na zimno - 10906 przepisów (strona:333/728)

Lemon&Ginger Ahmad Tea London na moją historię 102

jakiej. Miałam do wyboru dwie mieszanki. Cinnamon Haze- herbata czarna oraz Lemon&Ginger- herbata z serii ziołowe/owocowe. Bez wahania wybrałam Lemon&Ginger. Dlaczego? Stres , który przeżywałam , zimno, które odczuwałam , ręce, które się trzęsły.. tak potrzebowałam dużo ciepła… ciepła od środka, słonecznego ciepła, które rozlewałoby się po mnie spokojnie…ciepła, które pozostałoby na dłużej, potrzebowałam łagodności, wyciszenia

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi ruskie z serkiem topionym . 133

nakładać farsz i w koło dobrze zlepiać. W garnku zagotować osoloną  wodę , wrzucać partiami pierogi , gotować około 4  minut od wypłynięcia . Następnie przekładamy na sitko i przelewamy zimna wodą . Pierożki można polać masłem z usmażoną  cebulką , lub podawać ze śmietaną. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kiełbaski mumie - na Halloween 194

przekąska. Odrobina inwencji, a kiełbaski bądź parówki zamienią się w mumie i mogą zostać ozdobą halloweenowego przyjęcia. Na przyjęcie nadają się idealnie, bo smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Zrób parówce turbanik z ciasta francuskiego, kilka kropel majonezu, ziarenek pieprzu na źrenice oczek i mumia gotowa. Banalnie proste, a zwyczajne parówki staną się nadzwyczajne. Pod warunkiem, że użyjesz dobrych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bananowa jaglanka z granatem 120

innych naczyń żaroodpornych. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy przez 30 minut. Bananowa jaglanka jest smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego może być daniem na wynos. Inne przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej to: Placek jaglany z borówkami Jaglaniec Pieczone klopsiki z kaszą jaglaną

My Chcemy Jeść
Spaghetti z figami i miodowymi orzechami w zdrowym pomarańczowo-figowym sosie. Danie w 10 minut. 143

makaron. Następnie całość zalewamy naszym pomarańczowo-figowym sosem (z olejem lnianym) i szybko mieszamy. Na wierzchu układamy wcześniej przygotowane figi. Podajemy. Uwaga! Olej lniany stosuje się do potraw na zimno, aby nie stracił swoich właściwości. Dlatego danie jada się letnie lub zimne. Stąd m.in. konieczność hartowania makaronu. * olej lniany Oleofarm znajdziesz tu -> http://olejeswiata.pl/oleje/olej-lniany/ Smacznego Przepis bierze udział

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z melonem (210 kcal) 237

Lekki, wręcz dietetyczny sernik za zimno z melonem. Jeśli użyjemy twarogu i jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu, a ciasto podzielimy na 9 porcji, to jedna będzie miała 210 kcal. Składniki: opakowanie biszkoptów melon 4 łyżki żelatyny 250 g zmielonego twarogu 330 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki cukru 250 ml mleka skondensowanego (light) galaretka cytrynowa Przygotowanie Na blaszce (moja ma wymiary

e-PrzepisyKulinarne
Pieczona dynia z occie 166

lubię dynię i chyba dlatego, że zawsze piekę ją w piekarniku. Smak dyni jest wtedy ewidentny. Dynia w occie to idealny dodatek do mięsa na gorąco jak i na zimno. Jeden słoiczek schowałam oczywiście na święta. Pieczona dynia z occie Składniki: 1 kg dyni, Crown prince ¼ łyżeczki kminu rzymskiego ¼ łyżeczki kolendry 2 łyżki oliwy sól Zalewa octowa ½ l wody

codojedzenia
Kurczak z warzywami i makaronem po chińsku 218

miękkie. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, słodką papryką, szczyptą cukru i sosem sojowym. Makaron zalewamy wrzątkiem, nakrywamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie makaron odcedzamy i przelewamy zimna wodą. Warzywa, makaron i kurczaka mieszamy i podsmażamy przez około

Pan i Pani Smith w kuchni
Drożdżowe różyczki z masą makową. 351

Zimna kuchnia nie sprzyja robieniu drożdżowych wypieków.Dlatego kiedy tylko widzę słoneczny dzień wyrabiam ciasto ,a potem myślę ,czym je nadzieję. Miałam jeszcze trochę masy makowej , nadziałam nią dzisiejsze słodkości. Składniki : 400 g mąki 100 g masła ,roztopić ,ostudzić 160 ml mleka 25 g świeżych drożdży 60 g cukru szczypta soli 1 jajko Dodatkowo: masa makowa Drożdże rozpuścić w ciepłym

Ladylaura.
Żurek na zakwasie pyszny i rozgrzewający 157

najprościej jak się da. Lubię jak jest kwaśna, taka zupa na kaca, gęsta i pełna smaku. Ostatnio z zaprzyjaźnionej firmy Gronpiek dostałam ich naturalny zakwas do żurku, za oknem zimno, wietrznie .. a w domu pytanie co będzie za zupa ? Proszę będzie żurek.  Żurek wg mnie ( porcja dla 5 osób)  2 butelki żurku naturalnego Gronpiek 40 dkg boczku wędzonego

Kuchnia na wzgórzu
Schab faszerowany - wiem, co jem 340

Moje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego z indyka

W kuchennym oknie Ewy
WYPASIONY MIELONY :) 149

Dobry mielony nie jest zły ;-) Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Proszę bardzo zapodam go Wam... Mięsko wołowo-wieprzowe zmieliłam. Dodałam pokrojoną natkę pietruszki  podsmażoną, pokrojoną drobno cebulkę, czosnek,jajka,sól,pieprz. bułkę tartą Wymieszałam wszystko ręcznie. Uformowałam kotleciki i usmażyłam. Do tego ziemniaczki,buraczki i obiadek gotowy ;-) Smacznego

potrawyregionalne
RYBA PO GRECKU 109

Rybę po grecku   można jeść na ciepło lub na zimno. Na co dzień lub od święta. 8 płatów filetów z mintaja usmażyłam na patelni. Można je obtoczyć w mące lub w bułce tartej z jajkiem. Starłam dwie cebule i białą część pora i podsmażyłam na patelni. Dodałam parę ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe. Na tarce o grubych oczkach

potrawyregionalne
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 200

Mamy zimę a jak jest zimno ...  to i potrzeba na jedzenie bardziej treściwe wzrasta. Proponuję więc dziś  zapiekankę ziemniaczaną. Składniki: około 1 kg.ziemniaków kilka plasterków wędzonego boczku kawałek kiełbasy por śmietana 1 szt jajka mozzarella sos pomidorowy kawałek sera pleśniowego np.lazur parę suszonych pomidorów w oleju pasta curry 5 ząbków czosnku przyprawa do ziemniaków firmy PRYMAT, słodka

potrawyregionalne
PIZZA FOCACCIA 163

stopni piekarnika i piekłam około 15-20 minut w temperaturze 220 stopni  aż ciasto się zarumieniło. Kochani pizze-chlebki są rewelacyjne zarówno na ciepło jak i na zimno!  Polecam! Smacznego! Polecam równie pyszny CEBULARZ LUBELSKI

potrawyregionalne