na zimno - 10906 przepisów (strona:295/728)

Tradycyjne Jadło , naturalnie przy stole 193

dobrego samopoczucia. Obecnie jest napojem popularnym na całym świecie, lubianym za swój przyjemny smak. Ceni się za to, że komponuje się niemal z każdą przystawką i daniem, tak na zimno, jak na gorąco. Ponadto łagodzi wszelkiego rodzaju przejedzenie. Doskonała na śniadanie, obiad i na kolację. Super z deską wędlin, do książki...na pogaduchach. W każdym, dobrym towarzystwie i przy wyśmienitym

Z Kuchni Do Kuchni
Udziec z sarny pieczony 136

środek mięsa. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Piec aż mięso osiągnie temperaturę 66 stopni. Wyjąć i odstawić na parę minut aby odpoczęło. Można podawać na zimno lub ciepło. Podałam z rydzami* smażonymi na maśle. zastawa z                           Dziczyznę można kupić w sklepie *rydze

królestwo garów
Hummus thats all 160

dzień ! Hummus – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy pospolitej. Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem  pita , ale zasadniczymi składnikami są zawsze  ciecierzyca , ugotowana i utarta, zmiażdżony  czosnek ,  tahini  (pasta  sezamowa ),  oliwa

Lajtkraft food intolerance
Churros z czekoladą 170

zimowe wieczory, kiedy za oknem zimno, najlepsze hiszpańskie churros. Churros to pyszne ciasteczka z ciasta parzonego, chrupkie na wierzchu, a w środku mięciutkie. Najsmaczniejsze są ciepłe i posypane cukrem pudrem, ale również smakują z gorącą czekoladą. Składniki: 250 ml wody 3 jajka 2 łyżki cukru 30 g masła szczypta soli cukier puder do posypania  olej do smażenia Wodę gotujemy

Pyszności Słodkości
Pomysł na prostą sałatkę: Sałatka z kaszy ze szparagami. 156

zalać wrzącą wodą i gotować przez 10 minut (aż kasza pochłonie całą wodę). Poczekać aż ostygnie. Dodać pomidorki, szparagi, bazylię.  Doprawić do smaku. Posypać poszatkowanymi migdałami. Podawać na zimno. Smacznego.   Pozdrawiam serdecznie. Beata A ja zapraszam Was na mój Instagram , gdzie regularnie staram się podrzucać inspiracje sałatkowe.       Salatka ze szparagami konserwowi. #healthy #healthylifestyle #followall

MODA NA BIO
Sajgonki na zimno 217

Czasami mamy ochotę zjeść coś lekkiego, wiosennego pomimo zimowej aury, fajnym pomysłem są sajgonki na zimno, nie są co prawda chrupiące ale nie ociekają tłuszczem i są pełne surowych warzyw. Składniki: - kilka płatów papieru ryżowego (u mnie 6), - 1/2 czerwonej papryki, - 2 pałki selera naciowego, - 2-3 liście sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej, - 1 mała cebula, - kiełki rzodkiewki, - 1 mała

Co na wege obiad?
ala-Mortadela ze słoniną 179

taką akurat miałem lecz uważam że bez zalewy będzie też ok wystarczy delikatnie ją posolić -następnie mięso mielimy dwa-trzy razy przez sitko 2 mm -teraz przyprawy i zimna woda i mieszamy,wody dawałem na wyczucie -dodajemy słoninę posypaną papryką do mięsa i mieszamy aby słoninka w miarę równo się nam rozłożyła po całości mięsa -nabijamy osłonki termo kurczliwe

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zupa selerowa. 251

Zima, na dworze pochmurno, szaro i zimno rzecz jasna. W takie dni mam ochotę na rozgrzewające i sycące posiłki oraz ciepłe napoje. Świetnie wtedy sprawdzają się zupy - krem, a tym razem padło na selerową.  Wyszła idealnie :) Składniki: 150 g selera korzeniowego 2 średnie białe cebule 1 mały por 400 g ziemniaków 1 marchewka 4 bulionu 2 łyżki sosu sojowego

