Szybka, prosta i przepyszna tarta z czerwoną papryką, kawałkami kurczaka marynowanymi w ognistej paście curry i czerwoną cebulą. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI (1 tarta o średnicy 24 cm) ciasto 200g mąki pełnoziarnistej 100g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli 1/3 szklanka zimnej wody masa serowo- jajeczna 100 ml mleka kokosowego 1 jajko 100g
DefinicjaSmakuIdealne ciasto na specjalne okazje. Możecie zrobić z różnymi owocami, ja zrobiłam z truskawkami i gruszkami, które bardzo lubię. Biszkopt- białka ubić na sztywną pianę. Następnie
Kuchnia Pokoleńgarnek zdjąć z ognia. Przykryć pokrywką. Przygotowany pudding przełożyć do pucharków. Ewentualnie wierzch deseru ozdobić odrobiną mleczka kokosowego lub jogurtu naturalnego. Deser dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno
UgotowaćMakaronowe muszle ze szpinakiem owinięte szynką szwarcwaldzką to znakomita przystawka na domowe przyjęcia lub świetny pomysł na pyszną kolację. Podane na zimno stanowią wyjątkowo atrakcyjną dla kubków smakowych przekąskę. składniki na około 17-20 sztuk 250 g makaronu muszelki ( typu Conchiglioni ) 300 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 120 g sera camembert 200 g szynki szwarcwaldzkiej
Smakowite Daniaoraz starty parmezan. Na podpieczony spód wylewamy masę, zapiekamy około pół godziny w 170 stopniach. Jak to zwykle bywa z tartami, są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno Ania
Ania i Marcin gotująpatelnie , uformować placek o grubości ok 1 i 1/2 cm, smażyć na lekkim ogniu po 3 minuty z każdej strony Danie to równie dobrze smakuje na zimno jak również na ciepło. Z dodatkiem ostrych sosów ,jak sam również. Ten placek smażę w chwili kiedy spieszę się , natomiast jeśli mam trochę czasu to go piekę jest równie
Eli Gotowaniejuż trzeci rok! :) Nawet nie zauważyłam jak szybko to minęło. Niestety tortu nie było, ale za to świętowałam urodziny bloga przy czekoladowym cappuccino, skubnęłam trochę sernika na zimno i ciasta marchewkowego. Blog przeszedł trzy zmiany i szykują się kolejne. Będą remonty, przebudowy, modernizacje i optymalizacje. Miejmy tylko nadzieję, że zmiany wzniosą blog na wyższy poziom. Na pierwszy ogień pójdzie mieszkanie
Pink Envelopezimie poranki bywają trudne - pewnie wie to każdy z nas. Gdy wstajemy rano za oknem jest szaro, buro i zimno... Dziś podpowiadam Wam jak zrobić w parę chwil domowy napój izotoniczny. bez chemicznych dodatków, konserwantów ani tym podobnych. Zapewni on Wam poranny zastrzyk energii. Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii Czas przygotowania: 10 minut
Kulinarne przygody Gatitychrupać, a przy tym szukasz pomysłu na odżywcze śniadanko, takie na "raz, dwa", śmiało korzystaj z przepisu. Taki tosty możecie zabrać ze sobą do szkoły, pracy w podróż. Na zimno też smakują dobrze. To jak, pakujemy lunch boxy ? Składniki: 4 kromki chleba tostowego 1/2 kulki mozzarelli garść orzechów laskowych 2 łyżeczki miodu Wykonanie: Orzechy
kolorowotorcikowoTera nalyjcie tam tego cydru i niech sie to tak ze pó 15 godziny pomału dusi. Potyn wyciōngcie miyso i do wywaru dajcie śmiytōnka- uważejcie, żeby niy bōła za zimno abo mogecie tyż nalołć 16 do ni 17 połra łeżek wywaru, to sie Wōm na pewno ta śmiytōnka niy zwarzi. Idzie 18 tyż trocha zagyńścić ta nasza zōłza mōnkōm- nojlepi
Chop w kuchniSmarujemy grzanki kremowym białym serkiem, kładziemy po plasterku wędliny, a na to – grillowane grzyby. Posypujemy całość kiełkami, lekko pieprzymy. Tak przygotowane grzyby są smaczne i na ciepło, i na zimno. W połączeniu z grzankami, wędliną i serkiem, tekstury przyjemnie się na podniebieniu uzupełniają, tworząc zaskakująco smaczną i spójną całość. SKŁADNIKI 500g boczniaków ½ pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku
Karo in the Kitchenobtaczać w płatkach owsianych. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron, aż staną się lekko rumiane. Podawać z ulubionymi surówkami i ewentualnie z sosami - na ciepło lub na zimno. Jeśli lubicie fasolę, to spróbujcie też zupę krem z białej fasoli
Codzienna kuchnia niecodziennaniewielkie porcje masy formując ją w placuszki. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut, lub do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Podawać na ciepło lub na zimno przybrane posiekaną dymką. Smacznego
Codzienne Gotowaniedanie występuje u mnie zawsze na dwa sposoby. Z podanych proporcji przygotowuję je jako sałatkę, która jest świetna na ciepło lub zimno. Natomiast z połowy stanowi dodatek do pieczonego kurczaka (np. tego, którego prezentowałam ostatnio przy makaronie chow mein ) lub piersi z kurczaka. Możecie także przygotować to danie jeszcze inaczej, a mianowicie podsmażyć jedną połówkę piersi z kurczaka pokrojoną
Fabryka pomysłóworaz pokruszonymi liśćmi laurowymi. Po ułożeniu wszystkich warstw zalałem śledzie oliwą. Dusiłem na bardzo małym ogniu przez godzinę. Tak przygotowane śledzie można podać zarówno na ciepło jak i na zimno
R'n'G Kitchen