na zimno - 10906 przepisów (strona:290/728)

Sałatka sushi 161

bomba witaminowa. Zjedzeniu sałatki sushi bardzo syci, ale nie wywołuje uczucia ciężkości, jest raczej lekkostrawna. Składniki: (duża porcja) 1 szklanka ryżu (u mnie ryż basmati) 500 g wędzonego na zimno łososia 1 ogórek szklarniowy 1 dojrzałe awokado 3 płaty nori (suszone wodorosty) 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ziaren sezamu (opcjonalnie) Przygotowanie: Ryż

Kuchcik gotuje
Tradycyjne mielone. Sekret najsmaczniejszych kotletów 178

suche. Do przewracania najlepiej używać łopatki. Nie należy żałować tłuszczu, bo paradoksalnie im więcej tłuszczu użyjesz do smażenia, tym mniej tłuszczu wchłonie mięso gorące podawać z ulubionymi dodatkami, na zimno używać zamiast wędliny do kanapek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bezglutenowe placki z jabłkami 208

senność dają o sobie tak znać, że postanowiłam sukcesywnie ograniczyć jej spożywanie. Moja choroba wyszła zupełnie przez przypadek. Jedynym moim objawem było zmęczenie i ciągle towarzyszące mi uczucie zimna. Zawsze myślałam, że to taki mój urok i wynik bardzo aktywnego trybu życia. Jednak nie... Po wykonaniu podstawowych badań poziomu TSH, FT3, FT4  a także usg tarczycy, nie było żadnych

Pan i Pani Smith w kuchni
Mini pizza z szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą 124

razem w połaczeniu z ciastem fracuskim zamiast tradycyjnego ciasta na pizze. Dzięki temu to doskonała przekąska, którą można zrobić błyskawicznie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno

Milion Smaków
Czerwone pomarańcze, parchate ogórki i babeczki 147

można wyczuć jej smak w wypieku. Gdy babeczki stygną, cała ich oliwowość się ulatnia; nie bójcie się więc tego połączenia. Są wyśmienite na ciepło (koniecznie z lodami!), ale na zimno też spisują się znakomicie. Malutkie, poręczne; znikają nie wiadomo kiedy. Muffinki znajdziecie dzisiaj również u Marty i Zuzi . Odwracane babeczki z czerwonymi pomarańczami Składniki: (na 16 sztuk) 185 g mąki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa cebulowa z boczkiem i pomidorami 188

Przekładamy cebule do garnka z boczkiem. Zalewamy około 1,5 - 2 litrami wody. Gotujemy na małym ogniu przez około pół godziny. 4. Pomidory nacinamy, sparzamy we wrzątku, hartujemy zimna wodą, a następnie obieramy ze skórki. Kroimy w niedużą kostkę, przesmażamy na maśle, dodajemy do zupy. 5. Zabielamy zupę śmietanką, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Zupę podajemy ze świeżą bagietką. Można

W kuchni Katie
Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 154

piecz przez ok. 20 minut, aż jajko się zetnie, a frittaty urosną (po wyjęciu z piekarnika i przestygnięciu nieco opadną). Możesz je jeść na ciepło lub na zimno, przetrwają 1-2 dni w lodówce. Smacznego :) *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco

Chilli Czosnek i Oliwa
Kanapka z wołowiną i pikantnym sosem 178

polej obficie sosem. Usmaż frytki z batatów i podaj do kanapki z wołowiną. Resztę sosu wykorzystaj jako dip do frytek. Kanapka z wołowiną smakuje wybornie na ciepło i na zimno. The post Kanapka z wołowiną i pikantnym sosem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Kuskus do obiadu 138

zawsze. Czasem kasza gryczana... Nie ulegaj rutynie, zrób kuskus do obiadu ! Banalnie prosty i gotowy w kilka chwil. Pasuje doskonale do drobiu oraz ryb. A na zimno, staje się daniem na kolację lub do lunch boxu. Składniki: 120 g kuskusu 100 g mrożonej mieszanki - marchew mini z groszkiem pęczek kolendry sok z cytryny lub limonki sól pieprz ewentualnie przyprawa curry

kolorowotorcikowo
Przypomnienie lata czyli cytrusowo-miętowa lemoniada z porcją witamin 209

Zimno, wietrznie i nieprzyjemnie. Przydało by się trochę witamin i słońca. Witaminę A, C, E, B1, B, B6  oraz słoneczny smak lata możemy sobie zafundować w lemoniadzie. Dodatkowo herbata miętowa wpływa pozytywnie na metabolizm , ma działanie przeciwbólowe i uspakajające  a także pomaga w zapobieganiu i leczeniu przeziębienia - zwalcza katar , koi gardło i ułatwia oddychanie

Pora na pora i pomidora
Kolorowa surówka obiadowa z kapusty pekińskiej. 204

Kapusta pekińska to bardzo uniwersalne warzywo, równie dobrze smakuje podana na zimno jak i na ciepło jako surówka i jako dodatek do sałatek. Łatwo dostępna o każdej porze roku i bardzo wdzięczna w przygotowaniu. U mnie w menu pojawia się co najmniej raz w tygodniu i staram się aby była za każdym razem chociaż troszkę inna, a zmieniając dodatki można

Kuchnia z widokiem na ogród
ziemniaczano-jajeczne kotlety z pesto peperoncino... 192

sztuk olej dobrze rozgrać na patelni, kłaść kotlety i lekko je spłaszczyć smażyć na rumiano i odkładać na papierowy ręcznik - kotlety sa smaczne i na ciepło i na zimno, z różnymi sosami, keczupem................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Filety rybne gotowane z zielonym groszkiem 160

odwracamy filety rybne i gotujemy jeszcze przez 2 -3 minuty. Rybę przekładamy delikatnie do miski, zalewamy sosem warzywnym i posypujemy natką pietruszki. Podajemy na gorąco z ryżem lub na zimno. Smacznego

kgwjanczewo
Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi 123

opisem na opakowaniu. Przekładamy do podania do mniejszych miseczek, na wierzchu układamy mus jabłkowy i kawałki orzechów włoskich. Deser smakuje doskonale zarówno, gdy kasza jest ciepła jak i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Jak Ugotować Quinoa (Komosa Ryżowa) i Energetyzująca Sałatka z Quinoa z Awokado i Szpinakiem 145

sałatce nabrały charakteru, a w połączeniu z filetem ze szpinakiem w szynce parmeńskiej to już dla mnie była tak zwana petarda. Jest smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno, dlatego polecam ją jako dodatek do obiadu, ale także jako jedzenie do pracy. Obie wersje już przetestowałam i niedługo zamierzam powtózyć to zestawienie. Przejdźmy teraz do samych nasion. QUINOA

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania