czasie wlać wodę do garnka, dodać cukier i sok z cytryny. Mieszać chwilę. Zagotować. Wyjąć blachę z pieca i polać ciasteczka gorącym sosem, kiedy jeszcze są ciepłe. Podawać na zimno. Artykuł ŞEKERPARE, czyli ciasteczka z syropem cytrynowym pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisykawałki. Dodać koncentrat i pomidor do garnka. Przykryć i smażyć przez 2 min. Dodać fasolę i wodę. Gotować ok. 15-20 min. Posolić i podawać na ciepło lub zimno. Artykuł BÖRÜLCE, czyli nasiona wspięgi wężowatej pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie PrzepisyMasę doprawić do smaku. Smażyć (tak jak placki ziemniaczane) na rumiano - z obu stron. Placki osączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym) i podawać z ulubionym sosem. Na zimno również są pyszne
Di gotujepiekarnika i piekę przez kilka minut w opcji grill - aż do zarumienienia bagietki i płynnego sera. Na cieple grzanki nakładam konfiturę z cebuli - najlepiej smakują na ciepło. Wersji na zimno nie sprawdziłam, bagietka zniknęła szybciej niż myślałam
Gotowanie i blogowaniewłosy. Z jedną przejażdżką mam miłe czekoladowe wspomnienie. Był to rok chyba 1994, środek zimy. Nie takiej szalonej zimy jak teraz, zimy z prawdziwego zdarzenia. Śniegu do kolan, zimno i mróz. Moja szkoła znajdowała się dwa kilometry od domu, prawie zawsze jeździłam do niej rowerem. Nie mogę sobie przypomnieć jak to było zimą, ale chyba chodziłam na nogach. Wracało
Gotowanie i blogowaniejedne z takich kotletów, które są świetne na ciepło do obiadu lub na zimno - pokrojone na plasterki są cudne na porannych kanapkach. Kukułka podrzuciła do środka jajka, ja dodałam paprykę i obiad gotowy. Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki 3 jajka 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula 1 rozgnieciony ząbek czosnku pół czerwonej papryki sól i pieprz
Gotowanie i blogowaniejuż się rozkręcę z pieczeniem tart, to goszczą one u nas przynajmniej raz w tygodniu. To takie awaryjne jedzenie - dobre na ciepło i na zimno. Dzisiejsza wersja tarty to raczej dodatek do dania głównego. U nas świetnie sprawdziła się jako uzupełnienie warzywnej zupy, ale równie dobrze może być dodatkiem do mięsnego sosu czy gulaszu. Składniki: ciasto na tartę wytrawną (przepis
Gotowanie i blogowaniekonserwowe ogórki, choć można spotkać nawet kapary i anchois. Typowa jest również cebula (często czerwona), czosnek, bulion, a także dodatek odrobiny oleju roślinnego. Podawana może być zarówno na zimno jak i po podgrzaniu. W wersji kojarzonej z północnymi regionami Niemiec zawiera często majonez, wymaga przechowywania w lodówce i jako taka przypomina trochę znaną w Polsce tzw. sałatkę warzywną czy rosyjską
Kulinarna PokusaPyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny. Faszerowane szynką, serem i warzywami - świetny pomysł na śniadanie. Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno :) SKŁADNIKI (na 12 sztuk) - 1 szt. około 90 kcal 60 g szynki 150 g tartej mozzarelli 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki pół pęczka szczypiorku 5 jajek 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku
Moje Kuchenne Rewelacjezimną wodą i dodaję do garnka. Mieszam i podgrzewam aż zgęstnieje. Na końcu próbuję i doprawiam do smaku. Podaję go na gorąco ale można go też podać na zimno tylko wtedy żeby nie zrobił się kożuch można nakryć go folią
Tanio smacznie i prostoktóra od razu się rozpuściła, posypałam posypką i podałam z pysznymi paluszkami z otrębami i miodem . Najlepiej smakuje na ciepło, od razu po przygotowaniu... choć również można zjeść na zimno :) Paluszki są produktem ekologiczny, posiadają certyfikat BIO z dodatkiem miodu i otrąb. Stanowią idealną przekąskę dla osób dbających o dietę i zdrowie. Osobiście jestem wielką fanką paluszków na słodko
Aga w kuchnizdrowie i na dobre samopoczucie. Zupa ma właściwości oczyszczające organizm z toksyn. Warto ją przyrządzać przynajmniej raz w tygodniu. Dzieci za nią szaleją! Jeśli czujecie wychłodzenie i ciągle wam zimno, dodajcie trochę startego imbiru
Z Kuchni Do KuchniPierożki drożdżowe pyszne na ciepło jak i na zimno, polecam. Składniki: 500 g mąki 200 ml mleka 40 g drożdży 1 jajko 3 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli farsz szklanka kaszy gryczanej 300 g sera białego 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz dodatkowo jajko do posmarowania Wykonanie: Mleko podgrzać by było letnie. Do miski wrzucamy
magiczna kuchnia KasiBardzo polecamy tę wersję smażonej ryby, z warzywami smakuje wspaniale, nadaje się na ciepło z ryżem na obiadowe danie i na zimno jako przystawka, zwarto wpisać sobie to danie jako sposób na smaczne danie rybne, a ryby należy często jadać, zawłaszcza ryby morskie ze względu na zawarte w nich kwasy omega tak zbawienne dla naszego organizmu.... Składniki: 1 kg ryby
kgwjanczewoDzisiaj zachęcam Was do przygotowania deseru na zimno, który przyrządzicie z trzech składników: jogurtu naturalnego, galaretki i truskawek. Deser łatwy i bardzo smaczny :) Do przygotowania truskawkowej galaretki możecie użyć mrożonych owoców. Składniki na 4 małe lub 2 duże desery: 1 duży jogurt naturalny (370-400 g) 1 galaretka o smaku kiwi + 100 ml wrzącej wody 1 łyżeczka żelatyny
Ugotować