na zimno - 10906 przepisów (strona:339/728)

Grzaniec z wina z sokiem malinowym 151

Grzane wino lub piwo pojawia się w naszych domach, najczęściej kiedy za oknami jest brzydko, zimno i mokro. Wspaniale ogrzewa, zapachy koją nasze zmysły i jest wspaniałym dodatkiem do miłych wieczorów z przyjaciółmi. Należy jednak pamiętać, że piwo, czy wino, które jest podgrzewane nie może być doprowadzone do wrzątku. Idealną temperaturą dla takich alkoholi to ok 80 stopni Celsujsza. Składniki

ChilliJemy
Domowe mleko dyniowe 145

łyżeczce sproszkowanego imbiru i gałki muszkatołowej Mleko razem z dynią i przyprawami podgrzewamy w rondelku. Całość blendujemy, przelewamy do szklanek i wypijamy gorące, szczególnie gdy zrobi nam się zimno! Trzymajcie się cieplutko

Szybko Tanio Smacznie
Dynia faszerowana amarantusem i czarną fasolą 208

skrop sokiem z cytryny.  Wyjmij dynie z piekarnika, na wierzchu ułóż awokado i skrop całość olejem rydzowym.  Smacznego!  P/s. Danie to bardzo dobrze smakuje również na zimno.  Polecam Wam również pozostałe trzy przepisy - znajdziecie je w październikowym Dbam o zdrowie

Garniec Magalie
Wyśmienite, orkiszowe naleśniki dyniowe 175

chochlą i smażymy na patelni, na średnim ogniu, bez użycia dodatkowego oleju, po ok. 2-3 minutach z każdej strony (ale pamiętajcie, że każda patelnia jest inna!). Podajemy na zimno lub na ciepło z dodatkiem twarożku, bądź musów owocowych. Smacznego! Propozycja podania: z musem jabłkowo-dyniowym

Be Fit Be Strong
Śniadaniowa kasza gryczana na słodko 142

nawet suszonych truskawek czy malin. Nie sugeruj się za bardzo słowem „śniadaniowa” w tytule i przyrządzaj ją o dowolnej porze dnia, choćby na podwieczorek. Bardzo dobrze smakuje na zimno i idealna będzie jako przekąska do szkoły czy pracy. Składniki: 1 szklanka niepalonej kaszy gryczanej 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki kakao lub karobu 4 łyżki syropu klonowego (lub więcej według

Roślinna - blog wegański
Racuszki śniadaniowe "U Bogusi: 181

Złociste, chrupiące, żółciutkie placuszki, ciepłe podane wprost z patelni są wspaniałe, ale jeśli zostaną nam, na zimno równie dobrze smakują, nawet do zabrania do pracy, no a z mascarpone, to już frykas! Składniki: 250 g jogurtu naturalnego 250 g kefiru 1 szklanka mąki kukurydzianej  3 jabłka 2 jajka 2 łyżki octu lub spirytusu 1 łyżeczka sody oczyszczonej ponadto

kgwjanczewo
Gulasz wieprzowy ze śliwkami 201

oknem zimno, resztki kolorowych liści na drzewach rozwiewa wiatr. Na targu możemy dostać jeszcze jesienne owoce w tym śliwki. Świetnie nadają się nie tylko do knedli, ale również do mięsa. Zapach cynamonu, goździków zawsze kojarzy mi się z zimą, wtedy też nasze dania są bardziej kaloryczne. Po domu unosi się cudowny zapach cynamonu, goździków, przeplatany zapach śliwek, mięsa

Basia w kuchni
Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 399

cieciorki. Sposoby na ciecierzycę- czyli jak jeść? Cieciorka jest najbardziej znana jako główny składnik hummus-arabskiej potrawy, która podawana jest jako przekąska w towarzystwie chlebka pita, czy warzyw na zimno. Można ją wykorzystać również jako dip do krakersów, nachosów. Kolejnym zastosowaniem jest to, że można z niej zrobić zupa-krem lub wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje

