śmietanę i mieszając krótko zagotować sos szpinakowy jest pyszny do różnych dań: makarony, kotleciki mięsne-warzywne, kluski, pierogi, nawet do frytek czy placków, naleśników, smakuje na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędaniach na stół świąteczny. Zacznę od tradycyjnego schabu ze śliwką. Jest to kawałem chudego mięska które można podać jako danie obiadowe , aczkolwiek o niebo lepiej smakuje na zimno. W tym drugim wydaniu może być w dwóch wersjach : w galarecie lub bez. W zależności co kto lubi, u mnie jest w galarecie. Schab pod galaretą jest delikatniejszy i bardziej
Eli Gotowanietraktowałem po macoszemu, ale od jakiegoś czasu chętnie i często po nią sięgam. Oto kolejna wariacja – zapiekanka z porami i brukselką. Doskonała zarówno na ciepło, jak i na zimno… Pora posiłku w tym przypadku... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcudworze zimno więc miska ciepłej zupy po dniu pracy w sam raz :) dzisiaj mam dla Was grochówkę pyszną bo na kiełbasie bekonowej Hańderek . Zapraszam :) Składniki : 3 pętka kie ł basy bekonowej Hańderek 2 marchewki kawałek pora i selera 1,5 szklanki grochu około 2,5 l wody sól, pieprz ewentualnie domowa vegeta do smaku
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do drugiego dania. Trochę wiosny na talerzu bo za oknem jeszcze zimno i ponuro. główka zielonej sałaty pęczek rzodkiewek pęczek koperku mały jogurt naturalny lub śmietana sól Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Sałatkę doprawić solą i tuż przed podaniem wymieszać z jogurtem. Podawać
Smakołyki AsiPrzepyszna łopatka pieczona w piekarniku z mieszanką przypraw. Możemy podawać ją na zimno jak i na ciepło Pieczona łopatka
Kuchnia Danusitroszkę nad mięsem, jeśli będzie wody mniej to mięso z góry nie będzie właściwie "uparzone". Po dwóch godzinach wyjąć szynkowar i schłodzić go w zlewie lub w garnku z zimna wodą, a potem schować do lodówki, najlepiej na całą noc. Po upływie nocy, czyli kolejnego dnia wyjąć szynkowar z lodówki, otworzyć, wyjąć schab z woreczka, pokroić i delektować się swojską
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno. Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew -cebula -ząbek czosnku -2 czerstwe bułki -2 jajka -bułka tarta -sól, pieprz naturalny i ziołowy -majeranek -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski przyprawiamy
Maminek kulinarnyWitajcie :) Na dworze dzisiaj zimno więc na obiad przygotowałam coś rozgrzewającego :) Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej Roleski oraz przyprawą Skworcu . Gulasz podałam z kaszą bulgur z vermicelli .Vermiceli to taki cieniutki makaronik, powiem Wam że kasza w połączeniu z tym makaronikiem i sosem smakuje wybornie :) Obiad podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g kaszy Bulgur
Sama słodycz i szczypta chiliZeszklić. Dodać pokrojone w cienkie plasterki marchewki. Mieszać 3 min. Dodać koncentrat i fasolę. Wlać wrzącą wodę. Przykryć i gotować, aż marchewki zmiękną. Można podawać na ciepło lub na zimno. Udekorować pietruszką. Artykuł BARBUN FASÜLYE, czyli czerwona fasola po turecku pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisycukier i przykryć. Odstawić na noc. Następnego dnia na średnim ogniu gotować około 30-40 min., aż dynia zmięknie. Udekorować orzechami włoskimi i kokosem. Podawać na ciepło lub na zimno. Artykuł KABAK TATLISI, czyli deser z dyni pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyplasterki i posmarować oliwą. Upiec w piekarniku do miękkości w temperaturze 180 °C. Zmieszać resztę składników w misce. Rozsmarować farsz na każdym plasterku cukinii i uformować rulon. Podawać na zimno. Artykuł PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisycukier i zagotować. Dodać kasztany i gotować na bardzo wolnym ogniu 2 godz. Odstawić na bok. Następnego dnia wsypać cukier waniliowy i gotować pół godziny. Podawać na ciepło lub zimno. Artykuł KESTANE ŞEKERİ, czyli turecki deser z kasztanów pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyczynność jeszcze raz. Wyłączyć ogień i odstawić na bok. Na patelni rozgrzać oliwę. Odczekać, aż wystygnie, potem wlać sok z połowy cytryny. Polać roladki. Podawać na ciepło lub na zimno. Można udekorować pokrojoną cytryną. Artykuł ZEYTİNYAĞLI SARMA, czyli faszerowane liście winogron pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisykoncentrat, wymieszać i wrzucić pory. Podsmażyć trochę i wlać wrzącą wodę. Gotować, aż warzywa zmiękną. Na końcu dodać cukier i sól. Polać sokiem z cytryny. Udekorować natką. Podawać na zimno lub na ciepło. Artykuł ZEYTİNYAĞLI PIRASA, czyli pory w sosie pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisy