minuty. Usmażone placki zdejmujemy z patelni i kładziemy na ręczniku papierowym, dzięki czemu pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu. Placuszki smakują bardzo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Można je jeść same lub z kwaśną, gęstą śmietaną. Smacznego
MyCookBook.plNadeszły długo zapowiadane upały. Dziś nawet przez myśl mi nie przeszło, aby włączyć piekarnik, ale by zaspokoić apetyt na coś słodkiego postanowiłam zrobić sernik. Oczywiście na zimno :) Spód zrobiłam z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem masła. Serniczek jest lekki, orzeźwiający, dwuwarstwowy z dodatkiem pysznej czarnej porzeczki, która już zaczęła pojawiać się na bazarkach :) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Spróbujcie sami
MyCookBook.plpewno kojarzycie bardzo popularną odmianę sernika na zimno, a mianowicie „Chatka Baby Jagi”, znaną również jako „Chatka Puchatka”? Jeśli tak, to powinna się Wam spodobać moja wariacja na ten temat: chatka serowa z truskawkami oblana czekoladową polewą. Jest przepyszna! Nie wymaga użycia piekarnika i nie potrzeba do niej również wielu składników. Jest całkiem prosta do wykonania, a forma w jakiej
MyCookBook.plBardzo smaczny sernik jogurtowy na zimno na oryginalnym i pysznym, słonawym spodzie wykonanym ze… słonych paluszków :) Będzie nim zachwyceni! Gwarantuję! Spód pachnie pięknie, przywodząc na myśl chrupiące maślane ciasteczka (lekko słone) :) Masa wykonana z twarogu i gęstego greckiego jogurtu jest lekka i kremowa (w przepisie żelatyny jest tylko tyle, aby „związała” masę, a nie bardzo ją usztywniła). Do masy galaretkowej
MyCookBook.pltrzepaczką. Gorący i gęsty zielony budyń wylewamy na upieczony biszkopt. Wyrównujemy je powierzchnię. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Masa śmietanowa: Zielone galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Gdy galaretka będzie zimna i zacznie lekko tężeć dodajemy ją do ubitej z 2 łyżkami cukru śmietany. Miksujemy tylko do mementu, aż masy dobrze się połączą. Śmietanową masę wykładamy na wystudzony budyń, wyrównujemy
MyCookBook.plzaczynamy od spodu (który notabene będzie górą) :) A zatem: galaretkę czerwoną (u mnie o smaku arbuzowym) rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretka jest już zimna, wlewamy ją do formy i wsypujemy owoce. Formę wstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała (na ok. godzinę). W tym czasie przygotowujemy „galaretkę-niespodziankę” do środka. Zielone galaretki rozpuszczamy
MyCookBook.plmałym ogniu i podgrzewamy tylko do momentu zagotowania. Budyń od razu przelewamy do salaterek/miseczek. Przed podaniem polewamy dowolnym sokiem lub syropem owocowym. Budyń można jeść na ciepło i na zimno. Smacznego! *Jeśli nie dysponujemy gotowym puree z dyni wówczas surową dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy w mleku aż zmięknie (najlepiej ją zmiksować przed dodaniem wymieszanej
MyCookBook.plalbo ja nie pamiętam. Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem mielonym polałam słodkim sosem marchewkowym. To był strzał w dziesiątkę – kopytka smakowały zarówno bardzo dobrze na ciepło jak i na zimno, […] The post Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekręką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy na ręcznik papierowy, odciągamy nadmiar tłuszczu. Można podawać na zimno jak i gorąco z ketchupem bądź sosem czosnkowym
Jedz zdrowo żyj zdrowo!dodać przecier, ketchup, a całość doprawić przyprawą do ryby, solą oraz pieprzem. 4. Gotowym farszem przełożyć rybę. Odstawić na kilka godzin. 5. Rybę można podawać na ciepło lub na zimno
A Ty Smakuj Mniekrokami, a ja wciąż daleka jestem od wykonania połowy postanowień noworocznych. Bywają dni takie jak dziś – ciepłe i słoneczne, niestety, nie zawsze jest tak kolorowo. A gdy za oknem zimno, mokro i pochmurno, do wyjścia na zewnątrz nie motywuje mnie ani ulubiona kawa z mlekiem migdałowym na mieście, ani najlepsze w Warszawie śniadanie w SAM-ie. Kto mnie
Fill The Bowlsłodkiej Przygotowanie : Tortillę pogrzać na suchej patelni, posmarować sosem. Uło żyć sałatę, kawałki kurczaka , paseczki papryki i awoka do. Zwinąć i podawać na ciepło, choć na zimno też smakuje wyśmienicie
Magiczne Życie Martysuszonych pomidorów sól morska, pieprz czarny ok +- 2-3 łyżki bułki tartej lub kaszy manny olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Soczewica powinna być zimna ( ciepła spowoduję, że nie będą się sklejać ). Marchewkę oczyścić, zetrzeć na tartce o grubych oczkach razem z czosnkiem. Pomidory pokroić drobno w kostkę. Dodać do soczewicy, doprawić przyprawami. Konsystencja powinna być
pieprzny smaczekPieczemy "ślimaki" w nagrzanym do ok 180 stopni piekarniku, do momentu aż ciasto się zrumieni (ok 20 minut). Można zjeść od razu na ciepło ale równie dobre będą na zimno :) To jest pyszne :) Smacznego
Co na wege obiad?przelewamy całość i smażymy około 5 minut. Gdy frittata się delikatnie zetnie, wkładamy patelnię do piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180st. Podajemy na ciepło lub na zimno
Gotowanie moimi oczami