Pause Gotowanie!
WEGAŃSKIE ŚNIADANIA - przegląd przez 2 tygodnie 211

Biedronka, 2,50 za 12 kromek. - Oleje kokosowy i konopny - najlepsze oczywiście u mnie :)) Coco-Farm-OLEJ-KOKOSOWY-100-PURE-BIO-260ml-240g ,  OLEJ-KONOPNY-India-TLOCZONY-NA-ZIMNO-250-ml-spozywczy-i-kosmetyczny . - Krem czekoladowy - EnerBio, Rossmann 16 zł za słoik, bywa w promocji za 12 zł. - Masło orzechowe najlepsze z wszystkich - Peo's Creamy, Kaufland

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Bułeczki drożdżowe faszerowane 349

przekąską, którą można zjeść na śniadanie, zabrać do pracy, czy na piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Bułeczki te smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno. Polecam też przepisy na wytrawne drożdżowe muffiny faszerowane i roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Wytrawne Bułeczki drożdżowe faszerowane mieszanką meksykańską, to takie mini pizzerinki, które są smaczne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paluchy drożdżowe-a'la pizzerinki 200

mój nowy wynalazek-ciekawy pomysł na przekąskę,np na imprezę lub mecz,bo pyszne ą i na gorąco i na zimno,polecam bo wyszło naprawdę pycha ,użyłam ciasta takiego jak robię na pizze i wyszło naprawdę ciekawie,takie pizzerinki tylko w innej postaci SKŁADNIKI: NA CIASTO- 500g mąki pszennej 250 ml gorącej wody(nie wrzątku!) 2 łyżki oliwy płaska łyżeczka

Swojskie jedzonko
Smażone zielone pomidory 134

racji tego, że mam ogródek i już się zrobiło zimno, nadszedł czas zbierać pozostałe niedojrzałe pomidory ze szklarni. Część powoli dojrzewa w kartonach, trochę przerobię na pyszną słodką konfiturę z zielonych pomidorów oraz wytrawną na sałatkę na zimę. dzisiaj jednak zapragnęłam zjeść pomidory smażone w bułce tartej. Przepis jest bardzo prosty a przygotowanie nie sprawi nikomu kłopotu. Składniki: - zielone pomidory

Co na wege obiad?
Zupa z czerwonej soczewicy 137

dworze zimno, nadeszła więc pora na pożywne zupy.  Ta jest bardzo zbliżona do jednej z naszych ulubionych, czyli zupy z łuskanego grochu . Dodałam naprawdę sporo soczewicy, bo zależało mi na bardzo gęstej zupie.  Wypróbujcie koniecznie tej jesieni czy zimy.     Składniki : ok 1,5 l wywaru (warzywnego lub mięsnego) 250 g czerwonej soczewicy kilka ziemniaków majeranek

Sto kolorów kuchni
Żeberka miodowo-musztardowe 163

Żeberka miodowo-musztardowe Zima za pasem , więc i organizm domaga się tłuszczu , białka , wszystkiego co kaloryczne ..jak u misia – trzeba sadło związać , co by zimno nie było " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Po jednokrotnej żeberkowej rozpuście , nie obrośniecie w tłuszcze , to na pewno , ale jaki smak

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka z makrelą wędzoną 209

zewnątrz jest tak zimno, że nawet wychodzić się nie chce. Ale obowiązki to obowiązki :) Po powrocie do domu musiałam zjeść coś rozgrzewającego a zapiekanka nadaje się do tego idealnie. Proporcje są spore, więc obiad na dwa dni mam gotowy :) Składniki: - 1 kg makaronu nitki - 1 brokuł - 1 mały słoiczek zielonych oliwek - 2 średnie makrele wędzone - 250 g sera żółtego

Zainspirowana w kuchni