na zimno - 10906 przepisów (strona:299/728)

Schab z ziołami. 119

już lada chwila pora poza Wigilią pomyśleć o całej reszcie!Postanowiłam zrobić pyszny aromatyczny schab - super przekąska i bardzo dobry dodatek do kanapek!Pamiętacie mam nadzieję mój schab na zimno, trochę go zmodyfikowałam, bardziej zapachniał ziołami i smak zadziwia! Nadszedł świąteczny czas... SKŁADNIKI: 1kg. schabu 1/4 szkl. soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku roztartego w dłoniach

Kuchnia Beaty
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 165

Pyszne, lekkie, delikatne, pachnące czarnuszką paszteciki z nadzieniem pieczarkowym. Idealne na gorąco do czerwonego barszczyku, a na zimno - to świetna przekąska. Doskonale się mrożą, także można zrobić zapas i wyjmować po kilka w razie potrzeby. Nie podaję ilości pasztecików, bo zależy to od ich wielkości, ale z tej porcji mąki jest to całkiem spora ilość. Podana ilość pieczarek jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurpiowskie pieczone pierożki wigilijne 1318

Pierożki te polecam nie tylko jako wigilijne danie, ale również jako fajną przystawkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Są również świetnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Składniki: ciasto: 500 g mąki 150 g masła 3 łyżki śmietany 18% 2 żółtka sól pieprz farsz: 50 - 60 g suszonych grzybów 200 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 duża

Mama Gotuje
Pasztet z kury/koguta 245

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).  Tym razem postawiłam na prostotę - bez żadnych udziwnień. Pasztet smakuje rewelacyjnie - jest zwarty i doskonale się kroi. Idealny na zimno - jak i na gorąco. Może również posłużyć jako farsz np. do pyz czy naleśników.  Pasztet najlepiej doprawić według własnego smaku. (2 małe keksówki) 1 kura/kogut 1-2 marchewki 1 pietruszka

Di gotuje
Chrupiąca kaczka z żurawiną! Świąteczny obiad! 301

Pozostanie sama esencja i smak, to co potrzebujemy. Kaczkę wykładamy na talerz i ukośnie kroimy, polewamy sosem. Podajemy z konfiturą z żurawiny. Kaczkę możemy jeść na gorąco i na zimno! Smacznego! Dajcie znać co sądzicie o takiej propozycji? Buziaki! Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Wstęgi ozdobne z kakao ,z bakaliami- propozycja na Wigilię 162

studencką. Na koniec dodaj figi pocięte na paski i dosmacz wszystko listkami mięty! Danie gotowe, na prawdę szybko. Wszystko przygotujesz zanim makaron się ugotuje. Dobre na ciepło, ale na zimno genialne! Biała czekolada to strzał w dziesiątkę. Idealnie dobrane bakalie i suszone owoce współgrają z całością. To będą lekkie i smaczne Święta ! Na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Ryba po grecku 166

Potrawa ta z Grecją ma niewiele wspólnego, ale nie ma to większego znaczenia. Jest to pozycja obowiązkowa na naszym świątecznym stole. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sama dziwię się, że nie ma jej jeszcze na blogu, ale może to i lepiej, bo przepis który dziś prezentuję dopracowałam i wzbogaciłam o kilka przypraw, których dotąd nie używałam

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak w sosie śmietanowo serowym z selerem naciowym i brokułem 177

śmietanę, mieszamy i zostawiamy na małym ogniu żeby smaki się przegryzły. Ja brokuła gotuje na parze przez około 3-4 min od zagotowania się wody (wrzucam do garnka z zimna wodą a czas liczę od momentu jak woda zacznie wrzeć). Równie dobrze można normalnie ugotować w wodzie ale podobnież zdrowszy jest gotowany na parze, jak zresztą każde warzywa przygotowane

Piekielna Kuchnia Pati
Zrazy wołowe 354

warzywa – w przypadku naszego przepisu duszone w sosie razem z mięsem. Zrazy podajemy z reguły na ciepło jako główne danie, ale nie każdy wie, że doskonale smakują również na zimno jako przekąska. Zrazy wołowe 2015-12-20 04:59:11 Zrazy wołowe to bardzo popularna potrawa, ale wymaga odpowiedniej techniki – radzimy jak je przyrządzić, aby były delikatne, kruche i soczyste

Kulinarna Pokusa
Sałatka z wędzonym łososiem 257

składniki * 100 g łososia wędzonego na zimno * 1 sałata strzępiasta * 1/2 avocado * 1/2 długiego ogórka wężowego  dressing * 1/2 kubka jogurtu naturalnego * 1 pęczek koperku * 1 ząbek czosnku * sól, pieprz sposób wykonania Umytą i osuszoną sałatę pokroić na mniejsze kawałki, pokroić łososia, ogórka obrać, przekroić na pół i pokroić wzdłuż na cienkie plastry . Wszystkie składniki umieścić w misce lub pojemniku

Mix smaku
Ryba niespodzianka na Wigilię 184

śmietanką. Następnie dodajemy sok z cytryny, alkohol oraz przyprawy. Po zagotowaniu można przecedzić przez sito. Jak podawać? Podawać serwujemy na ciepło z sosami, ale smaczna jest tez na zimno

Szybko Tanio Smacznie
Rybne klopsiki 142

Takie klopsiki śmiało możecie już przygotować. Jak trochę postoją będą lepsze bo przejdą smakami. Podaje się je na zimno. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Makowiec świąteczny z bakaliami 263

patelni rozpuścić masło, dodać miód i mak wymieszany z bakaliami Całość przesmażyć na niewielkim ogniu około 10 minut. Przesmażoną masę makową pozostawić do całkowitego wystygnięcia (musi być zupełnie zimna) po czym dodać alkohol i wymieszać. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek i ponownie delikatnie wymieszać. Przygotowanie makowca Ciasto drożdżowe wyjąć na podsypaną mąką stolnicę i podzielić na 2 równe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Serniczki z białą czekoladą i bakaliami 380

ciepłej czekolady dodać ubitą śmietankę, energicznie wymieszać, żeby nie porobiły się grudki z czekolady - należy uważać, żeby czekolada nie była zbyt ciepła, bo może rozrzedzić ubitą śmietanę, ani za zimna - może się zbrylić w kontakcie z zimną śmietaną - na wierzch każdego serniczka nałożyć po 1-2 łyżeczki gotowego kremu, na nim delikatnie ułożyć bakalie - udekorowane serniczki ponownie schłodzić, co najmniej

Smakołyki Bereniki