na zimno - 10906 przepisów (strona:327/728)

Ciasto japońskie 1149

Niedawno miałam okazję spróbować nieznanego mi wcześniej ciasta japońskiego (zachęcona wyglądem skusiłam się na zakup kawałeczka na spróbowanie). Co to za ciasto, zapytacie? Otóż jest to rodzaj sernika na zimno na czekoladowym spodzie z dodatkiem wiśniowej frużeliny. Zainspirowana jego pysznym smakiem postanowiłam zrobić swoją własną wersję. Spód wykonałam z najlepszego znanego mi przepisu na ciasto kakaowe, do masy serowej dodałam

MyCookBook.pl
Makaron razowy z serem i truskawkami 141

Dziś zapraszam Was na owocowe danie na zimno, idealne podczas upałów, które możecie zaserwować np. na podwieczorek lub lekką kolację. Makaron z serem i truskawkami przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Wprost za nim przepadałam, a dziś przyrządzam go swojej córeczce, która też go uwielbia :) Jedyną zmianą jaką wprowadziłam jest razowy makaron pszenny, dużo zdrowszy od zwykłego, zawierający sporą ilość

MyCookBook.pl
Placki z cukinii 85

minuty. Usmażone placki zdejmujemy z patelni i kładziemy na ręczniku papierowym, dzięki czemu pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu. Placuszki smakują bardzo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Można je jeść same lub z kwaśną, gęstą śmietaną. Smacznego

MyCookBook.pl
Sernik na zimno z czarną porzeczką 133

Nadeszły długo zapowiadane upały. Dziś nawet przez myśl mi nie przeszło, aby włączyć piekarnik, ale by zaspokoić apetyt na coś słodkiego postanowiłam zrobić sernik. Oczywiście na zimno :) Spód zrobiłam z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem masła. Serniczek jest lekki, orzeźwiający, dwuwarstwowy z dodatkiem pysznej czarnej porzeczki, która już zaczęła pojawiać się na bazarkach :) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Spróbujcie sami

MyCookBook.pl
Chatka serowa z truskawkami i polewą czekoladową 190

pewno kojarzycie bardzo popularną odmianę sernika na zimno, a mianowicie „Chatka Baby Jagi”, znaną również jako „Chatka Puchatka”? Jeśli tak, to powinna się Wam spodobać moja wariacja na ten temat: chatka serowa z truskawkami oblana czekoladową polewą. Jest przepyszna! Nie wymaga użycia piekarnika i nie potrzeba do niej również wielu składników. Jest całkiem prosta do wykonania, a forma w jakiej

MyCookBook.pl
Sernik jogurtowy na zimno z owocami lata na słonym spodzie 156

Bardzo smaczny sernik jogurtowy na zimno na oryginalnym i pysznym, słonawym spodzie wykonanym ze… słonych paluszków :) Będzie nim zachwyceni! Gwarantuję! Spód pachnie pięknie, przywodząc na myśl chrupiące maślane ciasteczka (lekko słone) :) Masa wykonana z twarogu i gęstego greckiego jogurtu jest lekka i kremowa (w przepisie żelatyny jest tylko tyle, aby „związała” masę, a nie bardzo ją usztywniła). Do masy galaretkowej

MyCookBook.pl
Ciasto Shrek 144

trzepaczką. Gorący i gęsty zielony budyń wylewamy na upieczony biszkopt. Wyrównujemy je powierzchnię. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Masa śmietanowa: Zielone galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Gdy galaretka będzie zimna i zacznie lekko tężeć dodajemy ją do ubitej z 2 łyżkami cukru śmietany. Miksujemy tylko do mementu, aż masy dobrze się połączą. Śmietanową masę wykładamy na wystudzony budyń, wyrównujemy

MyCookBook.pl
Torcik jogurtowo-kokosowy z niespodzianką 101

zaczynamy od spodu (który notabene będzie górą) :) A zatem: galaretkę czerwoną (u mnie o smaku arbuzowym) rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretka jest już zimna, wlewamy ją do formy i wsypujemy owoce. Formę wstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała (na ok. godzinę). W tym czasie przygotowujemy „galaretkę-niespodziankę” do środka. Zielone galaretki rozpuszczamy

MyCookBook.pl
Budyń z dyni 122

małym ogniu i podgrzewamy tylko do momentu zagotowania. Budyń od razu przelewamy do salaterek/miseczek. Przed podaniem polewamy dowolnym sokiem lub syropem owocowym. Budyń można jeść na ciepło i na zimno. Smacznego! *Jeśli nie dysponujemy gotowym puree z dyni wówczas surową dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy w mleku aż zmięknie (najlepiej ją zmiksować przed dodaniem wymieszanej

MyCookBook.pl
Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem 178

albo ja nie pamiętam. Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem mielonym polałam słodkim sosem marchewkowym. To był strzał w dziesiątkę – kopytka smakowały zarówno bardzo dobrze na ciepło jak i na zimno, […] The post Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Placki mięsno-warzywne czyszczące lodówkę. 151

ręką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy na ręcznik papierowy, odciągamy nadmiar tłuszczu. Można podawać na zimno jak i gorąco z ketchupem bądź sosem czosnkowym

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ryba po grecku 167

dodać przecier, ketchup, a całość doprawić przyprawą do ryby, solą oraz pieprzem. 4. Gotowym farszem przełożyć rybę. Odstawić na kilka godzin. 5. Rybę można podawać na ciepło lub na zimno

A Ty Smakuj Mnie
Zupa dyniowo-pomarańczowa z chili, z makaronem ryżowym oraz karmelizowanymi migdałami i płatkami kokosowymi. 138

krokami, a ja wciąż daleka jestem od wykonania połowy postanowień noworocznych. Bywają dni takie jak dziś – ciepłe i słoneczne, niestety, nie zawsze jest tak kolorowo. A gdy za oknem zimno, mokro i pochmurno, do wyjścia na zewnątrz nie motywuje mnie ani ulubiona kawa z mlekiem migdałowym na mieście, ani najlepsze w Warszawie śniadanie w SAM-ie. Kto mnie

Fill The Bowl
Sosy FOLWARK - Zdrowa tortilla z kurczakiem i awokado 143

słodkiej    Przygotowanie : Tortillę pogrzać na suchej patelni, posmarować sosem. Uło żyć sałatę, kawałki kurczaka , paseczki papryki i awoka do. Zwinąć i podawać na ciepło, choć na zimno też smakuje wyśmienicie

Magiczne Życie Marty
KOTLETY MIELONE Z CZERWONEJ SOCZEWICY 133

suszonych pomidorów  sól morska, pieprz czarny  ok +- 2-3 łyżki bułki tartej lub kaszy manny  olej do smażenia  Sposób przyrządzenia: Soczewica powinna być zimna ( ciepła spowoduję, że nie będą się sklejać ). Marchewkę oczyścić, zetrzeć na tartce o grubych oczkach razem z czosnkiem. Pomidory pokroić drobno w kostkę. Dodać do soczewicy, doprawić przyprawami. Konsystencja powinna być

pieprzny smaczek