nagrzanego piekarnika do 220 C i piec godzinę. Ciepłą szynkę zawinąć w folię spożywczą i położyć w chłodne miejsce, później do lodówki. Szynkę można pokroić jak będzie całkowicie zimna. Szynka wyszła cudna, smacznego
Kuchnia PokoleńJedno z najprostszych dań, które doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Indyk jest mięsem szczególnie polecanym na diecie oraz w odżywianiu dzieci. Pewnie ze względu na dużo zawartość białka, a małą tłuszczu. Ja jednak udziec indyczy polecam jako świąteczną alternatywą dla schabu czy karkówki. Poziom trudności: średni Czas przygotowania
Bazując na smakupyszny schab nakłuwany boczkiem i nadziewany śliwkami. Tak przygotowany schab wychodzi bardzo soczysty, aromatyczny a jednocześnie zwarty. Bardzo dobrze się go kroi, nawet na cieniutkie plasterki. Świetnie smakuje na zimno jako domowa wędlina i na ciepło jako dodatek do obiadu. Stanowi doskonała propozycje na zbliżające się święta. Dziękuję wszystkim za odwiedziny i zapraszam do wirtualnego poczęstunku :) Składniki - 1.20 schabu
Kuchnia z widokiem na ogródjego symbolika została zapomniana, ale wciąż jest chętnie podawany z okazji świąt. Sernik na kruchym spodzie (sernik królewski) Sernik na czekoladowym spodzie Pascha Pascha, czyli sernik na zimno. Narodowa wielkanocna potrawa rosyjska, która zrobiła karierę w kuchni międzynarodowej. Paschę przyrządza się ze słodkiego tłustego sera białego, śmietanki, cukru i deserowego masła. Doskonale wymieszane składniki, stanowiące niezbyt gęstą masę wkłada
Ciastka - domowe słodkościTarte buraczki z chrzanem podawane na zimno jako dodatek do obiadu to tradycja w wielu domach, również w moim. Odkąd pamiętam, buraczki bywały na naszym stole, przede wszystkim jako dodatek do kotletów mielonych z ziemniakami, ale i do drobiu. W każdym domu ćwikłę doprawia się nieco inaczej. U mnie buraczki były zawsze słodko-pikantne. Ostrości dodawał im nie tylko chrzan
Trzeci talerzciasta francuskiego można stworzyć różne smaczne cu da. Kto powie dział, że caprese można jeść wyłącznie na zimno? :) z do datkiem wę dzonej szynki oraz ciasta francuskiego i dealnie wkomponowała się w zapiekankę na ciepło. Spróbujcie :) Skła dniki: płat ciasta francuskiego 2 duże kulki mozzarelli 3 pomi dory pieprz, sól szynka
ChilliJemyrozwałkować na cienki placek, podsypując mąką. Podpłomyki piec z obydwu stron na suchej patelni do zarumienienia (po ok. 1 minucie z każdej strony). Podawać na ciepło lub zimno, jako przekąska, dodatek do zup czy zamiennik chleba. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniesię, ciasto wyszło bardzo dobre, delikatne i chrupiące. Połączenie sera pleśniowego i brokułów to sprawdzony wielokrotnie duet. Tartę podałam z kubeczkiem czerwonego barszczu, było pysznie. Później podjadałam jeszcze na zimno i też było ok:) składniki: ciasto: 250 g twarogu 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki pszennej jajko szczypta soli nadzienie: brokuł 125 g sera pleśniowego 200 g pieczarek cebula
6nieboistnieją nawet wszystkożercy, którzy ją preferują :). Za posmak jajeczny odpowiada czarna sól Kala Namak. Tajemnicą, żeby sojonez podczas miksowania się nie zważył i uzyskał piękną gęstą konsystencję, jest zimna noga żyrafy (to takie niewegańskie... :-]). Mam oczywiście na myśli schowanie końcówki robota w zamrażarce lub lodówce. Ten patent znalazłam kiedyś w internecie, możliwe że na jakimś blogu, i jest niezawodny. Pomocne
Tani Weganizmwyjść nie więcej niż sztuka. Foremki przykrywamy – możemy użyć folii aluminiowej i pieczemy ok. 40 min. w temp. ok. 170 st. C. Kaszę można podawać na ciepło lub zimno. Można dodać łyżkę jogurtu. Smacznego
Kucharzycarazie konieczności. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy masę ziemniaczaną do przygotowanej tortownicy i pieczemy około 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Podajemy na ciepło lub zimno (choć my zdecydowanie wolimy wersje na ciepło) z kleksem śmietany i zielonym dodatkiem. Smacznego
Kolizje Smakówjakoś mi z nią nie po drodze. Ale to był jeden z tych dni wieczorem kiedy myślałam co zrobić na obiad dla dzieci na dzień następny, za oknem ciemno, zimno a mi wy myślach kiełkował pomysł zupy i tak powstała ona. Pyszna, pachnąca, gęsta zupa. Zupa fasolowa 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 1 łyżka
Kuchnia na wzgórzurozgrzanym masłem farszem w dół i podsmażać do zezłocenia, najlepiej pod przykryciem, by przegrzały się do środka Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło lub zimno
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pyrkać” Gotować szynkę 1 godzinę na każdy kilogram mięsa. Następnie wyjąć z wody, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki. Idealna na chleb do kanapek lub na zimno z sosem tatarskim, czosnkowym itp. Szynka super
Kuchnia PokoleńRoladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam roladki z bakłażana z nadzieniem z koziego sera, które również polecam oraz z nadzieniem z sera ricotta. Każde danie z tym smacznym i uroczym warzywem cenię sobie i zapraszam do ich przyrządzania i kosztowania. Dla osób niejedzących
Wino Francja Kuchnia