na zimno - 10906 przepisów (strona:278/728)

MARCHEWKA KARMELIZOWANA 150

Takie marchewki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do obiadu albo jako przekąski. Sama nigdy nie byłam przekonana do warzyw z miodem, ale te marchewki na długo zagoszczą w moim menu :) Małe marchewki (najsmaczniejsze są młode) obrać ze skórki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, marchewki obsmażyć

Zrób to smacznie
Brokułowe placuszki z kremowym białym serkiem i wędzonym łososiem 154

Wiosna na talerzu. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu brokułowe placuszki. Do tego bez mąki. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przystawka. Składniki (na 12 placuszki): - 500 g surowego brokuła - 2 jajka - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - kremowy serek  - wędzony łosoś - świeży koperek - cytryna Brokuła podzielić na różyczki i  ugotować do miękkości (ok.6-7 minut). Wystudzić

CookYourself
Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym 122

przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu

Smakołyki Asi
Czekoladki z kremem pistacjowym 147

Wykonanie: Śmietanę kremówkę doprowadzamy prawie do wrzenia i zalewamy nią czekoladę z pastą pistacjową. Mieszamy do momentu, aż masa stanie błyszcząca i jednolita. Odstawiamy do wystudzenia, kiedy jest zimna wstawiamy do lodówki na min 3 godz. Po tym czasie całość ubijamy mikserem na puszystą masę.  Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i napełniamy nią nasze foremki. Dekorujemy posiekanymi pistacjami

Malinowe Pocałunki
wyjątkowy i pyszny sernik pomarańczowo-kakaowy na kruszonkowym orzechowym spodzie... 147

łyżki, olej rzepakowy 3 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, twaróg 1 kg/wiaderko, kakao 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników w tym zimna margaryna i orzechy zmielone mikserem utrzeć ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować do lodówki na godzinę forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia - na dnie rozłożyć ciasto, można denkiem szklanki przyklepać

W Mojej Kuchni Lubię
pomarańczowe pałki kurczaka z piekarnika... 169

grzanie góra/dół około 40 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 5 - 7 minut, pałki będą bardziej chrupiące pałki są smaczne, soczyste i na ciepło i na zimno.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kociołek prowansalski 187

swoje zalety, bo będę miała więcej czasu na inne rzeczy. Na blogu znajdziecie również inne dania jednogarnkowe tutaj Tak czekam na słoneczko i ciepłe dni, a tu zimno i pochmurno. Może wiecie, kiedy do nas zawita wiosna? Składniki 4 udka indycze bez kości i skóry 250 g pieczarek 2 gałązki selera naciowego kawałek selera 1 pietruszka 1 papryczka chilli

O kuchni z uczuciem
Pieczeń rzymska (klops) 415

prosty, idealny dla osób zabieganych i poszukujących pomysłów na szybkie i smaczne obiady Pieczeń smakuje na ciepło ale równie dobrze będzie smakować na zimno w formie kanapki. Bułkę tartą zastąpiłam dużą ilością płatków owsianych, które po upieczeniu były zupełnie niewyczuwalne. Dzięki temu danie jest smaczne i dużo zdrowsze Polecam zrobić taki

Marta Gotuje
Dietetyczny mus czekoaldowy bez cukru 143

Składniki: 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy* lub z puszki 4 łyżeczki kakao 1-2 łyżeczki miodu  1/2 łyżeczki przyprawy korzennej lub cynamonu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka żelatyny zimna woda  Żelatynę zalać wodą do pokrycia. Składniki zmiksować na gładki mus. Jeśli będzie za rzadki dodać więcej jogurtu i ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym ogniu

Chocolate Muffin Blog
Salatka kus kus z ciecierzyca i granatem 167

kaszką, dorzucamy płatki migdałowe, pestki granatu, miętę, skórkę z cytryny, mieszamy. Skrapiamy oliwą, dosmaczamy solą i pieprzem, ew. dodatkową łyżką soku z cytryny. Sałatka pyszna na ciepło i na zimno! miseczka of course z Domu Mokoszy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierś z kaczki na batatowym puree 220

duże bataty Przygotowanie zarówno kaczki, jak i puree z batatów jest banalnie proste i szybkie! A jakie pyszne! :) Ważne jest, aby kaczka przez smażeniem nie była zbyt zimna - warto ją wcześniej wyjąć z lodówki.  Ale po kolei: kaczkę myjemy i suszymy. Odcinamy ewentualnie żyłki i nacinamy delikatnie skórę w tzw. kratkę. Solimy z obu stron. Polewamy sosem sojowym

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Boczek faszerowany 206

mięso się zrumieni, a nacięcia otworzą jak wachlarz, przykrywamy boczek folią aluminiową, zmniejszamy temperaturę do 170 stopni C i pieczemy jeszcze ok 1,5 godziny. Po upieczeniu jemy na zimno lub ciepło, pokrojony w grube bądź cieniutkie plastry. Smacznego! The post Boczek faszerowany appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warzywne pierścionki 159

Dziś rozpoczynamy z przyjaciółmi sezon grillowy. :)  Przy tej okazji mam dla Was interesującą propozycję kolejnej przekąski, a właściwie bardziej startera na zimno. Pomysłowe, niezwykle efektowne, kolorowe i zdrowe pierścioneczki! Zapraszam! :) Składniki (na zdjęciu te poniżej, mogą być dowolne sezonowe): ogórek świeży "wąż" marchew biała rzepa seler naciowy żółta papryka czerwona papryka Wykonanie: Do wykonania przekąski możesz użyć dowolnych warzyw

Garniec Magalie
Wiosenny chłodnik pomidorowy z zielonymi warzywami 112

Chłodnik to zupa (jak wskazuje sama nazwa) podawana na zimno popularna w wielu krajach. Jest idealna na ciepłe dni, świetnie chłodzi, jest zdrowa i możemy ją szybko zrobić, nie marnując pogody na stanie przy garach. Smakuje świetnie w towarzystwie świeżego, pełnoziarnistego chleba. SMACZNEGO! Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki Łowicz (ja nie mogłam znaleźć krojonych w sklepie więc kupiłam

Czarnawisienka
Kanapki z kaczką 187

ciepłym naczyniu żaroodpornym wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 minut. Gotową kaczkę kroimy w plastry. Możemy kanapki przygotować na ciepło, ale równie dobrze smakują na zimno! Bagietkę lub inne ulubione pieczywo kroimy na nieduże kromki. Skrapiamy je oliwą z oliwek. Na kilku liściach rukoli układamy plaster piersi kaczki. Na kaczkę nakładamy jeszcze trochę rukoli oraz posiekany

MarcinChef