na zimno - 10906 przepisów (strona:323/728)

Jabłka pieczone tosca 178

Szwecji. Ciasto tosca zna każdy Szwed, można je kupić niemalże ww wszystkich cukierniach. Dzisiaj upiekłam jabłka z tosca. Jabłka można zjeść jako deser na gorąco z lodami lub na zimno z dodatkiem waniliowego sosu. Uwielbiam jabłka, a taki deser z jabłek to bajka. Jabłka pieczone tosca Składniki: 4 porcje 4 jabłka 3 łyżki masła ½ łyżki mąki 2 łyżki cukru

codojedzenia
Bułeczki drożdżowe z mięsem z indyka i żółtą papryką 122

przy okazji miałam gotowe śniadanie :) Polecam także do pracy, szkoły, na uczelnię... Najlepsze są oczywiście na ciepło, jeszcze świeże lub... odgrzane w mikrofali ;) ale świetnie smakują również na zimno - w samochodzie nie miałam mikrofali :D Wychodziłam z domu - ciemno, wróciłam - ciemno. Dlatego zdjęcia musiały być zewnętrznie doświetlane i nie są najlepszej jakości... Ale musiałam je sfotografować, bo takie smaczne wyszły

Kolorowy Przepisownik
Burgery z ryżu i pieczonej marchewki 145

jednej strony około 15 minut po czym przełożyć na drugą i piec 10-15 minut.   Smacznego! Ps. Burgery są na tyle pyszne, że smakują na zimno, jak i z sosem pomidorowym w formie „kotletów”. Polecam

greenscarf
Tarta z brokułami i kurczakiem 357

sosem śmietanowo-serowym. Tak przygotowaną tartę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na formę do tart o średnicy 31 cm. Moja tarta była pieczona w formie z Ikea z wyjmowanym dnem . Ja nie podpiekam wcześniej

Gospodyni Miejska
Yerba Mate - napój ,który warto spróbować 230

stoi na przeszkodzie, żeby napić się jej w domowym zaciszu. Przygotować można ją także w ekspresie do kawy czy zaparzaczu do herbaty. Możemy pić ją zarówno na zimno jak i gorąco, podawać ją z mlekiem i miodem lub mrożoną z cytryną. Ogranicza nas tylko  wyobraźnia... Korzyści zdrowotne z picia Yerba Mate: -zwiększa energię i pobudza  - hamuje apetyt - spala

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
pieczeń z karkówki na zimno 116

Polecam Państwu pieczeń z karkówki na zimno

Ugotujmy Coś
Śledzie po kaszubsku 176

cebuli, a jednocześnie wzbogacone rodzynkami i suszonymi śliwkami, to połączenie smaków, które jest w moim guście. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje :) Śledzie po kaszubsku podaje się na zimno. Mogą być dodatkiem do chleba, albo przystawką. Sprawdzają się na rodzinnych imprezach, a już szczególnie jako danie Wigilijne :) Istnieje wiele wariantów tej potrawy. Ja wykorzystuję śledzie matiasy, które marynuję przez

Trzeci talerz
Kabanosy z serem w cieście francuskim 197

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracoch łonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 długich, grubych kabanosów 10 plasterków sera jajko 5 łyżek sezamu 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry

Szefowa kuchni
Owsianka korzenna z nasionami chia 98

chia. Zagotowujemy, a później zmniejszamy ogień i gotujemy, około 10 minut. Gotowe przekładamy do miseczek, na wierzchu układamy skórkę z pomarańczy, posypujemy chia. Świetnie smakuje na gorąco i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Herbatka z miętą , lipą i cyrynkami z imbirem w miodzie . 133

lipę , miętę , dodajemy czarną herbatę , zalewamy wrzątkiem , dodajemy cytrynki w miodzie i odstawiamy na kilka minut do zaparzenia .Przyprawiamy do smaku cukrem .Wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 152

prosto na stół. Ale nam przyszło do głowy nieco inne wykorzystanie tego naczynia. Pora grilla już dawno minęła, ale z drugiej strony wcale nie jest jeszcze aż tak bardzo zimno, do mrozów jeszcze sporo czasu. Zainteresowaliśmy się więc tematem kociołkowania, czyli przyrządzania dań w kociołku nad ogniskiem. Wystarczy założyć kurtki i w gronie znajomych można spędzić naprawdę przyjemny wieczór (albo

Marder&Marder Manufacture
rydze po cygańsku 350

wkładamy do garnka z olejem i dusimy przez ok. 10 – 15 min. Następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i całość dusimy przez ok. 20 min. Możemy podawać na ciepło, zimno lub za pasteryzować

Domowy Smak Jedzenia
Burak faszerowany serem kozim, żurawiną z malinami zwieńczony rukolą i orzechami 137

Jesień to czas, gdy na dworze robi się już buro i zimno. Ta pora roku kojarzy mi się zwykle z ciężkim, kalorycznym jedzeniem, które powoduje, że się rozgrzewam ale i robię się senna. Postanowiłam, że tym razem przygotuje coś sezonowego, ale w lżejszej, bardziej fit wersji. Słodki burak, kwaskowata żurawina i lekko orzechowa rukola (to moje ulubione połączenie

Wielki apetyt
Francuskie cudo! 139

Francji, zadziwiła mnie olbrzymia różnorodność serwowanych tam tart. Ludzie piekli je z przeróżnymi nadzieniami, zarówno na słodko jak i na słono. Zazwyczaj podawane na ciepło, równie dobrze smakują na zimno. Tarty to takie ekskluzywne francuskie wersje pizzy. Tu na pewno fani włoskiej pizzy się ze mną nie zgodzą, ale warto zaryzykować to stwierdzenie :) Na kruchym spodzie można ułożyć dowolnie wybrane

Kuchnia Pani Wiosny
Cesarski strudel! 221

kawiarni. Zachwyci Was jej atmosfera, piękne wnętrze i bogate menu. Deser ten podaje się na gorąco z bitą śmietaną i lodami waniliowymi, oprószony cukrem pudrem, lub na zimno. Składniki na ciasto makaronowe: 200g mąki pszennej 1 łyżka masła 3 łyżeczki oliwy 1/3 szklanki letniej wody z łyżeczką octu szczypta soli Składniki na farsz: 1kg jabłek odmiany szara reneta 150g

Kuchnia Pani Wiosny

Proponowane wyszukiwania