Pyszny sernik na zimno...w sumie jak dla mnie nie przypomina sernika, tylko coś w stylu ptasiego mleczka...po prostu pycha...przepis od sąsiadki, ale zmodyfikowany przeze mnie..wyszło pysznie...polecam.. 1 kg twarogu [ z wiaderka waniliowy] 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy Delecta 1 szkl.śmietany 36 % 100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników polewa
Moje domowe kucharzenieCiasto łatwe i w miarę szybkie do przygotowania, czyli Chatka Baby Jagi. Poniższe ciasto to sernik na zimno przełożony herbatnikami i udekorowany czekoladą oraz wiórkami kokosowymi. Jestem pewna, że spodoba się oraz posmakuje dzieciom jak i dorosłym :) Składniki: 36 sztuk herbatników, np. pełnoziarnistych 0,5 kg sera zmielonego 250 g miękkiego masła (ponad 1 kostka!) 1 szklanka cukru pudru
UgotowaćLekki i puszysty- taki właśnie jest sernik na bazie jogurtu greckiego. Jest to ciasto pieczone a wygląda i smakuje jak sernik na zimno. Przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu- jest to idealny przepis na osłodzenie sobie początku tygodnia. Tuż po wyjęciu z piekarnika wypiek trzęsie się jak galareta, ale nie trzeba wpadać w panikę- po schłodzeniu jak najbardziej nadaje się
Wrzosowa Polanaparu minutach truskawkowy curd zgęstnieje, zdejmujemy go z ognia. Przekładamy obie masy do pucharków według uznania- ja ułożyłam je warstwami. Deser smakuje dobrze na ciepło i na zimno
Wrzosowa PolanaWarzywne potrawki mają to do siebie, że są zawsze smaczne i przemycają do naszego organizmu bezcenne wartości odżywcze. Kiedy za oknem zimno częściej powinniśmy sięgać po tego typu rozgrzewające dania. Dzisiaj u nas smaki lata połączone z kurczakiem. Jeżeli nie mamy dostępu do świeżych warzyw śmiało sięgajmy po te głęboko mrożone. Dziś warzywne leczo z wędzonym kurczakiem, nasyci
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiGęsta, słodka, z mięciutkimi, rozpływającymi piankami. Kiedy za oknem zimno czy plucha kubek gorącej czekolady i dobra książka to jedyne sensowne rozwiązanie. SKŁADNIKI: (na dwa kubki) tabliczka (100g) białej czekolady 400ml mleka 3,2% szczypta białego pieprzu pianki marshmallow PRZYGOTOWANIE: W garnuszku podgrzewamy mleko z szczyptą białego pieprzu. Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w gorącym mleku. Zagotowujemy i gotujemy
Pyry na Gazpieprzem. Z przygotowanej masy lepimy podłużne krokieciki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Podajemy gorące lub na zimno
Gotowanie moimi oczamidługo białym światłem. Ale i tak było pięknie :) Co innego rano - wszędzie mnóstwo butelek, rozbitego szkła, porzucone opakowania po fajerwerkach, niesprzątniętych kijków i innych śmieci. A do tego strasznie zimno - o ósmej -12 stopni C. Po porannym spacerze trzeba było rozgrzać organizm i stąd pomysł na placki z dyni z dużą ilością rozgrzewających przypraw. Składniki ( na ok. 10 placków
Weekendy w domu i ogrodziepółmisku bądź w naczyniu żaroodpornym układać naprzemiennie kawałki ryby oraz duszone warzywa. Na samym wierzchu muszą być warzywa. Całość wstawić do lodówki. Podawać na drugi dzień zarówno na zimno jak i na ciepło
UgotowaćWigilię. Mowa tutaj o znanej rybie po grecku, która pomimo niezrozumiałej dla mnie nazwy jest bardzo smaczna. Prosta w przygotowaniu i można podawać ją na ciepło, jak i na zimno. 6-8 filetów z pstrąga 1 kg marchewki 1 por 1/2 selera 2 korzenie pietruszki 200g koncentratu pomidorowego 200g sosu paprykowego Ajvar 2-3 liście laurowe ok 7 ziaren ziela
https:KKuchniaMniammiarę dokładnie oczyścić pomarańczę z grubej, białej zewnętrznej części. Drukuj Surówka z marchewki z pomarańczą Składniki 1 duża marchewka 1 pomarańcza 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (lub innego jaki macie) Wykonanie Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomarańczę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Polewamy łyżką oleju i mieszamy. Dodatkowe informacje Jeśli mamy bardzo
Mieszam w GarnkuDziękuje za odwiedzanie i komentowanie moich przepisów. Przy okazji prezentuje Wam top 4 słodkości do których najchętniej zaglądaliście w tym roku: Emotikon smile 1. Sernik krówkowy na zimno, link: http:// ugotowac.blogspot.com/2015/ 11/ krowkowy-sernik-na-zimno.ht ml 2. Mleczna kanapka, link: http:// ugotowac.blogspot.com/2014/ 11/ mleczna-kanapka-biszkopt-cz ekoladowy-i.html 3. Mini pączusie z twarogiem, link: http:// ugotowac.blogspot.com
Ugotowaćwodą, do przykrycia owoców. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu ok pół godziny. Ewent. dosładzamy do smaku. Kompot podajemy na ciepło lub na zimno, mi najbardziej smakuje schłodzony
Atlas Smakówpiekarnika i pieczemy około 30-40 minut aż będą pięknie złociste i apetyczne . Wyciągamy z foremek po lekkim przestudzeniu . Paszteciki są pyszne na gorąco i na zimno , szczególnie z barszczykiem . Smacznego Post Brytyjskie kruche paszteciki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyKażdy w swoim życiu staje przed wyzwaniem pod tytułem: „impreza proszona”. Repertuar zazwyczaj ten sam – sałatka jarzynowa, jajka w majonezie, śledź, bigos i zimna płyta. Jednym z elementów fascynujących mnie niezmiennie jest cudo pt. „śledź po japońsku”, ale nim zajmiemy się kiedy indziej. Staram się, żeby przy okazji imprez podać coś innego niż takowy śledź. Mało skomplikowanego, ale fajnego
ladykitchen