pieprzem i mieszanką ognistą. Wyjmujemy z lodówki foremkę z ciastem, wykładamy na ciasto podduszoną cebulę i wyrównujemy. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na zimno lub gorąco. UWAGA: W wersji bezmięsnej boczek zastępujemy ulubionymi grzybami :-) Tarta z cebulą i boczkiem Tarta z cebulą i boczkiem Tarta z cebulą i boczkiem A przykry zapach pozostający
peggiwkuchniwyszła zbyt rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Formujemy nieduże kotleciki, obtaczamy je w kaszce kukurydzianej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy na ciepło bądź zimno. P.S. Bezpośrednio po usmażeniu panierka wydaje się może nazbyt chrupiąca, ale na drugi dzień jest już idealna. Kotlety z cieciorki Kotlety z cieciorki SMACZNEGO
peggiwkuchnisię na Wielkanoc. Przepis na sos tatarski, który robimy każdego roku w naszym domu. :) Znalazł sobie wiele zastosowań - można jeść go samego, pasuje świetnie do gotowanych jajek, pieczeni na zimno a także do śledzi, jeśli ktoś lubi śledzie w śmietanie. :) Składniki: 4-5 dużych ogórków czosnkowo – koperkowych (polecam te z Ogródka Dziadunia - klik ) 2 pęczki szczypiorku 200 gramów zielonego groszku
Garniec Magaliełyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka miodu, sok z 1/2 cytryny, 4 łyżki octu winnego (u mnie z kwiatów czarnego bzu), 4 – 5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, kolendra, Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Odstawić do ostygnięcia. Obrać pokroić w cienkie plasterki. Gruszki umyć, pokroić w cienkie plasterki
królestwo garówmój obiad był jeszcze zdrowszy. Ja podałam swojego kurczaka na ciepło z mixem sałat ale można potraktować go jako samodzielne danie na ciepło lub sałatkę do pracy na zimno. Danie podałam na porcelanie Bogucice "Scania" . duży pojedynczy filet z kurczaka 1/2 szkl zielonych oliwek 1-2 torebki kaszy owsianej CENOS 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli sól świeżo zmielony
Smakołyki Asiczerwonej 2 ogórki korniszony 3 jajka ugotowane na twardo Natka pietruszki Majonez light ( light używam na ogół zawsze ) Sól Pieprz Sok z cytryny Wykonanie: Soczewicę umieszczamy na sicie, przepłukujemy zimna wodą i pozostawiamy do obcieknięcia. Ogórki kroimy w kostkę, paprykę podobnie. Dodajemy rozdrobnionego łososia. Następnie jajka pokrojone w kostkę oraz odsączoną soczewicę. Do całości wkładamy majonez, mieszamy i przyprawiamy
Smaki Ewypierwszy i fajnie zmieniają smak zupy. Młody jęczmień też był dla mnie nowością - kupiłam i zastanawiałam się do czego go dodawać. Ma wiele walorów zdrowotnych, najwięcej oczywiście spożywany na zimno, ale można go dodawać także do dań gotowanych czy pieczonych. Zawiera więcej witaminy C niż sok pomarańczowy, a beta-karotenu więcej niż marchew! Duża zawartość błonnika pozytywnie wpływa na naszą
Kolorowy Przepisownikuszkodzić mięsa. Zalej masą i piec w piecu w temp. 210 stopni C, przez 35 minut na złoty kolor (ja piekłam cały czas z termoobiegiem) Podajemy na gorącą lub zimno. Smacznego! Buziaki
SMYKWKUCHNIJadło 2 łyżki mąki 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu czarnego domowa jarzynka sól, pieprz majeranek 2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: Fasolę wsypujemy do garnka, zalewamy zimna wodą, pozostawiamy na noc żeby się namoczyła, następnego dnia wodę odlewamy, zalewamy nową wodą i gotujemy fasolę do miękkości, odcedzamy.Do garnka przekładamy żeberka, dodajemy obrana cebulę, listki laurowe, ziarna ziela
Bajeczna Kuchniaplasterki ogórki kiszone, oliwki, pomidorki koktajlowe, drobno szatkujemy pietruszkę. Mieszamy razem składniki. Dodajemy sok z cytryny i odrobinę oliwy z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata A na moim INSTAGRAMIE mam dla Was kolejny pomysł na sałatkę z komosy ryżowej: ogórek, awokado, czerwona cebulka, pomidorki koktajlowe i quinoa
MODA NA BIOSzybkie i sycące placuszki z kurczakiem i marchewką pieczone w piekarniku. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeden placuszek to 174 kcal. Składniki (ok 6 placuszków): 3 jaja podwójna pierś z kurczaka 5 łyżek mąki orkiszowej (lub innej) 2 łyżki otrębów owsianych duża marchew 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki mleka sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano
e-PrzepisyKulinarnelnianego 2 łyżki ziaren siemienia lnianego 1 garść słonecznika 1 garść sezamu 1 łyżka miodu naturalnego 1 łyżka soli 1 opakowanie drożdży instant 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 400 - 500 ml ciepłej filtrowanej wody Przygotowanie: Dobrze rozgrzewamy dużą beztłuszczową patelnię. Zmniejszamy ogień i wsypujemy na patelnię ziarna amarantusa. Powoli je prażymy, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż do uzyskania
Naturalna Kuchnianamoczonych wcześniej w wodzie patyczków. Grillujemy w piekarniku lub na grillu przez około 12 minut (przekręcając w połowie pieczenia). Podajemy z ulubionymi dodatkami na ciepło lub na zimno. Doskonałe do obgryzania prosto z patyków :) Smacznego! Kolejny przepis w wykonaniu mojego Męża
Moje Kuchenne Rewelacjereszcie oliwy, dodaj szałwię i drobno pokruszony chleb. Na oddzielnej, suchej patelni podpraż słonecznik/orzechy. Połącz słonecznik z cebulą. Upieczoną dynię wymieszaj z pangrattato. Smakuje na ciepło i na zimno. Smacznego
greenscarf