Symfonia smakowa
Lunchbox - dietetyczna sałatka z kurczakiem i orzechami 466

pomidorków koktajlowych - garść orzechów włoskich Sos musztardowo - koperkowy: - 1 łyżeczka ostrej musztardy - pół łyżeczki sosu sojowego - 1 gałązka świeżego koperku - 1 łyżeczka oliwy z oliwek / oleju tłoczonego na zimno - sól, pieprz - woda Jeśli mamy w domu ugotowane mięso, na przykład z poprzedniego dnia to wykonanie naszej sałatki zajmuje dosłownie chwilkę, w przeciwnym wypadku wiadomo, czas przygotowania nieco się wydłuża. Jeśli

Kulinarne zapędy Kokosa
Kokosowa jaglanka z cynamonem, jabłkiem i migdałami. Pysznie i zdrowo ! 148

przygotowane półmiski. Na wierzch każdej miseczki układamy po 3-4 plasterki jabłka i posypujemy wierzch płatkami migdałowymi. Tak przygotowaną kokosową kaszę jaglaną z cynamonem możemy jeść na ciepło lub zimno, w zależności od upodobań. Smacznego

Słodkie okruszki
Peczak z suszonymi pomidorami i bazylia 177

typu parmezan do posypania Pęczak łączymy z pokrojonymi pomidorami, słonecznikiem, listkami bazylii. Solimy i pieprzymy. Skrapiamy oliwa i octem. Mieszamy. Nakładamy i posypujemy grubo startym serem. Podajemy na zimno lub na ciepło. talerz sprzed kilku

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szaszłyki drobiowe z sosem gorgonzola 193

pokruszyć. W rondelku zagotować śmietankę. Dodać ser i rozpuszczać na wolnym ogniu, aż sos stanie się gładki. Doprawić do smaku pieprzem. Sos podawać do szaszłyków, na ciepło lub jako zimna przekąska. Smacznego

kolorowotorcikowo
brzoskwiniowy tofucznik na spodzie jaglano-sezamowym 139

Wegańska wersja sernika na zimno... Brzoskwiniowy tofucznik  na spodzie jaglano-sezamowym - jednym słowem pychota. Ostatnio zakochałam się we wszelkiego rodzaju tofucznikach, dlatego też staram się wymyślać ich różne wersje. SKŁADNIKI : 100 g tofu naturalnego brzoskwinia szklanka mleka roślinnego 2 łyżki sezamu 3 łyżki kaszy jaglanej 2 łyżki ksyitolu łyżeczka cynamonu WYKONANIE: kaszę jaglaną gotujemy w mleku roślinnym z cynamonem

healthy dreams
dyniowo-owsiane knedle z jabłkiem (pieczone) 166

bardzo dobrym nastroju, bo od pysznego, typowo jesiennego śniadania. Obudziłam się ze świadomością, że w piekarniku czekają na mnie upieczone wczoraj wieczorem knedle. Mimo że, jadłam je na zimno i tak były pyszne i zdecydowanie muszę je powtórzyć (może tym razem na ciepło?) Duża ilość cynamonu znajdującego się w cieście, świetnie współgrała z jabłkiem, które stanowiło nadzienie. Prosta i standardowa

healthy dreams
Torcik z pianką 151

Szybki torcik na zimno, dolna warstwa ma zwartą konsystencje  górna jest delikatna co daje idealne połączenie. Przepis znalazłam w gazecie gdy córeczka robiła porządki w gazetach z przepisami. Składniki: - 1 opakowanie okrągłych biszkoptów  - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 650 ml mleka - 2 galaretki truskawkowe - 200 g masła  - 330 ml mleka skondensowanego - 500 ml wody - 2 galaretki cytrynowe

Kulinarne życie

Proponowane wyszukiwania