cukier z octem jabłkowym. Następnie dodajemy go do warzyw. To on wyostrza ich smak. Całość gotujemy jeszcze przez 15 minut. Solimy. Dodajemy oliwki. Możemy podawać na ciepło, albo na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie. Beata Z mojego Instagramu : Baklazany, pomidor, seler, oliwki. Aubergines, tomates, seleri, olives. #healthy #healthylifestyle #instafit #instafood #followall #fit #fitness #foodphotography #foo#cro#aubergine #seleri #tomato #healthyfood
MODA NA BIOPieczona marchewka z morelami i migdałami czyli pyszne danie samodzielnie lub dodatek do innych potraw. Można spożywać na ciepło jak i na zimno. Sprawdzi się również jako część bufetu na przyjęcie. Słodycz moreli sprawia, że do marchewek nie musimy dodawać cukru a migdały dodają chrupkości. Całość doprawiona kminem który w trakcie pieczenia delikatnie łagodnieje ale nadaje marchewce charakteru. SKŁADNIKI
MohiellaTęczowy sernik na zimno Taki kolorowy deser zadowoli nawet najbardziej wybrednego. Frajdę będą miały zwłaszcza dzieci. Bo przecież najpierw je się oczami, a wszystko co kolorowe to cieszy. Bardzo proste ciasto bez pieczenia, bez trudu je wykonacie. Proste, smaczne i przepiękne. Kolorystyka uzależniona oczywiście od tego jakie macie galaretki. Fajniejszy efekt dadzą kontrastowe i wyraziste galaretki. Można troszkę dosypać barwników
na moim stole...przygotowana pierś gęsia jest bardzo miękka i soczysta. Jedliśmy ją głównie na zimno, z takim zamiarem piekłam, ale zaraz po upieczeniu też była bardzo smaczna. na ciepło można ją podać np z kopytkami, ryżem lub opieczonymi ziemniakami. Polecam! składniki 2 gęsie piersi ząbki czosnku, majeranek igiełki z paru gałązek rozmarynu sól, pieprz jabłko 1/2 pomarańczy Przygotowanie Piersi umyć, osuszyć, usunąć
Stare Garyrozgrzanym tłuszczu obracając z każdej strony.Usmażone kotleciki wkładamy do rondla podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Można dodać kilka pieczarek. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego
kgwjanczewoUwielbiam ją! Oprócz swoich cudownych właściwości zdrowotnych ma przepyszny, orzechowy smak, który można poczuć już po otworzeniu opakowania :) Świetnie komponuje się w daniach wytrawnych i słodkich, na zimno i ciepło :) OLEJEK Z NASION MARCHWI Olej z pestek marchwi to 100%, naturalny, zimnotłoczony olejek służący do celów kosmetycznych. Jak możecie zauważyć na zdjęciu jest barwy mocno pomarańczowej. Bogaty w beta
Zdrowie na języku :Pśmietanę i mieszając krótko zagotować sos szpinakowy jest pyszny do różnych dań: makarony, kotleciki mięsne-warzywne, kluski, pierogi, nawet do frytek czy placków, naleśników, smakuje na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędaniach na stół świąteczny. Zacznę od tradycyjnego schabu ze śliwką. Jest to kawałem chudego mięska które można podać jako danie obiadowe , aczkolwiek o niebo lepiej smakuje na zimno. W tym drugim wydaniu może być w dwóch wersjach : w galarecie lub bez. W zależności co kto lubi, u mnie jest w galarecie. Schab pod galaretą jest delikatniejszy i bardziej
Eli Gotowanietraktowałem po macoszemu, ale od jakiegoś czasu chętnie i często po nią sięgam. Oto kolejna wariacja – zapiekanka z porami i brukselką. Doskonała zarówno na ciepło, jak i na zimno… Pora posiłku w tym przypadku... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcudworze zimno więc miska ciepłej zupy po dniu pracy w sam raz :) dzisiaj mam dla Was grochówkę pyszną bo na kiełbasie bekonowej Hańderek . Zapraszam :) Składniki : 3 pętka kie ł basy bekonowej Hańderek 2 marchewki kawałek pora i selera 1,5 szklanki grochu około 2,5 l wody sól, pieprz ewentualnie domowa vegeta do smaku
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do drugiego dania. Trochę wiosny na talerzu bo za oknem jeszcze zimno i ponuro. główka zielonej sałaty pęczek rzodkiewek pęczek koperku mały jogurt naturalny lub śmietana sól Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Sałatkę doprawić solą i tuż przed podaniem wymieszać z jogurtem. Podawać
Smakołyki AsiPrzepyszna łopatka pieczona w piekarniku z mieszanką przypraw. Możemy podawać ją na zimno jak i na ciepło Pieczona łopatka
Kuchnia Danusitroszkę nad mięsem, jeśli będzie wody mniej to mięso z góry nie będzie właściwie "uparzone". Po dwóch godzinach wyjąć szynkowar i schłodzić go w zlewie lub w garnku z zimna wodą, a potem schować do lodówki, najlepiej na całą noc. Po upływie nocy, czyli kolejnego dnia wyjąć szynkowar z lodówki, otworzyć, wyjąć schab z woreczka, pokroić i delektować się swojską
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno. Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew -cebula -ząbek czosnku -2 czerstwe bułki -2 jajka -bułka tarta -sól, pieprz naturalny i ziołowy -majeranek -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski przyprawiamy
Maminek kulinarnyWitajcie :) Na dworze dzisiaj zimno więc na obiad przygotowałam coś rozgrzewającego :) Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej Roleski oraz przyprawą Skworcu . Gulasz podałam z kaszą bulgur z vermicelli .Vermiceli to taki cieniutki makaronik, powiem Wam że kasza w połączeniu z tym makaronikiem i sosem smakuje wybornie :) Obiad podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g kaszy Bulgur
Sama słodycz i szczypta chili