minut pod przykryciem na małym ogniu. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie. Wlać do jabłek i gotować mieszając - do zgęstnienia. Zdjąć z ognia. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego
Chocolate Muffin BlogNakrywamy bawełnianą ściereczką. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 tygodnie, a najlepiej na 6. Niektórzy zamiast w lodówce trzymają na balkonie lub w piwnicy (w każdym razie musi być zimno). Wykonanie ciasta przed świętami: Masę wyciągamy parę godzin przed pieczeniem (ok. 6-8godz.). Można wyciągnąć na noc i rano zabrać się za pracę. Blachę prostokątną o wymiarach 25x35 wykładamy
Mania Wypiekaniaprzykryciem na małym ogniu. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie. Wlać do truskawek i gotować mieszając - do zgęstnienia. Część owoców można rozgnieść. Zdjąć z ognia. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego
Chocolate Muffin Blogprzystawka. Jej zadaniem jest zaostrzyć apetyt, stworzyć przedsmak rozkoszy kulinarnych. Idealna na Święta, na lekką kolację i przekąskę. Szybka w przygotowaniu. Składniki 6 dużych plastrów wędzonego łososia na zimno jabłuszka kaparowe ( mogą być kapary ) pół cytryny w plastrach sok z połowy cytryny liście sałaty Przygotowanie Plastry łososia skropiłem sokiem z cytryny. Każdy złożyłem na pół, położyłem
R'n'G Kitchenłyżki masła 2 ząbki czosnku 4 kromki razowego chleba, pokrojonego w kostkę 3 jaja 1/2 szklanki sera żółtego startego na tarce sos: 7 łyżek oliwy tłoczonej na zimno 2 ząbki czosnku 1 łyżka startego żółtego sera 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny 1-2 łyżki sosu Worcestershire 1 filecik anchois ( opcjonalnie) 1 łyżka musztardy sarepskiej
Apetyt na ZieloneNawet nie pamiętam, kiedy ostatni raz jadłam ryż na mleku. Nie przepadam za tymi deserami ryżowymi na zimno, które możemy znaleźć na półce sklepowej. Jakoś wolę swoją wersję i to koniecznie na ciepło. Dodatkowe składniki możecie modyfikować wedle uznania. Moją inspiracją były gruszki, miód i orzechy :) Składniki na 2 porcje
Pink EnvelopeDzisiaj zapraszam Was na pyszny, słodko-kwaśny deser na zimno. Połączenie kaszy jaglanej, banana i kiwi. Deser jest obłędny w smaku. Pomysł na poniższą przekąskę na słodko podpatrzyłam u Pinkcake . Jeżeli nie wiecie co zrobić z pozostałą kaszą jaglaną (z woreczka) to zachęcam do przygotowania kremu czekoladowego . Składniki na 2 porcje: 50 g suchej kaszy jaglanej (1/2 woreczka
Ugotowaćnagrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 10 minut. Po tym czasie wyciągamy z formy i studzimy do góry dnem. Pasztet świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno z dodatkiem konfitury żurawinowej. Smacznego, Klaudia
Mango Papajamasy serowej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Gotową mase przelewamy na podpieczony spód. dodatkowo: 2 czerwone jabłka sok z 1 cytryny woda wykonanie: W miseczce mieszamy zimna wodę z sokiem z cytryny. Jabłka myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy jabłka na cienkie plasterki, wkładamy je do miski z wodą wymieszana
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na ten pyszny deser na zimno zaczerpnęłam z bloga Pani Doroty z mojewypieki.com Zakochałam się w nim od pierwszego zdjęcia, a później miłość tą przypieczętował pierwszy kęs :) Delikatna kokosowo-jogurtowa pianka na spodzie z ciasteczek Oreo, na wierzchu galaretka z owoców leśnych z dodatkiem jagód lub borówek (poza sezonem mrożone owoce). Gwarantuję, że zniknie w mig! Palce lizać! Składniki
MyCookBook.plwszystkie soki mogły się wchłonąć i by pozostało soczyste. Jeśli indyk jest przeznaczony na obiad wówczas możemy go pokroić po ok. 15-20 minutach. Jeżeli ma być spożywany na zimno, wówczas zostawiamy go do całkowitego wystudzenia. Tak upieczony filet najlepiej smakuje z żurawiną, borówkami, jarzębiną lub chrzanem J Smacznego
MyCookBook.plWytrawne babeczki z mięsno-warzywnym nadzieniem w „miseczkach” z kruchego ciasta. Niebo w gębie! Pięknie się prezentują na stole :) Smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno, więc nie martwcie się, że ostygną i będą niedobre nim zostaną zjedzone (a zostaną na pewno!). Kruche ciasto możecie przygotować dzień wcześniej i do czasu użycia powinno leżakować w lodówce (owinięte oczywiście
MyCookBook.plNiedawno miałam okazję spróbować nieznanego mi wcześniej ciasta japońskiego (zachęcona wyglądem skusiłam się na zakup kawałeczka na spróbowanie). Co to za ciasto, zapytacie? Otóż jest to rodzaj sernika na zimno na czekoladowym spodzie z dodatkiem wiśniowej frużeliny. Zainspirowana jego pysznym smakiem postanowiłam zrobić swoją własną wersję. Spód wykonałam z najlepszego znanego mi przepisu na ciasto kakaowe, do masy serowej dodałam
MyCookBook.plDziś zapraszam Was na owocowe danie na zimno, idealne podczas upałów, które możecie zaserwować np. na podwieczorek lub lekką kolację. Makaron z serem i truskawkami przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Wprost za nim przepadałam, a dziś przyrządzam go swojej córeczce, która też go uwielbia :) Jedyną zmianą jaką wprowadziłam jest razowy makaron pszenny, dużo zdrowszy od zwykłego, zawierający sporą ilość
MyCookBook.pl