Schab tak podany jest pyszny i aromatyczny, delikatny i soczysty. Można go podać do obiadu ale także do kanapek na zimno, tak czy tak jest smakowity. Polecam wypróbować przepis bo warto. Przepis podany w ulotce Biedronki. Schab faszerowany czosnkiem ze śliwkami w czerwonym winie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielekkiego stężenia. Biszkopt zwilżyć i wylać tężejącą galaretkę. Zelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. wrzątku. Kremówkę ubić z cukrem i dodać lekko ciepłą żelatynę. Gdy będzie już zimna to kremówka zbyt szybko stężeje i trudno będzie ją rozsmarować. Tak więc wlać żelatynę, szybko ubić i rozprowadzić na cieście. posypać startą czekoladą
Jadło i czytadłoDziś Krzywą Prostą oddaję we władanie Zawadiaki, autorki bloga Noszę Razy Kilka. Czeka Was niezwykła podróż. Usiądźcie wygodnie i posłuchajcie… Za oknami szaro, mokro i zimno, ale czy to musi być przeszkodą do przeżycia niezwykłej podróży? Znam takie miejsca w Polsce, które właśnie w takie dni jak ten nabierają osobliwego uroku. Jednym z nich są […] Post Niezwykłe miejsca
Krzywa Prostawycinamy kółka. Na każdym kółku umieszczamy trochę farszu. Zlepiamy brzegi. Pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem. Smarujemy mlekiem lub olejem. Pieczemy ok 15 minut. Są świetne i na zimno i na ciepło. a takie bajkowe widoczki można zobaczyć przed Ogrodem Botanicznym UW, fot. Marianna Wojcieska czyli
Dzieje kuchennej Wiewiórynacierane kolejną mieszanką przypraw, a następnie mięso jest poddawanie wędzeniu. I co jest ważne, 100 g produktu wyprodukowano ze 140 g mięsa wołowego. Pastrami smakuje wspaniale zarówno na zimno jak i na ciepło, ale nasi producenci szczególnie polecają podawanie parowanego mięsa. Mięso możemy naparować w parowarze lub po prostu w garnku z wkładką do gotowania na parze. Mięso pokrojone
Kulinarne przygody GatityTaka zapiekanka to pożywne i bardzo smakowite danie czy jest zimno czy jest śnieżnie czy może deszczowo. Polecam serdecznie do wypróbowania przepisu. Można ją przygotować dzień wcześniej i podgrzać po przyjściu z pracy. Miłego zajadania. Zapiekanka z dyni makaronowej na spodzie z bułki paryskiej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedodajemy syrop klonowy (można więcej do smaku). Przekładamy tapiokę do miseczki. Migdały kroimy i podprażamy na suchej patelni, posypujemy nimi tapiokę. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego
breakfast of dreamsstartych jabłek. Idealne na szybki deser, na drugie śniadanie dla dzieci, ale nie tylko, u mnie zajadają się nimi wszyscy, bez wyjątku. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. U mnie w dwóch wersjach, z samymi startymi jabłkami i z jabłkami i cynamonem...mmmm... pychotka... :-). Do białej mąki dodałam także mąkę pełnoziarnistą, to takie moje małe uzależnienie... ;-) Z podanych
Smaczne ZdroweBardzo lubię piec mięsa w rękawie, mięso jest aromatyczne i wszystkie przyprawy zostają w mięsie. Bardzo łatwo jest przygotować takie mięso. Można jeść na zimno, podczas pieczenia wytworzy się sos. Który po ostygnięciu przekształci się w pyszną galaretę. Na ciepło do ziemniaków też będzie pyszne. Ja upiekłam schab z kością, ale możecie upiec bez . Moim zdaniem schab z kością jest
Kuchnia Pokoleńodsączyć i pokroić w paski. Całość wymieszać i przyprawić. Na sam koniec dodać podprażony słonecznik na suchej patelni. Przydatne: Czas przygotowania ok. 20 minut. Idealne na ciepło i na zimno. Jeśli mamy zamiar danie podgrzać np. na drugi dzień w pracy – wtedy należy skrócić czas gotowania zarówno kaszy jak i brokuła, kaszy ok. 2 minut niż w przepisie
rozgotowanapolecam szarlotkę na półkruchym cieście z cytrynową, orzeźwiającą pianką bezową. Pychota! Dodam, że jest prosta w wykonaniu, szybko też znika - nie ma znaczenia czy podamy ją na ciepło czy zimno, z gałką lodów czy też z bitą śmietaną - żadnej wersji nie można się oprzeć. Spróbujcie koniecznie! Składniki (na tortownicę o śr. 24-26 cm): Ciasto półkruche: 3 szklanki mąki
Domowa Cookierenka AgiNaleśniki: 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej szklanka wody lekko gazowanej około 1/3 opakowania mrożonego szpinaku rozdrobnionego (całe opakowanie 450g) 2 duże jajka sól, pieprz Farsz: 100g łososia wędzonego na zimno serek naturalny do smarowania ( u mnie serek lekki z Piątnicy) 1/2 papryki surowej lub marynowanej 80-100g zielonego ogórka łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Naleśniki: Szpinak rozmrażamy. Wszystkie składniki
Czerwona PorzeczkaŁatwe, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciastka z ciasta francuskiego. Takie ciastka świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Ciastka z ciasta francuskiego są rewelacyjnie chrupiące, bardzo delikatne i rozpływają się w ustach. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 jabłka cynamon 1 łyżeczka cukru waniliowego dżem jagodowy 40g zmielonych orzechów włoskich z dodatkiem cukru Przygotowanie : Jabłka obrać i pokroić
Smaczne PotrawyPrzepyszny i prosty w przygotowaniu pasztet z bułek i papryki to doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje w towarzystwie ulubionego sosu, szczególnie chrzanowego na zimno, sprawdza się również jako dodatek do sałatek . składniki na formę 25 cm na 10 cm 4 bułki 3 papryki ( czerwona, żółta, zielona ) 25 dag wędliny drobiowej 1 łyżka ziół prowansalskich 1 szklanka
Smakowite DaniaDawno nie było przepisu na duże ciasto, więc gdy za oknem zimno, czas wziąć się do pracy w kuchni i potem cieszyć się pysznościami wartymi grzechu. Dla osób na diecie - zróbcie sobie chwilę przerwy, bo z całą pewnością to ciasto do dietetycznych nie należy. Jest przepyszne, wspaniałe i ciężko poprzestać na jednym kawałku. Ale cóż - od czasu do czasu każdemu
psgotujemy