czy to na kanapce, czy jako dodatek do mięsa musztarda jest niezastąpiona. Osoby dbające o linię wiedzą doskonale, że to najmniej kaloryczny sos na zimno, super dodatek poprawiający smak niemal każdego dania. Czy wiesz co kryje się w słoiczku z musztardą? Musztarda to przyprawa, której głównym składnikiem są ziarna gorczycy białej, czarnej lub sarepskiej. Gorczyca pełna jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kromkę smaruję pesto. Kanapki łączę ze sobą i opiekam na rumiano w opiekaczu, najlepiej w takim do panini. Dobrze smakują na ciepło, ale też można je jeść na zimno. Dlatego nadają się także jako śniadanie na wynos. Wystarczy je tylko odpowiednio zapakować, ja do tego używam ostatnio produktów Stella . Dla córki pakuję kanapki do Torebek śniadaniowych papierowych Stella
Kuchnia co dniawiem jak u Was, ale u mnie coś wiosny nie widać :-( zimno, pada... a szkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy takiej właśnie surówki :-) Łatwej w przygotowaniu, takiej która z pewnością ożywi nie jeden obiad... SKŁADNIKI 1 małą kapusta pekińska 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 4 - 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy sól, pieprz
Czary - gary w kuchniCała kopułka na serniku obłożonym kiwi wykonana jest z galaretki - również kwiat, który jest w środku. Do zrobienia bardziej wymyślnych kwiatów trzeba użyć specjalnych narzędzi, ale
Przepisy Kulinarneciasta, i odrobina do dekoracji Sposób przygotowania Składniki mieszamy dokładnie w kubeczku. Pieczemy w mikrofalówce minutę. Dekorujemy wiórkami kokosowymi. Uwagi Olej kokosowy musi być oczywiście nierafinowany, tłoczony na zimno. Można taki dostać bez problemów w sklepie. Osobiście polecam wam rodzinną olejarnię Olini.pl gdzie możecie zakupić olej wysokiej jakości. Minuta w mikrofalówce przy założeniu, że wasze urządzenie
Mr. Tastedrobno szatkujemy natkę pietruszki. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i sokiem z połówki cytryny. Doprawiamy do smaku dodatkiem soli i pieprzu. Podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 20 total views, 20 views today Tweetnij The post Sałatka: cukinia, pomidor, kukurydza. appeared first on MODA
MODA NA BIOChoć jest kalendarzowa wiosna, ja jej jeszcze nie odczuwam... Za oknem zimno, ponuro i często deszczowo. Jest na to sposób--> gorąca czekolada ;) Domowa, podana na gorąco tuż po przyrządzeniu i uwieńczona keksem bitej śmietany to marzenie niejednego łasucha. Lubicie? Jeśli tak, to koniecznie zróbcie ją sami w swoim domu! Składniki : (na 2 porcje) Gorąca czekolada
Nastoletnie Wypiekanielubię zamknięte razem w pysznym toście :) SKŁADNIKI (na 4 tosty - 1 tost - 324 kcal) 8 kromek chleba pełnoziarnistego 1 kulka mozzarelli (125g) 100 g łososia wędzonego na zimno 12 sztuk zielonych szparagów pieprz cytrynowy masło PRZYGOTOWANIE Odrywamy zdrewniałe części szparagów. Blanszujemy szparagi we wrzątku kilka minut. Na 4 kromkach rozkładamy plasterki łososia, posypujemy pieprzem cytrynowym. Mozzarellę również kroimy
Moje Kuchenne Rewelacjeminut, aby urosły. Piekarnik nagrzać do 180-190 stopni. Bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i piec przez 30 minut lub do czasu aż będą rumiane. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Codzienne GotowanieGulasz/ zupa w zależności jak kto woli nazwać, jest za sprawa jednej papryczki habanero gorąca nawet na zimno, i nie chodzi mi tu o temperaturę :) Oczywiście można ją pominąć i zrobić wersje lajt, dla wrażliwych :) pierś z indyka 3-4 papryczki chili 1 papryczka habanero 1-1,5 papryki 2-3 cebule 4-5 łodygi selera naciowego łyżka masła
Pora na porasernik do piekarnika do 180stC na jedną z niższych półek. Pod spodem podstawić blaszkę, by skapujący tłuszcz z wodą nie zabrudził piekarnika. Piec ok 60min. Sernik najlepiej smakuje na zimno. Serniczek przepyszny, smak naprawdę wyjątkowy. przepis z Pracowni Porannych Przyjemności http://pracowniaporannychprzyjemnosci.blogspot.com/2013/09/kulinarna-niedziela-sernik-z-czerwona.html
Ukojenie Podniebieniamące z przyprawami następnie w jajku i płatkach kukurydzianych i smażymy na rumiano w głębokim tłuszczu. Są idealne na ciepło, jak również nie tracą nic podane na zimno
Malinowe Pocałunkiciecierzycy, cieciorka to nic innego jak groch, ma w sobie dużo, dużo białka i jest bardzo sycąca. Śmiało możecie ją jeść na obiad lub na kolację. Smakuje dobrze na zimno i ciepło. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki cieciorki ugotowanej według instrukcji na opakowaniu - 3 jajka eko - 250 ml jogurtu 0% tłuszczu - 4 ząbki czosnku - 4 pomidory suszone w oleju - pomidorki koktajlowe
SMYKWKUCHNIgorącego mleka, cały czas miksujemy, następnie zestawiamy z ognia i studzimy cały czas miksując (umieszczamy naczynie z masą w większym naczyniu z lodowatą wodą). Gdy masa będzie zimna dodajemy ją do zaparzonych i wystudzonych wiórek kokosowych, mieszamy. Masło miksujemy na puch. dodajemy do niego masę z wiórkami i miksujemy do połączenia się. Masę dzielimy na 2 części. składniki na nasączenie
Domowy Smak Jedzenia