swój ser pokroiłam w kostkę i poukładałam razem z farszem Całość zapiekamy z temperaturze 170 stopni ok 30 minut aż się zarumieni. Quiche można podawać na ciepło i na zimno - świetnie smakuje z sosem czosnkowym lub pomidorowym z bazylią Smacznego
sierotka maRysia w kuchniliść laurowy i ziele angielskie i dusimy aż nadmiar pozostałych płynów odparuje. Pod koniec duszenia dodajemy posiekany koperek, czosnek i pietruszkę i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na ciepło lub zimno jako samodzielne danie z dobrym chlebem lub młodymi ziemniaczkami lub jako dodatek np do mięsa. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnikluski, pierogi biłgorajskie oraz inne dania regionalne polecam ten przepis. Danie jest bardzo mało znane a naprawdę pyszne, przy tym proste i pożywne. Bulwioka można jeść na ciepło i zimno. Zaraz po upieczeniu podałam go z domowa śmietana i tłuszczykiem z chudymi skwarkami. Na drugi dzień genialnie smakował odsmażony na patelni na maśle. Pychota Podziękowania dla Olika za przepis ;-* Bulwiok
sierotka maRysia w kuchnidzieła!!! Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Wszystkie owoce dokładnie myjemy i kroimy w dowolne kształty, mieszamy z makaronem śmietaną, serem, tymiankiem i opcjonalnie cukrem. Zajadamy na ciepło lub zimno albo tak i tak Danie to, spokojnie zastąpi nam obiad i nasyci energią na cały dzień Smacznego
sierotka maRysia w kuchniulubionych. Idealnie pasuje do tarty ze szparagami gdyż nadaje szparagom specyficznego, lekko słonawego smaku - pychota! Polecam - tarta ładnie się prezentuje i można ją jeść zarówno na ciepło jak i zimno. W wersji mini idealnie się sprawdzi jako oryginalna przystawka. Tarta ze szparagami i szynką szwarcwaldzką Składniki: Ciasto: 1 żółtko 100 g mąki 65g zimnego masła 1 łyżeczka kwaśniej śmietany szczypta
sierotka maRysia w kuchniTruskawki kroimy w talarki. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. W szerokich szklankach lub pucharkach na przemian układamy kaszę jaglaną z truskawkami i przykrywamy bitą śmietaną. Podajemy na ciepło lub zimno Smacznego
sierotka maRysia w kuchniKolejna propozycja na upalne dni - lekka ale bardzo pożywna zapiekanka z warzywami, mięsem i kaszą kuskus. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. Zapiekanka z kaszą kuskus i bakłażanem Składniki: 1 niewielki bakłażan starta na tarce marchewka cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki posiekanego koperku 3/4 szklanki kaszy kuskus 20 dag karkówki pół szklanki śmietany kulka sera mozzarella
sierotka maRysia w kuchnimieszanką zalewamy farsz wyłożony na podpieczony spód. Wkładamy do piekarnika na ok 30-40 minut aż składniki się zetną i całość ładnie się zarumieni. Podajemy na ciepło lub zimno. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnisałatki - są zdrowe, lekkie i bardzo dobrze wyglądają. Są idealnym rozwiązaniem zarówno na obiad jak i kolację i może je wszędzie ze sobą zabrać bo świetnie smakują też na zimno. Sałatka z grillowaną wołowiną i pieczonym kalafiorem Składniki stek z rozbefu wołowego ok 300-400g mały kalafior 3-4 garście liści młodego szpinaku 2 jajka pół kostki sera feta
sierotka maRysia w kuchniidzie zima, więc trzeba wziąć się za siebie :) Wieczorami robi się jednak zimno, przechodzi chęć za ćwiczenia, a wzrasta ochota na deserki, herbatki i odpoczynek. Co zrobić, aby nie dać się jesienno-zimowej aurze? Plan i trochę relaksu to sposób prawie idealny :) Prawie, bo do pełni szczęścia potrzeba jeszcze wytrwałości :) Zaplanuj jak będzie wyglądał Twój następny dzień!!! Przygotuj posiłki
Chocolate Muffin Blogewentualnie 3-4 jeśli jesteśmy wyjątkowymi smakoszami. Ostrygi nie są głównym daniem. Nooooo chyba, że ktoś naprawdę więcej niż 4 musi...bo inaczej się udusi :) Jak jeść ostrygi: na zimno czy na ciepło? Ostrygi w sprzedaży określane są rzymską cyfrą. I tak największe egzemplarze (starsze) otrzymują nr. I, i kolejno im młodsze tym mniejsze oznaczane są II lub III. najbardziej
Sztuka gotowania w/g SamiryMyślę, że od czasu do czasu warto zerknąć w sklepie na leżące na lodzie ryby i przygarnąć jedną do domu - nie bądźmy tacy skostniali... im pewnie zimno... A jak wiadomo - ryba wpływa na wszystko! Do meritum. Zacząłem od marynaty - mięso spędziło w niej 1 dzień (można już po paru godzinach zacząć smażyć). Marynata na 1 duży filet
Right Behind The KitchenDostałem zlecenie od żony - wymyśl coś z suszonymi pomidorami. Nie byłbym sobą gdybym zrobił coś, co już robiłem z tym produktem, jak np. sałatka makaronowa na zimno z suszonymi pomidorami, oliwkami i fetą. Fakt - fajne danie, w krótkim czasie można je przygotować. Jednak ja potrzebowałem czegoś na ciepło. I tak o to na szybko powstała potrawa, która ukazuje inne podejście
Right Behind The Kitchenolej ponieważ ma neutralny smak, a zależało mi na wyeksponowaniu w potrawie aromatu białego sosu i koziego sera. Całość natychmiast podajemy z pokruszonym kozim serem i pietruszką, bo zimna kura to kiepska kura
Right Behind The Kitchennajważniejsze - spróbować tego! Z innych wariacji na temat zastosowania ciekłego azotu można było przekąsić: chrupiącą z zewnątrz, mrożoną świeżą bazylię , interesującą w strukturze bitą śmietanę - z zewnątrz zimna, chrupiąca, w środku w miarę puszysta o pokojowej temperaturze. Ciekawscy świata zobaczyli także jak w prosty sposób zrobić piankę z kawy albo sosu grzybowego. Na koniec wszystkiego Panowie przygotowali poczęstunek w postaci
Right Behind The Kitchen