na zimno - 10906 przepisów (strona:345/728)

Zupa truskawkowa 142

Następnie miksuje truskawki i dodaje śmietanę i cukier . Jeszcze tylko 1 raz musi zagotować się . To wszystko . Dodaje kluski osobno ugotowane. Tę zupę można jeść na ciepło i na zimno. Taką zupę gotuję z rożnych owoców jest tak samo smaczna . Do jabłek dodaje kilka gozdzików i szczyptę cynamony

Eli Gotowanie
Jajko w koszulce z twarożkiem 177

Moje śniadanie jest takie jak pogoda dzisiaj  Troche ciepła i więcej zimna .  Ciepłe to jajko w koszulce , zimne to twarożek z ogórkiem i pomidorem Składniki na jedną porcje 1 jajko 1/2 litra wody sól , pieprz  1 łyżka sera twarogowego  1/2 pomidora  1/ 2 małego ogórka  1 łyżka gęstego jogurtu  Wykonanie W rondelku

Eli Gotowanie
Sałatka z zielonych pomidorów + dodatki 132

szklanki wody ( maże być bulion) zmniejszam ogień do minimum i duszę pod przykryciem ok 10 minut . Doprawiam solą i pieprzem  Gotowe . Można podawać ja ciepłą jak również na zimno. Życzę smacznej kolacji

Eli Gotowanie
Naleśniki pikantne 166

wbijam jajko i mieszam dodaje pieprzu . polewam tą miksturą naleśniki . wkladam do rozgrzanego do 250 stopni piekarnika na 15 minut ( ser musi sie rozpuścić .) Przekąska gotowa ,jednakowo smaczna na zimno i na cieplo . Trochę keczupu lub innego sosu ostrego podniesie smak potrawie

Eli Gotowanie
Chrupiące jajko 181

patelni był gorący,smażę z obydwóch stron do rumianej bułki .  U mnie lubią żółtko ścięte dlatego minutkę dłużej smażę je . Chrupać je można na cieplo i na zimno

Eli Gotowanie
Chlebowe placki 146

piekę je do dziś . Są nie zastąpione w podróży jako przekąska, na wycieczce ,gdy nie ma chętnego by wyskoczyć po świeże pieczywo. Są świetne na ciepło i na zimno.   Składniki 1 szklanka mąki 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki gorącej wody sól do smaku ok. 1/2 płaskiej łyzeczki 1 mała cebula 3 pieczarki 1/4 papryki oliwa do smażenia Zamiast pieczarek

Eli Gotowanie
Zrazy z mielonej wieprzowiny. 157

będą obsmażone dolać trochę wody lib rosołu i poddusić ok 10 minut na wolnym ogniu.  Można je podawać na ciepło np. z sosem grzybowym ale również smakują na zimno

Eli Gotowanie
Domowe parówki 205

większość z nas wie parówki to ulubione danie dzieci . Moje wnuczki wprost uwielbiają je . Na zimno lub na ciepło , wszystko jedno ważne aby były. Problem w tym że trudno kupić dobre parówki . Nawet jeśli na opakowaniu jest zaznaczone zawartość mięsa 70% ,to zaraz dalej są jakieś nazwy ,których nawet nie próbuje wymówić . Jak już zdecydowałam się na zakup

Eli Gotowanie
Chłodnik 141

Ostatnio były tak gorące dni ( przynajmniej w moim odczuciu ) że wszystkie moje obiady były na zimno . Nie tylko obiady, śniadania i kolacje również . Ponieważ wyczerpały mi się znane przepisy .Musiałam poszukać czegoś nowego ,ale równocześnie znanego . W takiej sytuacji zawsze sięgam do zapisków mojej mamy . Zawsze coś tam znajdę.  Wybrałam chłodnik ,niby nic takiego a jednak spełnił moje oczekiwania

Eli Gotowanie
Śniadaniowy placek 165

patelnie wlać olej i rozgrzać . Wlać masę ,rozprowadzić równo po patelni i smażyć ok 3 minut z każdej strony.  Placek jest smaczny i na ciepło i na zimno

Eli Gotowanie
Ptasie mleczko s brzoskwinią 141

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem  Krok 3   Zalewę brzoskwiniową podgrzać i rozpuścić w niej żelatynę . Ostudzić.(włożyć do zimnej wody) Krok 4  Gdy żelatyna będzie zimna ,  wlać ją do śmietany i wymieszać . Gdy śmietana z żelatyną zacznie              gęstnieć zmiksować ja piórami do ubijania

Eli Gotowanie
Ryżowe placki 171

kłaść łyżką masę, formować placuszek , smażyć z obydwu stron na     zloty kolor po ok 2 minuty z każdej strony. Placki dobre są na ciepło i na zimno . Podawać je można z sosami , kwaśna śmietaną ,lub jak w moim wydaniu z sałatka z lekko podduszonej marchewki i pora

Eli Gotowanie
Pieczarki faszerowane. 179

jajku potem odsypać panierka . Kłaść na rozgrzaną patelnie   stroną farszu. Smażyć na złoty kolor , odwrócić na druga stronę . Smażyć do zrumienienia. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Jeszcze lepiej smakują z sosem ostrym lub dipem .   Pieczarka to nie tylko walor smakowy ale również leczniczy.  Nie dawno trafiłam na artykuł z którego dowiedziałam się , że ten niepozorny

Eli Gotowanie
Rabanada 158

olejem lub bez, aż się zrumienią z obydwu stron. Wyłożyć na papier śniadaniowy, a kiedy nieco przestygną, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania