kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Odcedzamy, dodajemy mleko, banana, cynamon i całość blendujemy.Wrzucamy orzechy i kawałki pomarańczy. Ja swoją dodatkowo udekorowałam płatkami migdałowymi. Można zjeść na zimno, lub podgrzać. Smacznego
Cynamonowe szczęścieOstatnio natchnęłam się w starym zeszycie na przepis który mnie bardzo zdziwił. Był to sernik na zimno w którym jednym ze składnikiem były jajka ugotowane na twardo, trochę mnie to zdziwiło ale postanowiłam wypróbować. Sernik jest bardzo dobry a jajka nie wyczuwalne. Użyłam zwykłego twarogu a nie gotowego mielonego, grudki są delikatnie wyczuwalnie co dodaje jeszcze lepszego
Kulinarne życiepieczenia. Przelewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni. Pieczemy 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika naleśnik opadnie. Podajemy z dżemem owocowym na ciepło lub na zimno. Poniżej przepisy na błyskawiczne domowe dżemy, które będą smacznym dodatkiem do pieczonego naleśnika: Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi Dżem dyniowo - pomarańczowy ze skórką
My Chcemy Jeśćstare jest pyszne! Daje też pole do popisu w kuchni - można z niego zrobić przecież prawie wszystko! Dziś proponuję Wam wspaniałe, buraczane pesto - doskonałe zarówno na zimno jak i ciepło. Proste do zrobienia i pyszne, bardzo je polecam. :) Przepis na nie pojawił się również w lutowym wydaniu Skarbu Rossmann, jeśli jednak z jakiegoś powodu nie udało się
Garniec Magaliepieczenia. Piecz około 30 minut w temp. 180 C na środkowej części piekarnika. Smacznego! ps. Potrawę możesz przygotować dzień wcześniej i upiec w dniu serwowania. Smakuje również na zimno, jako przystawka
greenscarfpiec 15 minut następnie zmniejszyć temperaturę na 140 C i dopiekać makrele jeszcze z 5-8 minut makrela jest soczysta, aromatyczna, nie nasiąknięta tłuszczem, smakuje na ciepło i na zimno - można podać z czym się lubi np. ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej lub z pieczywem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwyłożyć ciasto na oprószony mąką blat. Rozwałkować na kwadrat o grubości ok. 1 cm. Na jednej połowie kwadratu nakładać łyżeczką nadzienie ( jeśli powidła lub marmolada jest zimna należy ją lekko podgrzać) w odległości ok. 10 cm. Przykryć drugą połową ciasta i szklanką wykrawać pączki tak aby "górka" z nadzieniem znalazła się na środku pączka. Resztę ciasta
Maślane ciasteczkomartwić się potem. Rozpoczynamy ostatni tydzień karnawału słodkim akcentem, a zakończymy go tradycyjnie słonym śledzikiem. Racuchy drożdżowe z jabłkami doskonale smakują na ciepło, posypane cukrem pudrem jak i na zimno. Są puszyste, a dzięki jabłkom wilgotne. Można dodać do ciasta cynamon, dzięki któremu staną się jeszcze bardziej aromatyczne. Składniki: 400 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży szczypta soli
Smakowity Blog Kulinarnyskładniki: 250 g kwaśnego mleka 600 g mąki orkiszowej 50 g drożdży 25 g cukru 2 duże jajka 3 łyżki ciepłego mleka, słodkiego 10 g oleju słonecznikowego, tłoczonego na zimno 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, domowego 1 szczypta soli 10 g spirytusu dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia marmolada do nadziania cukier puder do oprószenia wykonanie: Do ciepłego słodkiego mleka dodajemy drożdże
Domowy Smak Jedzeniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne i smakują jak małe, wytrawne bułeczki. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Idealne na śniadanie, które bez problemu można przygotować poprzedniego dnia. Długo zachowują swoją świeżość i jeśli chcemy cieplutkiego muffina - wystarczy podgrzać go w mikrofalówce. Mają lekko chrupiącą (nie twardą) skórkę i mięciutkie
Di gotujegorgonzolą, układamy kawałki suszonych pomidorów i zielone oliwki, posypujemy posiekaną natką i skórką z cytryny, skrapiamy oliwą, w której marynowały się oliwki. Możemy podać na ciepło jak i na zimno, jednak wersja na ciepło jest najsmaczniejsza
Moja smaczna kuchniapewnością świetny pomysł na lekki obiad lub na kolację. Quiche można przyrządzić zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto
Calzonella.comromantyczną kolację. Przepadam za tym daniem, bo jest naprawdę smaczne i starcza na dwa/ trzy dni, jeśli przygotowujesz ją dla dwóch osób :) Można je jeść na ciepło i na zimno, jako danie główne, kolacja lub po prostu lunch, przekąska do pracy lub szkoły. Tu głównym warzywem jest cukinia. W sezonie smakuje zdecydowanie najlepiej, dlatego warto wykorzystać jej smakowe walory. Quiche
Calzonella.comlubię ;) bo nie próbowałam... A kiedy spróbowałam to lubię je mieć w lodówce lub zamrażarce - idealnie się nadaje do stworzenia szybkich przekąsek tak na ciepło jak i na zimno :) A pierwszy raz spróbowałam naprawdę niedawno... Kupiłam przed Świętami, a że nie wykorzystałam od razu to potem zrobiłam z niego pierożki z farszem kapuścianym, konkretnie z resztkami TEGO bigosu
Kolorowy PrzepisownikGotowany, pieczony, smażony, surowy, wędzony na ciepło i na zimno, na kolację, przystawkę… i nie tylko – ta ryba stwarza w kuchni ogromne pole do popisu. Łosoś, bo o nim ponownie będzie mowa. Na blogu jest już tatar z łososia i myślałam, że lepszy być nie może. No cóż, myliłam się. Tatar z łososia, z mango, na awokado jest jeszcze lepszy
mojewypiekiinietylko