Soczysta i delikatna - po prostu pyszna. Smakuje świetnie na ciepło i na zimno, a ze słodkimi granatami, świeżą kolendrą i krem fraiche wprost bajkowo :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 150g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka czarnego sezamu 1 płaska łyżeczka wędzonej papryki słodkiej (lub zwykłej słodkiej) 1 płaska łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki kuminu 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oliwy
DefinicjaSmakuJeszcze kilka miesięcy temu, nie uwierzyłabym, że mogę w takim czasie przebiec 5 km w terenie. Teraz czekamy na bieg grudniowy. Oj będzie zimno, będzie
Sto kolorów kuchniObudziłam się dzisiaj gdy jeszcze było ciemno. Okno przykrywał śnieg. "Idą święta"- pomyślałam :) Niestety śniegowe chmury przegnał wiatr, który bezlitośnie wieje we wszystkie otwory mego mieszkania i jest zimno... brrr... pada deszcz... mało optymistycznie... a poranek był nawet słoneczny! Przede mną wyprawa po Córcię do szkoły a potem gorąca czekolada na rozgrzewkę (taki jest plan) i dokańczanie bajecznie świątecznej kapusty
Dzieje kuchennej Wiewióryzwiązać sznurkiem. Włożyć do naczynia do zapiekania, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Piec 3,5 godziny. Można podać na ciepło, ale wspaniałe jest też na zimno. Przed pokrojeniem zdjąć z mięsa boczek (nie wyrzucać go, jest świetnym dodatkiem do kaszy). 300 ml kaszy gryczanej, Zlać sos z pieczenia mięsa, zmierzyć objętość. Uzupełnić wodą do objętości
królestwo garówpodczas pieczenia. Umożliwia on pieczeni, wchłonięcie z powrotem soków, które z niej wypłynęły w trakcie pieczenia. Teraz możemy wyjąć pieczeń z piekarnika i podać ją na gorąco, lub na zimno
Miód i pieprzŚwietnie smakuje na ciepło jako dodatek do klusek, albo na zimno z świeżym chlebkiem. Polecam. Składniki: 1,5 kg karkówki 5-6 łyżek musztardy 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól,pieprz Wykonanie: Mięso oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać soli i natrzeć mięso. Oprószyć majerankiem, słodką papryką i pieprzem. Posmarować musztardą
magiczna kuchnia Kasijest zrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako przekąska. Składniki: Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula olej ½ szklanki wody ½ łyżeczka kminku liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól pieprz Ciasto: 500 g mąki ½ szklanki mleka
Mama Gotujemleka z ryżem. Całość często mieszamy do osiągnięcia dużej gęstości ryżu i całkowitego rozpuszczenia ciasteczek. Uważajmy, aby ryż nie przystał do dna. Podajemy i na ciepło i na zimno. Smacznego
ChilliJemyszefów kuchni: Adam Woźniak – amuse bousch: sum wędzony/ kwaszone jabłko/ beza grzybowa/ karmelizowana cebula ucho świńskie/ wątroba/ trawa żubrowa/ estragon Paweł Oszczyk Szef Roku Gault& Millau 2016 – przystawka zimna: wędzony pstrąg/ pietruszka/ mirabelka Michał Kuter Szef Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2016 – zupa: biały barszcz/ krokiet z wędzonych żeber/ chrupiący boczek/ jajko przepiórcze/ puree z leśnymi grzybami Paweł Dołżonek
królestwo garówbreast about 250 g przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken sól / salt masło / butter 20 g ostre j papryczki / 20 g hot pepper olej słonecznikowy / sunflower oil zimna woda / cold water Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 2 0 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: 6 Najpie rw myjemy, suszym y i kroim y kurcza
Projekty ze smakiemprzepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie bułeczki. Mozzarella cudownie rozpuszcza się w ustach. Podczas pieczenia tak kusząco pachną, że trudno im się oprzeć. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Kolejnego dnia - również zachowują świeżość i bez problemu można je podgrzać (np. w mikrofalówce). (10 sztuk) 100g sera mozzarella (takiego nie z zalewy) 60g pora (białej części 1 jajko
Di gotujeczasie rozwijamy folię i wkładamy do piekarnika jeszcze na 5 min. Gotowe, Smacznego! Można podawać na ciepło z tłuczonymi ziemniaczkami i ciepłym sosem np. pieprzowym lub na zimno do kanapek :) pozdrawiam
Tagebuch po polskuilością kminku (niekoniecznie) . Piec 20-25 min w 180'C (aby nie przypiekły się zbyt mocno można przykryć folią aluminiową) Podawać na ciepło z barszczem czerwonym lub na zimno same w formie drożdżówki :) Smacznego! Domowe kapuśniaczki gotowe
Tagebuch po polskukupiłam w kartoniku, nie musi być w puszce podgrzewając nadal miksujemy , kolejne 5min. tmx nadal 5min/70st/3 obr 3. Przelewamy na gorąco do butelek, schłodzić . W lodówce / w zimnie będzie likier gęsty bardziej . Jak wyciągniecie na chwile , będzie db się lał do kieliszków. Smaczny bardzo
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieprzed sama imprezą. Wystarczy jeden lub dwa płaty gotowego ciasta. Trochę sera i wkład własny. Spirale doskonale smakują popijane barszczykiem lub najzwyczajniej bez niczego. Można podawać na zimno lub jeszcze gorące. Do tego polecam sos, przepis TU SKŁADNIKI 2 płaty ciasta francuskiego 30 dag sera mozzarella ( stary) jajko do smarowania WYKONANIE Płat ciasta dzielimy na połowę
W kuchennym oknie Ewy