sobie inaczej. Ja natomiast swój kroiłam długim ząbkowanym nożem ;) Jaki robiłam tort? Masa nie do końca wyszła, więc nie będzie przepisu, ale brzoskwiniowy ;) Taki troche sernik na zimno
W kuchni bez szafekwielkanocne śniadanie- jajka nadziewane pastą łososiową. Robi się je bardzo szybko a do tego są efektowną ozdobą wielkanocnego stołu. Polecam, rodzina będzie zachwycona :) 7 jajek 100 g wędzonego na zimno łososia ok 2 łyżki majonezu czarny pieprz świeżo zmielony kolorowy pieprz świeżo zmielony rzeżucha do posypania Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Z każdego jajka wykroić trójkątny kawałek wielkości
Smakołyki Asibomba witaminowa. Zjedzeniu sałatki sushi bardzo syci, ale nie wywołuje uczucia ciężkości, jest raczej lekkostrawna. Składniki: (duża porcja) 1 szklanka ryżu (u mnie ryż basmati) 500 g wędzonego na zimno łososia 1 ogórek szklarniowy 1 dojrzałe awokado 3 płaty nori (suszone wodorosty) 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ziaren sezamu (opcjonalnie) Przygotowanie: Ryż
Kuchcik gotujesuche. Do przewracania najlepiej używać łopatki. Nie należy żałować tłuszczu, bo paradoksalnie im więcej tłuszczu użyjesz do smażenia, tym mniej tłuszczu wchłonie mięso gorące podawać z ulubionymi dodatkami, na zimno używać zamiast wędliny do kanapek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!senność dają o sobie tak znać, że postanowiłam sukcesywnie ograniczyć jej spożywanie. Moja choroba wyszła zupełnie przez przypadek. Jedynym moim objawem było zmęczenie i ciągle towarzyszące mi uczucie zimna. Zawsze myślałam, że to taki mój urok i wynik bardzo aktywnego trybu życia. Jednak nie... Po wykonaniu podstawowych badań poziomu TSH, FT3, FT4 a także usg tarczycy, nie było żadnych
Pan i Pani Smith w kuchnirazem w połaczeniu z ciastem fracuskim zamiast tradycyjnego ciasta na pizze. Dzięki temu to doskonała przekąska, którą można zrobić błyskawicznie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion Smakówmożna wyczuć jej smak w wypieku. Gdy babeczki stygną, cała ich oliwowość się ulatnia; nie bójcie się więc tego połączenia. Są wyśmienite na ciepło (koniecznie z lodami!), ale na zimno też spisują się znakomicie. Malutkie, poręczne; znikają nie wiadomo kiedy. Muffinki znajdziecie dzisiaj również u Marty i Zuzi . Odwracane babeczki z czerwonymi pomarańczami Składniki: (na 16 sztuk) 185 g mąki
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzekładamy cebule do garnka z boczkiem. Zalewamy około 1,5 - 2 litrami wody. Gotujemy na małym ogniu przez około pół godziny. 4. Pomidory nacinamy, sparzamy we wrzątku, hartujemy zimna wodą, a następnie obieramy ze skórki. Kroimy w niedużą kostkę, przesmażamy na maśle, dodajemy do zupy. 5. Zabielamy zupę śmietanką, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Zupę podajemy ze świeżą bagietką. Można
W kuchni Katiepiecz przez ok. 20 minut, aż jajko się zetnie, a frittaty urosną (po wyjęciu z piekarnika i przestygnięciu nieco opadną). Możesz je jeść na ciepło lub na zimno, przetrwają 1-2 dni w lodówce. Smacznego :) *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco
Chilli Czosnek i Oliwapolej obficie sosem. Usmaż frytki z batatów i podaj do kanapki z wołowiną. Resztę sosu wykorzystaj jako dip do frytek. Kanapka z wołowiną smakuje wybornie na ciepło i na zimno. The post Kanapka z wołowiną i pikantnym sosem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniazawsze. Czasem kasza gryczana... Nie ulegaj rutynie, zrób kuskus do obiadu ! Banalnie prosty i gotowy w kilka chwil. Pasuje doskonale do drobiu oraz ryb. A na zimno, staje się daniem na kolację lub do lunch boxu. Składniki: 120 g kuskusu 100 g mrożonej mieszanki - marchew mini z groszkiem pęczek kolendry sok z cytryny lub limonki sól pieprz ewentualnie przyprawa curry
kolorowotorcikowoZimno, wietrznie i nieprzyjemnie. Przydało by się trochę witamin i słońca. Witaminę A, C, E, B1, B, B6 oraz słoneczny smak lata możemy sobie zafundować w lemoniadzie. Dodatkowo herbata miętowa wpływa pozytywnie na metabolizm , ma działanie przeciwbólowe i uspakajające a także pomaga w zapobieganiu i leczeniu przeziębienia - zwalcza katar , koi gardło i ułatwia oddychanie
Pora na pora i pomidoraKapusta pekińska to bardzo uniwersalne warzywo, równie dobrze smakuje podana na zimno jak i na ciepło jako surówka i jako dodatek do sałatek. Łatwo dostępna o każdej porze roku i bardzo wdzięczna w przygotowaniu. U mnie w menu pojawia się co najmniej raz w tygodniu i staram się aby była za każdym razem chociaż troszkę inna, a zmieniając dodatki można
Kuchnia z widokiem na ogródsztuk olej dobrze rozgrać na patelni, kłaść kotlety i lekko je spłaszczyć smażyć na rumiano i odkładać na papierowy ręcznik - kotlety sa smaczne i na ciepło i na zimno, z różnymi sosami, keczupem................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięodwracamy filety rybne i gotujemy jeszcze przez 2 -3 minuty. Rybę przekładamy delikatnie do miski, zalewamy sosem warzywnym i posypujemy natką pietruszki. Podajemy na gorąco z ryżem lub na zimno. Smacznego
kgwjanczewo