na zimno - 10906 przepisów (strona:321/728)

Torcik jogurtowo-kokosowy z niespodzianką 116

zaczynamy od spodu (który notabene będzie górą) :) A zatem: galaretkę czerwoną (u mnie o smaku arbuzowym) rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretka jest już zimna, wlewamy ją do formy i wsypujemy owoce. Formę wstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała (na ok. godzinę). W tym czasie przygotowujemy „galaretkę-niespodziankę” do środka. Zielone galaretki rozpuszczamy

MyCookBook.pl
Budyń z dyni 139

małym ogniu i podgrzewamy tylko do momentu zagotowania. Budyń od razu przelewamy do salaterek/miseczek. Przed podaniem polewamy dowolnym sokiem lub syropem owocowym. Budyń można jeść na ciepło i na zimno. Smacznego! *Jeśli nie dysponujemy gotowym puree z dyni wówczas surową dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy w mleku aż zmięknie (najlepiej ją zmiksować przed dodaniem wymieszanej

MyCookBook.pl
Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem 191

albo ja nie pamiętam. Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem mielonym polałam słodkim sosem marchewkowym. To był strzał w dziesiątkę – kopytka smakowały zarówno bardzo dobrze na ciepło jak i na zimno, […] The post Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Placki mięsno-warzywne czyszczące lodówkę. 166

ręką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy na ręcznik papierowy, odciągamy nadmiar tłuszczu. Można podawać na zimno jak i gorąco z ketchupem bądź sosem czosnkowym

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ryba po grecku 181

dodać przecier, ketchup, a całość doprawić przyprawą do ryby, solą oraz pieprzem. 4. Gotowym farszem przełożyć rybę. Odstawić na kilka godzin. 5. Rybę można podawać na ciepło lub na zimno

A Ty Smakuj Mnie
Sosy FOLWARK - Zdrowa tortilla z kurczakiem i awokado 162

słodkiej    Przygotowanie : Tortillę pogrzać na suchej patelni, posmarować sosem. Uło żyć sałatę, kawałki kurczaka , paseczki papryki i awoka do. Zwinąć i podawać na ciepło, choć na zimno też smakuje wyśmienicie

Magiczne Życie Marty
KOTLETY MIELONE Z CZERWONEJ SOCZEWICY 149

suszonych pomidorów  sól morska, pieprz czarny  ok +- 2-3 łyżki bułki tartej lub kaszy manny  olej do smażenia  Sposób przyrządzenia: Soczewica powinna być zimna ( ciepła spowoduję, że nie będą się sklejać ). Marchewkę oczyścić, zetrzeć na tartce o grubych oczkach razem z czosnkiem. Pomidory pokroić drobno w kostkę. Dodać do soczewicy, doprawić przyprawami. Konsystencja powinna być

pieprzny smaczek
Chrupiące ślimaki z ciasta filo z tofu i zielenizną 172

Pieczemy "ślimaki" w nagrzanym do ok 180 stopni piekarniku, do momentu aż ciasto się zrumieni (ok 20 minut). Można zjeść od razu na ciepło ale równie dobre będą na zimno :) To jest pyszne :) Smacznego

Co na wege obiad?
Frittata z makaronem i kukurydzą 122

przelewamy całość i smażymy około 5 minut. Gdy frittata się delikatnie zetnie, wkładamy patelnię do piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180st. Podajemy na ciepło lub na zimno

Gotowanie moimi oczami
śledzie smażone w zalewie octowej 135

Lubię wyjazdy nad morze , a jeszcze bardziej lubię ryby. Tego lata pogoda nie była zbyt piękna, często padało i było dość zimno. Ale za to można było kupić świeżą rybkę prosto z kutra. Taką rybkę ( a konkretnie śledzie ) włożyłam do octu. Składniki: Niezbyt duże śledzie ( użyłam nieco ponad kilogram ) 2 jajka przyprawa do ryby cytrynowa sól pieprz ziele angielskie liść

Darcia w kuchni
kurczak faszerowany 162

jajkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać kurczaka a następnie zszyć wykałaczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h. Można podawać na ciepło jak i na zimno

Darcia w kuchni
ROLADKI DROBIOWE Z FETĄ I SZPINAKIEM 171

Szpinak n iesłusznie ma opinię papki bez smaku.  Dobrze doprawiony, najlepiej świeży szpinak to fantastyczna rzecz - na zimno jako sałata i na gorąco; w pierogach , lazanii, roladkach..........  SKŁADNIKI: 2 szt pierś drobiowa podwójna , 1/2 kostki feta , 300 gram szpinak , 6 ząbków czosnek , do smaku Sól , do smaku pieprz , 2 szt serek topiony śmietankowy duży , 6 łyżek śmietana

Darcia w kuchni
naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem 160

bułkę tartą ( niekoniecznie ). Wymieszałam.  Tak przygotowanym farszem nadziewałam naleśniki. Naleśniki smażyłam na maśle z obu stron na rumiano ( pod przykryciem ), wierzch posypałam serem żółtym. Są bardzo smaczne na zimno i na ciepło

Darcia w kuchni
zupa krem z brokuła 135

Kremowa zupka brokułowa. Doskonała na zimno i na ciepło :) Składniki: 500 gram brokuła 1 litr rosołku 2 serki topione w kiełbaskach po 100 gram 2 ząbki czosnku do smaku: sól, pieprz, cukier dodatkowo: bagietka czosnkowa Sposób wykonania: Brokuł pokroiłam w różyczki ugotowałam w 1 litrze rosołku z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru. (Zamiast rosołu brokuł można ugotować w litrze wody

Darcia w kuchni
Urodzinowy torcik 122

Upieczony, wystudzony placek przekroić na pół. Lekko nasączyć zimną herbatą. Na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć pół słoika dżemu z czarnej porzeczki, następnie masę serową. Przykryć drugim plackiem, delikatnie nasączyć zimna herbatą.Wierzch i boki ciasta  posmarować bitą śmietaną ( niewielką ilość pozostawić do udekorowania brzegów torcika ). Schłodzić.  Opłatek tortowy dociąć do wymiarów ciasta. Położyć na tort lekko dociskając

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania