na zimno - 10906 przepisów (strona:318/728)

RYBA PO GRECKU 1127

pewno większość lubi. To takie żelazne danie, które zawsze sprawdza się na wszelkich uroczystościach domowych, a także, i podczas świąt.  Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło.  Jeśli naszą rybę ugotujemy na parze lub w piekarniku w folii dodatkowo stanie się ona daniem niskokalorycznym, a zaręczam, że nie straci na smaku. Składniki: 800g filetów

Walijskie Pichcenie
Bułki z pieczarkami 153

znowu kolejne wspólne "Wypiekanie na śniadanie" . Dzisiaj mam dla was drożdżowe bułeczki nadziewane smażonymi pieczarkami. Są smaczne na ciepło i na zimno. Nam bardzo zasmakowały z dodatkiem ketchupu.  Składniki: Ciasto drożdżowe: 400 g mąki pszennej T500 50 g mleka w proszku 200 ml wody 60 g  masła 1 łyżeczka soli 12 g świeżych drożdży  1 łyżeczka cukru

Ala piecze i gotuje
Bułeczki mleczne z pieczarkami i suszonymi pomidorami 165

Mięciutkie bułeczki z aromatycznym, pysznym farszem to dobry pomysł na przekąskę albo drugie śniadanie. Można je też podać jako dodatek co barszczu czerwonego . Najlepsze są jeszcze ciepłe, ale na zimno też są bardzo smaczne. Zobacz też bułeczki zawijane z ciasta krucho drożdżowego z warzywami i serem Farsz do takich bułeczek możecie sobie dowolnie modyfikować i doprawiać. Można dodać trochę sera

Smaczna Pyza
Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki 836

serniki zebrało się dosyć sporo, może dlatego, że większość w naszym domu uwielbia serniki, a ja uwielbiam je przygotowywać. W tym wpisie nie zostały uwzględnione przepisy na serniki na zimno. Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki: 1. Sernik z polewą czekoladową i migdałami – jest lekki, puszysty, pełen bakalii, rozpływa się w ustach, na wierzchu jest polewa czekoladowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Golonka piwna Trapisty na czerwonej kapuście z wiśniami 156

Obgotowywać ją przez ok 1/2 godziny na małym ogniu. Po tym czasie wyłączyć ogień a golonkę pozostawić w wodzie do wystudzenia. Powinna całkowicie być zanurzona. Gdy golonka jest tuz zimna dokładnie osuszyć ją papierowymi ręcznikami lub suszarką. Dokładnie osuszoną naciąć na skórze w rąby. Pomiędzy rąby wetrzeć sól gruboziarnistą. będzie ona chłonąć wytapiający się tłuszcz. Aby zapobiec zbytniemu spaleniu się

Sztuka gotowania w/g Samiry
Placki z kapusty z pomidorowo-mięsnym sosem 173

było tak...kapusta została, więc trzeba było coś zrobić...dokładnie tak, jak z wołowiną. No i mamy takie pyszne placuchy, które są świetne na ciepło, jak i na zimno. Charakter sosu uwypukla przyprawa do wołowiny od Skworcu. Świetne proporcje, rewelacyjne aromaty <3 https://www.facebook.com/SKWORCUpl/?fref=ts http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html Składniki 1 mała biała kapusta 2 jajka 100 g mąki

R'n'G Kitchen
Relacja z wizyty w restauracji Dwie Trzecie 110

przez długi czas. Po daniu głównym przyszła kolej na deser, na który bardzo czekałam. Tu jednak spotkało mnie rozczarowanie, ponieważ moja śliwka w czekoladzie, która okazała się deserem na zimno, miała bardzo duże kryształki lodu. Nie wiem, czy był to zamierzony efekt, jednak owa struktura psuła zdecydowanie całość wrażenia. Z ostatniego dania najbardziej smakowała mi posypka, która łączyła w sobie

Cakes By Kejt
Straciatella miętowa 151

Podaję wam przepis na pyszne ciasteczko, na zimno! Do kawy idealne i na włoską nutkę! Składniki na biszkopt  -5 jaj od szczęśliwych kurek -3/4 szklanki mąki pszennej -1 łyżka mąki ziemniaczanej -2 łyżki kakao lub karobu -3/4 szklanki cukru Na krem miętowy z czekoladą -3 budynie waniliowe -1 l mleka -300 g miętowych landrynek -3 łyżki cukru

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 170

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około

moj przepis na
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 142

jednak nie będzie tak kruche) 1/2 kg rabarbaru 3 łyżki cukru 6 łyżek dżemu truskawkowego lub innego Do miski miksera/malaksera przesiać mąkę, proszek i cukier puder. Wkroić do tego zimno masło. Wyrobić mieszadłem K lub ostrzami malaksera lub łapkami, (byle szybko, ciasto kruche nie lubi ciepła naszych rąk). Dodać żółtka, wyrabiać do momentu, aż z ciasta zrobi się kula. Ciasto

moj przepis na
Francuski warkocz na słono 168

sera, podane z sosem na bazie sera feta, jogurtu greckiego i mięty. Danie to świetnie sprawdzi się jako przystawka lub na danie główne czy kolację, może być serwowane na zimno lub na ciepło, w obu przypadkach smakuje wyśmienicie. Danie świetnie nadaje się na przyjęcia, ponieważ jest bardzo proste, szybko się je robi oraz fajnie się prezentuje na stole. Ser ricotta

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 224

żeby szybciej ostygły. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza całkowicie zimna. Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia ubijania masa będzie rzadsza i będzie wyglądała na zwarzoną (absolutnie

moj przepis na
Truskawkowe Love 145

mojprzepisna.pl | Truskawkowe Love Coś dla miłośników truskawek i serników na zimno, pyszny deserek naładowany truskawkami. Jeżeli nie macie truskawek świeżych możecie użyć tych z kompotu, tylko że trzeba je odsączyć na sitku. Jeżeli chcecie użyć truskawek mrożonych, najpierw trzeba je rozmrozić i położyć na papierowym ręczniku, aby odciekły. Przepis delikatnie zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na tortownicę

moj przepis na
Truskawkowy tort falbankowy 187

żeby szybciej ostygły. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza całkowicie zimna. Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia ubijania masa będzie rzadsza i będzie wyglądała na zwarzoną (absolutnie

moj przepis na
Piróg biłgorajski 156

sobie zrobienia tradycyjnego lubelskiego przysmaku – Pirogu biłgorajskiego (inaczej Pierogu). Piróg składa się z kaszy gryczanej, ziemniaków, sera białego i boczku/smalcu/szynki. Jest przepyszny na ciepło z kwaśną śmietaną. Na zimno też jest bardzo smaczny. Można go jeść na obiad, ale można też posmarować masłem i zajadać z wędliną. Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa

moj przepis na